Dodaj do ulubionych

opalanie na Costa Brava

IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.06.12, 20:02
w lipcu mam nadzieje, że będzie pogoda. mam pytanie do tych którzy byli , jakich kremów używali, chodzi oczywiście o filtr. Wiem - zaraz niektórzy odpowiedzą, że zależy od karnacji i innych czynników. Ale czy tam słońce mniej pali jak w Grecji? Na wyspach greckich używałem w lipcu 50 albo 30 zeby się nie spalić. Słońce strrrrasznie paliło...:) jak w jest w Hiszpanii?
Obserwuj wątek
    • Gość: kasua3203 Re: opalanie na Costa Brava IP: *.olsztyn.mm.pl 22.06.12, 20:11
      mam nadzieję,że mniej.
      Ja w grecki początek lipca i dostałam udaru, bez opalania!, tylko podczas zwiedzania. Fakt bez filtra ale z kapeluszem. Jutro Hiszpania fitr 30 i duuuużo wody.
      Mam fasną karnację, jestem brunetką
    • Gość: ema Re: opalanie na Costa Brava IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.06.12, 20:47
      To strefa Sródziemnomorska - w maju paliło , piasek aż parzył. Anty UV 30 albo i 50. Ja miałam 30 ale na pełnym słońcu krótko wytrzymałam ( nie lubię smażyć się no i jest bardzo nie zdrowe ) Używam filtra cały dzień, nawet na spacerze.
      • Gość: Milena Re: opalanie na Costa Brava IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.06.12, 16:11
        Superpromocja do 15 lipca na wyjazdy do Hiszpanii-Costa Brava!!!!!!!!!!!!!
        wyjazdydlastudentow.pl/oferta/4/hiszpania.html
        • Gość: gość Re: opalanie na Costa Brava IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.06.12, 19:26
          ktoś zablokuje uzytkownika Milena?
          • Gość: monia Re: opalanie na Costa Brava IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.12, 13:44
            z doświadczenia wiem, że warto mieć te kremy z filtrem 30, ale i te z 50. Do tego jakieś fajne chłodzące żele lub kremy po opalaniu, które w razie czego ulżą w cierpieniu po słonecznych kąpielach. Ja w zeszłym roku wyczaiłam w Rosmanie fajny żel pod prysznic po kąpieli, naprawdę był rewelacyjny. Do tego polecam żel chłodzący z ziaji, koi i łagodzi podrażnienia. Co do słońca, to zapewniam Cię, że grzeje w Hiszpanii równie mocno co w Grecji. Pozdrawiam
    • Gość: Plaja Re: opalanie na Costa Brava IP: *.infocoig.pl 02.07.12, 10:43
      napewno wysokie zwłaszcza jak ktos jest blady bo nie korzystał z salarium zeby choc troche przygotowac skóre, słonce jest bardzo mocne, piasek tak nagrzany ze gołymi stopami nie da sie chodzic wiec polecam buty plazowe, no i parasol - bez parasola ani rusz:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka