markpot 27.04.12, 19:37 Nie ma zbyt wiele informacji o tym regionie Hiszpanii .Może trochę wrażeń z pobytu w hotelu Zoraida Park i o miejscowości Roquetas de Mar. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: traficante Roquetas del Mar IP: *.phil.east.verizon.net 28.04.12, 04:59 Hola, Bylem w Roquetas del Mar na pieciodniowym rekonesansie w styczniu 2011. Ladowalem w Almerii (LEI) okolo 40 km ( 40 min) od RdM. Male kieszonkowe lotnisko. Wypozyczalem samochod na lotnisku. Mieszkalem w hotelu Hesperia Sabinal. RdM to byla mala wioska rybacka ktora rozrosla sie do popularnego kurortu. Podobno w lecie miejsce jest licznie odwiedzane ale nie tak licznie jak inne hiszpanskie miejsca nad morzem. I to jest dodatkowym urokiem RdM. Ladne szerokie piaszczyste plaze. Promenada ciagnaca sie wzdluz plaz. Kilka dobrych rybnych restauracji. Miejsce zrobilo na mnie bardzo mile wrazenie. Bedzie sie Tobie podobalo. Dobrze wygladalo w styczniu wiec sadze, ze w lecie bedzie jeszcze bardziej atrakcyjniejsze. Zrobilem jednodniowy wypad do Granady (Alhambra). Dobra, szybka i wygodna droga. Odleglosc okolo 160 km, 90 min i jeden mandat. Jedz wolniej:) Saludos y buen viaje - t. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Roquetas del Mar IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.12, 06:53 lece do tego hotelu 2 lipca wiec ci ewentualnie napisze Odpowiedz Link Zgłoś
ibiza777 Re: Roquetas del Mar 29.04.12, 00:05 Witam. Rok temu byłismy w Zoraida Garden i wróciliśmy bardzo zadowoleni. Hotel rewelacja, jedzenie przepyszne, animacje na wysokim poziomie( w poprzednim sezonie były 4 animatorki z Polski). Plaża jest żwirkowa, promenada można dojść do portu. Z lotniska jedzie sie około 40 min. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Almeria hotel Zoraida Park w Roquetas de M 02.05.12, 20:58 Nie wiem czego konkretnie szukasz, ale Roquetas to dla mnie porażka, zatrzymałam się tam tylko dlatego, że chciałam pojechać do Tabernas i zamoczyć tyłek w wodzie, byłam tam 3 dni - teraz myślę, że trzeba było zwiedzić Tabernas i ruszyć na Costa Tropical od razu na nocleg. Roquetas otoczone jest gigantycznymi uprawami pod folią, co straszliwie szpeci krajobraz, zresztą obejrzyj sobie na google maps. Sam kurort - porażka, plaża jest plusem (szeroka i piaszczysta) ale wieczorem deptak wzdłuż plaży zmienia się w afrykańskie targowisko i atmosfera jest nieprzyjemna, rozrywka to takie tam dyskozy niewysokich lotów i restauracje z kiepskim jedzeniem. Poza tym widać kryzys - masa lokali pozamykana, wszędzie niedokończone budowy, i do tego to morze folii pomidorowej naokoło... Już nawet Lloret de Mar czy Benidorm były ciekawsze i ładniejsze mimo wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plk66 Re: Almeria hotel Zoraida Park w Roquetas de M IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.12, 17:12 Spędziłem w Roquetas 2 tygodnie w lipcu 2011. Fajna spokojna miejscowość. Klimatu dodają kolorowi na deptaku. Plaża super. Masa knajpek przy deptaku. Sam deptak rewelacja. Super ścieżka rowerowa przy plaży. Chicarica szukając "super" rozrywek powinna raczej wybrać się na jakąś wiejską "paradiso disco" zamiast do Roquetas. Jedzonko typowe dla Andaluzji i kurortów turystycznych. Pola folii są owszem, ale poza miastem i nie musowo się tam patrzeć. Kryzysu nie zauważyłem. Chętnie bym jeszcze tam wrócił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milena Re: Almeria hotel Zoraida Park w Roquetas de M IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.12, 15:38 wyjazdydlastudentow.pl/oferta/4/hiszpania.html Superpromocja do 15 lipca na wyjazdy do Hiszpanii-Costa Brava!!!!!!!!!!!!! Lloret de Mar i Malgret de Mar Hotele*** 999zł za 9 noclegów w Hiszpanii, zwiedzanie Wenecji i Paryża! Studenckie klimaty! Najlepsza cena na rynku! Terminy:2.08-15.08, 11.08-24.08, 20.08-2.09, 29.08-11.09, 7.09-20.09, 16.09-29.09, 25.09-11.10 wyjazdydlastudentow.pl/oferta/4/hiszpania.html Odpowiedz Link Zgłoś