Dodaj do ulubionych

jak dojechać na camp nou

IP: *.media / *.media-saturn.com 26.07.04, 08:58
czy wiecie jak dojechać z santa sussana na stadion FC.BARCELONA, proszę
pomóżcie
Obserwuj wątek
    • barca2004 Re: jak dojechać na camp nou 26.07.04, 16:11
      Witam!
      Możesz dojechać koleją do stacji Barcelona-Sants - dalej to dość skomplikowane,
      od stacji masz jakiś kilometr, może dwa do stadionu - musisz mieć plan
      Barcelony, bo trzeba trochę kluczyć, możesz go dostać za darmo w informacji
      turystycznej na tym dworcu. Możesz dojechać metrem albo dostać się "na
      piechotę". Ja wybrałem drugi wariant. Zajęło mi to jakąś godzinkę, ale
      zaglądałem czasem do sklepów, choć sama droga mało ciekawa. Pociągi jeżdżą
      średnio co jakieś 30-40 minut, bilet w tę i z powrotem (ang. return - w kasie
      wiedzą o co chodzi) kosztuje jakieś 5,80 euro (5,50 euro z Calelli). Jakbyś
      miał jeszcze jakieś pytania, np. co do cen biletów na stadion, ew. w sklepie FC
      Botiga, to pisz. Powodzenia!
      • Gość: chicarica Re: jak dojechać na camp nou IP: 213.199.221.* 27.07.04, 08:09
        Return - po hiszpańsku "ida y vuelta" (wym. ida i wuelta).
      • Gość: Poki Re: jak dojechać na camp nou IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.04, 15:00
        zdecydowanie najlepiej iść pieszo, wprawdzie troszkę trzeba iść, ale to miasto
        jest tak piękne, że na serio się opłaca. Poza tym plany miasta są przy każdej
        stacji metra, a stacje metra są prawie przy każdym większym skrzyżowaniu
        • Gość: Ania Re: jak dojechać na camp nou IP: 5.5.* / 80.58.35.* 01.08.04, 09:27
          Najlatwiej jest dojechac pociagiem do barcelony, stacja kolejowa Sants (glowna)
          i tam przesiadasz sie na metro (latwo dojsc z pociagu, oznaczone duzym M) linia
          zielona kierunek Zona Universitaria, wysiadasz na stacji Maria Cristina i tam
          pierwsza osoba ktorej sie pytasz bedzie wiedziala. Albo z mapka, 10 minut od
          Maria Cristina jest Camp Nou. Nie rozumiem dlaczego ludzie cie namawiaja zeby
          isc piechota z Sants do Camp Nou! To kawal a co dopiero w lecie!
          • adams123 Re: jak dojechać na camp nou 01.08.04, 09:48
            Potwierdzam !
            Bez problemu dostaniesz się tam metrem z każdej części Barcelony a mapki metra
            pokazują także Camp Nou
          • Gość: Poki Re: jak dojechać na camp nou IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 13:24
            nie nudzi cię takie wygodnictwo? dopiero idąc pieszo zobaczysz piękno miasta.
            Naprawdę Camp Nou czy Sagrada Familia to nie są jedyne ciekawe miejsca w
            Barsie, poza tym tyle razy widziałaś to pewnie w tv i na pocztówkach, chcesz
            poznać barcelonę, jej duszę, przejdź się pieszo. Pozdro
      • Gość: Pawel Re: jak dojechać na camp nou IP: 195.94.199.* 15.09.04, 08:14
        wlasnie jakie sa ceny na stadion i do tego museum?
    • Gość: pepe Re: jak dojechać na camp nou IP: *.media / *.media-saturn.com 02.08.04, 16:46
      dzięki za wszystkie rady na pewno sobie poradzę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka