Dodaj do ulubionych

jakie miasto (hotel) na costa del sol-Fuengirola ?

26.05.11, 18:56
Wybieram się na przełomie sierpnia i września na 7+7 Hiszpania i Portugalia z Rainbow Tours. Już miałem wszystko dograne (hotel Fuerte Miramar Spa w Marbelli) ale biuro wycofało się z tego hotelu i mam dylemat gdzie się teraz zatrzymać na 2 tydzień. Zaproponowali mi Torrequebrada w Benalmadena lub Hotel Beatriz Palace & Spa w Fuengiroli. Nie znam tych miast a chciałbym spędzić trochę czasu w fajnym miejscu (tzn. plaża, kafejki, restauracja, uliczki do spacerów, promenada itp). Taki letni wypoczynek, może wybiorę się na jakąś wycieczkę ale po 1 tygodniu zwiedzania zabytki nie są konieczne. Tylko taka atmosfera wakacyjna - nie blokowisko (byłem na Costa Brava w Santa Susanna i była to dla mnie tragedia, miasto bez duszy). Chcę coś na wzór Cefalu na Sycylii, Rethymno lub Chanii na Krecie, jakiś kurort ale z duszą by było gdzie wyjść coś zjeść, napić się, połazić po sklepach itp. Macie jakaś radę ?
Obserwuj wątek
    • Gość: e-tam Re: jakie miasto (hotel) na costa del sol-Fuengir IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.11, 20:34
      Hotel Beatriz Palace & SPA < tak wygląda, obracaj obraz kursorem

Od Malagi do Estepona hotel za hotelem=blokowisko bez końca
    • Gość: bena Re: jakie miasto (hotel) na costa del sol-Fuengir IP: *.181.64.246.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.05.11, 21:44
      No to mnie spotkało to samo, Rainbow Tours. Podejrzewałam, bo Fuerte Miramar od początku wydawał mi się za drogi. Miałam wykupiony pobyt na 2 tyg. od 11 lipca i dziś dostałam telefon, że albo Torrequebrada albo Beatriz. Fuerte wybrałam ze względu na lokalizację bezpośrednio w Marbelii a teaz jestem w kropce..
      • mario.79 Re: jakie miasto (hotel) na costa del sol-Fuengir 27.05.11, 09:29
        no właśnie ja też. fuerte wydawał się sensowny (cena nawet spoko jak za Marbelle - co tam się stało że odpuścili?) i w centrum i w fajnej miejscowości. reszta tych hoteli to jakaś tragedia, albo dla dziadków, albo kiepskie z basenem na dachu albo drogie na maxa. już się cieszyłem że fajne wakacje a tu ten torrequebrada to jakiś moloch w spokojnej okolicy, a ten beatriz nawet ok ale strasznie daleko od centrum (lubię pójść na jedzonko, drinka itp i 3 km w jedną stronę kilka razy dziennie w upał to mała zajawka). Szok.
        • Gość: e-tam Estepona IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.11, 12:45
          @mario.79

Rejon Estepona... AGH z basenem na dachu < mieszkaliśmy obok AGH na kwaterze

Nasza przygoda < zapraszam

Pozdrawiamy,
          Jeżeli zabłądzisz w te strony Puerto Banus < polecam
          • Gość: gosc Re: Estepona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.11, 19:27
            zdecydowanie Marbella lub region tego miasta
            jest to najpiękniejsze i najbardziej urokliwe miejsce na wypoczynek na CdS
            na zabawę - Torremolinos, Benarmadena itp.
    • mario.79 Re: jakie miasto (hotel) na costa del sol ? 28.05.11, 18:42
      W końcu po negocjacjach z Rainbow Tours zaproponowali nam holtele w Torremolinos - Royal Al Andalus i Amaragua lub Rincon Andalus w Porto Banus. Wiem, że Torremolinos to blokowisko ale z tego co widzę to większość takich miast jest na CdS. W Marbelli (to podobno miasto z duszą na tle innych miast) nie ma hoteli z RT więc nie mam wyjścia. Porto Banus to drogie snobistyczne miejsce, a ja zamiast patrzeć na ludzi wolę sam się bawić. Po prostu nastawię się na zabawę a zwiedzanie będzie w pierwszym tygodniu na objeździe. Tylko nie wiem jaki hotel, z recenzji wynika, że lepszy będzie Amaragua ...
      • Gość: gość Re: jakie miasto (hotel) na costa del sol ? IP: *.dynamic.chello.pl 30.05.11, 22:19
        Byłam w Rincon Andaluz w 2009 roku. Hotel dla mnie świetny, w stylu hiszpańskiej wioski, czysto, dość spokojnie, piękny ogród i pyszne jedzenie. Do centrum Puerto Banus jakieś 800 metrów, idealne miejsce na spacery i jako baza wypadowa na Gibraltar lud do Rondy. Hotel ma dwa baseny, nie leży bezpośrednio przy plaży, odległość jakieś 400 metrów. Z tego co pamiętam, to w sezonie posiada swój klub plażowy.
        Widok jachtów w porcie...nie do zapomnienia
      • Gość: bena Re: jakie miasto (hotel) na costa del sol ? IP: 81.210.65.* 31.05.11, 15:13
        Wybrałam finalnie Amaragua. Ma go teraz w ofercie Neckermann ale w potwornej cenie, natomiast opinie o hotelu są bardzo dobre. Mam nadzieję, że nie będę żałować...
        • mario.79 Re: jakie miasto (hotel) na costa del sol ? 31.05.11, 23:16
          ja też, wydawał się najrozsądniejszy i ma dobre opinie, no zobaczymy :) napisz jak wrócisz to będę wiedział czego sie spodziewać :)
          • Gość: bena Re: jakie miasto (hotel) na costa del sol ? IP: *.204.98.34.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.08.11, 22:51
            Polecam Amaragua. Naprawdę dobra półka. Beatriz Palace prezentuje się dobrze z zewnątrz (przejeżdżaliśmy w drodze do Rondy) ale tak na uboczu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka