Gość: pepe IP: *.media / *.media-saturn.com 26.07.04, 08:58 czy wiecie jak dojechać z santa sussana na stadion FC.BARCELONA, proszę pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barca2004 Re: jak dojechać na camp nou 26.07.04, 16:11 Witam! Możesz dojechać koleją do stacji Barcelona-Sants - dalej to dość skomplikowane, od stacji masz jakiś kilometr, może dwa do stadionu - musisz mieć plan Barcelony, bo trzeba trochę kluczyć, możesz go dostać za darmo w informacji turystycznej na tym dworcu. Możesz dojechać metrem albo dostać się "na piechotę". Ja wybrałem drugi wariant. Zajęło mi to jakąś godzinkę, ale zaglądałem czasem do sklepów, choć sama droga mało ciekawa. Pociągi jeżdżą średnio co jakieś 30-40 minut, bilet w tę i z powrotem (ang. return - w kasie wiedzą o co chodzi) kosztuje jakieś 5,80 euro (5,50 euro z Calelli). Jakbyś miał jeszcze jakieś pytania, np. co do cen biletów na stadion, ew. w sklepie FC Botiga, to pisz. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chicarica Re: jak dojechać na camp nou IP: 213.199.221.* 27.07.04, 08:09 Return - po hiszpańsku "ida y vuelta" (wym. ida i wuelta). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poki Re: jak dojechać na camp nou IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.04, 15:00 zdecydowanie najlepiej iść pieszo, wprawdzie troszkę trzeba iść, ale to miasto jest tak piękne, że na serio się opłaca. Poza tym plany miasta są przy każdej stacji metra, a stacje metra są prawie przy każdym większym skrzyżowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: jak dojechać na camp nou IP: 5.5.* / 80.58.35.* 01.08.04, 09:27 Najlatwiej jest dojechac pociagiem do barcelony, stacja kolejowa Sants (glowna) i tam przesiadasz sie na metro (latwo dojsc z pociagu, oznaczone duzym M) linia zielona kierunek Zona Universitaria, wysiadasz na stacji Maria Cristina i tam pierwsza osoba ktorej sie pytasz bedzie wiedziala. Albo z mapka, 10 minut od Maria Cristina jest Camp Nou. Nie rozumiem dlaczego ludzie cie namawiaja zeby isc piechota z Sants do Camp Nou! To kawal a co dopiero w lecie! Odpowiedz Link Zgłoś
adams123 Re: jak dojechać na camp nou 01.08.04, 09:48 Potwierdzam ! Bez problemu dostaniesz się tam metrem z każdej części Barcelony a mapki metra pokazują także Camp Nou Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poki Re: jak dojechać na camp nou IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 13:24 nie nudzi cię takie wygodnictwo? dopiero idąc pieszo zobaczysz piękno miasta. Naprawdę Camp Nou czy Sagrada Familia to nie są jedyne ciekawe miejsca w Barsie, poza tym tyle razy widziałaś to pewnie w tv i na pocztówkach, chcesz poznać barcelonę, jej duszę, przejdź się pieszo. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: jak dojechać na camp nou IP: 195.94.199.* 15.09.04, 08:14 wlasnie jakie sa ceny na stadion i do tego museum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: jak dojechać na camp nou IP: *.media / *.media-saturn.com 02.08.04, 16:46 dzięki za wszystkie rady na pewno sobie poradzę. Odpowiedz Link Zgłoś