Dodaj do ulubionych

la tore del sol wszystko

IP: *.actus-info.pl 18.01.15, 17:23
cześć poproszę o informacje na temat tego kempingu oraz dojazd z Wrocławia autem czas faktyczny a nie z internetu ??to jest czas tylko jazdy a jak ktoś jechał jak to wyszło,jakies fajne miejsca do odpoczynku po drodze coś zjeść zatankować paliwo i wo gule
Obserwuj wątek
    • Gość: gg Re: la tore del sol wszystko IP: *.Red-83-61-114.dynamicIP.rima-tde.net 18.01.15, 19:02
      Wszystko zależy kiedy chcesz jechać.
      Jeśli po 1 sierpnia to licz się z kosmicznymi korkami we Francji, chociaż i w Lipcu nie lepiej.
      Francję MUSISZ przejechać nocą!!!! i to tak planuj żebyś na przełęczy, na granicy FR-ES był najpóźniej około 8 rano. Każda godzina straty w podróży może skutkować czekaniem na opuszczenie Francji w wielogodzinnej kolejce na autostradzie.
      wracałem w zeszłym roku z Polski to stałem od 9 rano do 13!
      Droga do PL kosztowała mnie też masę nerwów, 400km w 8 godzin(od Perignan do Lyon) wjechałem do Francji o 9 rano.
      • grzzzz Re: la tore del sol wszystko 18.01.15, 20:36
        początek czerwca jadę i właśnie zastanawiam się kiedy wyjechać tzn o której??zakwaterowanie mam od15 jadę do domku euro campu.a znasz w miarę aktualne ceny autostrad we Francji??jadę do Barcelony .bylem w tym roku w Chorwacji domek od 15 ale o 9 już mnie wpuścił ciekawe jak w Hiszpanii
      • grzzzz Re: la tore del sol wszystko 18.01.15, 20:41
        myślę wyjechać kolo10 i w 24 godziny tam dojechać morze po drodze jakaś drzemka ale to wyjdzie w praniu jeżdżę dużo w nocy tak ze luz z jazda w nocy i dlugo
        • Gość: gg Re: la tore del sol wszystko IP: *.Red-83-61-114.dynamicIP.rima-tde.net 18.01.15, 21:40
          Nie znam twoich możliwości i też zależne od tego czy masz zmiennika.
          Francję jak mówię MUSISZ ZROBIĆ NOCĄ bo najwięcej czasu będzie cię kosztowała kolejka na bramkach. W nocy jest mniej ludzi więc dużej straty nie będzie.
          Lato to czas kiedy Marokańczycy jadą do siebie, więc wielu ich spotkasz po trasie na południe Hiszpanii. Musisz na nich uważać, bo jeżdżą jak chcą. Poznasz ich auta, załadowane do granic możliwości. Rejestracje mają różne... są z FR, Belgii, Holandii czy Włoch.

Ceny jak porównywałem na VIAMICHELIN to się pokrywały z tym co zapłaciłem, więc spokojnie możesz planować.
          Co do zakwaterowania. Wszystko zależy czy zdążą posprzątać po poprzednich wczasowiczach, bo większość hoteli nakazuje opuszczenie do godz 12
          • grzzzz Re: la tore del sol wszystko 19.01.15, 07:25
            zmienika nie ben de miał ale to nie problem jeżdżę zawodowo,wiem kiedy trzeba się zatrzymać i poprostu iść spać mam plan Niemcy dzień Francja noc ihiszpania wyjdzie tez w dzień...cos mi jeszcze podpowiesz atankowanie w nocy nie ma problemu???bo z tego co pamientam chyba w szwajcari sa cpn zamkniete
            • Gość: miszasty Re: la tore del sol wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.15, 18:30
              Wpisz swoją odpowiedź
            • Gość: miszasty Re: la tore del sol wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.15, 18:34
              Kolego! A po co chcesz jechać przez Szwajcarię, bo - poza kwestią zwiedzania - to błąd: i koszty i nadkładasz trasy i roczną winietę w CH trzeba wykupić.
              Ja na Torrel del Sol jechałem różnie: zależało od auta, warunków itd. z Górnego (czyli Ty masz bliżej) Śląska przez Niemcy czas najkrótszy wyszedł 17 godzin (ale tutaj należy się liczyć z mandatami, głównie we Francji, gdzie przekroczenie ponad 30 km/h prędkości od dopuszczalnej może skutkować odebraniem prawka), a najdłuższy... i tydzień można jechać;) Ale okolice doby, to najczęstszy czas. Zwiedzać można mnóstwo albo i nic - zależy jak komu pasuje. Tankowanie 24/24h nie ma problemu. Autostrada we Francji w 2 strony będzie Cię kosztować CO NAJMNIEJ ok. 120 EUR.
              Ja wyjeżdżam wieczorem, też nie mam zmiennika.
            • Gość: gg Re: la tore del sol wszystko IP: *.Red-83-61-114.dynamicIP.rima-tde.net 19.01.15, 21:40
              Jak przedmówca, nie ma sensu jechać na Szwajcarię.
              Niemieckie autostrady w zupełności wystarczą, zaufaj nawigacji.
              we Francji ceny paliw były nieznacznie droższe (lato 2014) niż w ES czy DE,
              są też tańsze stacje, przy supermarketach ale nie wszędzie zapłacisz gotówką, tylko karta.
              Ja przeliczając, zrezygnowałem z pozornej oszczędności.
              tankując po trasie, na autostradzie, do pełna "przepłaciłem" powiedzmy jakieś 5-10E. (na zbiorniku).
              po pierwsze, tankuję spokojnie, przy autostradzie. Nie grozi mi niespodzianka.
              po drugie, gdy zawiedzie system nie stracę karty, szczególnie na początku wakacji.
              Oszczędność 10E nie jest warta kłopotów.

• aangrabo Re: la tore del sol wszystko 19.01.15, 22:28
      Czesc grzzzz
      fajnie ze jedziesz w czerwcu, ja jadę w lipcu więc jak wrócisz to podziel się proszę informacją co i jak - chętnie skorzystam :)

W ubiegłym roku wracałem z Lazurowego wybrzeża i tez utknąłem we Francji, generalnie od samego Orange do Lyonu non stop korek. Zamiast planowanych 1000km przejechalem ledwie 600km. Nowoaliśmy w Ibisie w Besancone. Także teraz raczej chyba już w nocy przelecę przez FR.

• grzzzz Re: la tore del sol wszystko 20.01.15, 13:14
        spoko dziękuje za ifo chodziło mi z ta Szwajcara ze nie można tankować w nocy nic więcej.jadę przez Niemcy francje to tez jedziesz w czerwcu miszasty??a był kiedyś ktoś w la tore wcześniej tzn przed15 bo zakwaterowanie jest od15 w eurocampie wpuszcza wcześniej????bylem we wloszech i chorwacji i o 9 juz mnie wpuścili także luz...jeżeli chodzi o tankowanie to nigdy nie kombiunuje tankownie dobrego paliwa
        • Gość: miszasty Re: la tore del sol wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.15, 16:33
          A możesz Kolego uprzejmie nie pisać w ten sposób, że ciągle jest????????? i Bezspacjibotosięźleczyta??????????
          Pociągi słychać słabo i rzadko jeżdżą.
          Co do wpuszczania do domków to lokalnie zależy jak się to uda - zależy od obsługi Eurocampu: czasem można o 12 wejść, czasem dopiero o 17, bo muszą posprzątać. Zresztą - planowanie godziny przyjazdu przy tak długiej trasie jest trochę ryzykowne. ;)
          Poczytaj sobie ich stronę: www.latorredelsol.com/en
    • grzzzz Re: la tore del sol wszystko 20.01.15, 13:42
      a morze ktoś wie coś na temat samego kempingu??jak z tymi pociągami w końcu??i gdzie są rozmieszczone domki eurocampu???możne jaka mapę ktoś ma...

.
      • grzzzz Re: la tore del sol wszystko 21.01.15, 08:49
        postaram się ładniej pisać..dziękuje za informacje.a co tam zwiedzałeś??
    • Gość: janek Re: la tore del sol wszystko IP: *.183.180.206.dsl.dynamic.t-mobile.pl 21.01.15, 20:43
      gg, czy mógłbym prosić o adres mailowy, chciałbym skorzystać z Twojej wiedzy, a nie zaśmiecać nie swojego wątku. Napiszę jedynie, że będę jechał do Andaluzji. Byłbym wdzięczny.
      • grzzzz Re: la tore del sol wszystko 22.01.15, 12:36
        od tego jest forum..i nie zaśmiecasz nic pisz śmiało. pytaj....
      • Gość: gg Re: la tore del sol wszystko IP: *.Red-83-46-134.dynamicIP.rima-tde.net 22.01.15, 20:45
        pytaj śmiało. jeśli wiem i mogę pomóc, niech też inni skorzystają.
        wiele wiadomości jest na forum hiszpania.org ...POLECAM to forum.
        Jakby co to zawsze można później przejść na priv.
        pozdrawiam.
        • grzzzz Re: la tore del sol wszystko 23.01.15, 09:00
          spoko...a jak ze zwiedzaniem Barcelony autem??gdzie parkować...i wo gule
    • Gość: janek Re: la tore del sol wszystko IP: *.183.175.89.dsl.dynamic.t-mobile.pl 23.01.15, 16:05
      Witajcie, gg, do podanego przez Ciebie forum zajrzę oczywiście. Chciałem skorzystać z wiedzy praktycznej osoby, która tam mieszka, jak i osoby, która do Hiszpanii jeździ samochodem. W Twoim wypadku dwa w jednym. Jadę do Mojacar przełom czerwiec/lipiec. Piszecie, że Francję dobrze jest pokonać nocą, u mnie raczej Francja to nocleg i wczesny wyjazd z niej, by popołudniu być w w/w miejscowości. Chciałbym przejechać jak najwięcej km prze Francję. Na razie co do noclegów jestem nie za bardzo zorientowany, nie wiem czy warto rezerwować sobie spanie? W innym temacie piszesz, że dobrze też jest jechać Hiszpanią nocą, bo i ruch mniejszy i tańsze autostrady. Patrząc na koszty wyliczone przez via Michelin, troszkę to wychodzi. Czy oprócz bezpłatnej A7, która idzie równolegle do płatnej AP7, jest jeszcze po drodze jakaś ekspresówka bezpłatna? Skara pisała bodaj, że w okolicach Barcelony są jakieś. Czy w ogóle mam sens szukania ich, czy też najwygodniej jest wbić się w AP 7 i dojechać prawie do celu. Notabene we Francji też zamiast płatną na Lyon - Orange, można A75 na Clermond - Ferarnd przez Milau (wychodzi ponad 300 km bezpłatnie). Muszę to skalkulować. W drodze powrotnej chciałbym "zaliczyć" Andorę, czy później cofać się czy przez Francję? To tyle na razie moich pytań, pewnych przemyśleń, a że to pierwszy wyjazd do tego kraju, to wiedzę chłonę jak gąbka...pozdrawiam
      • grzzzz Re: la tore del sol wszystko 24.01.15, 17:51
        no to jak przeliczysz te trasy to daj znać??ja uważam ze nie ma co kombinować w tak długiej trasie bende jechał normalnie bez kombinacji bo chce dojechać bez spania po drodze..
        • Gość: janek Re: la tore del sol wszystko IP: *.183.180.244.dsl.dynamic.t-mobile.pl 06.04.15, 22:37
          Nie chcąc zakładać nowego tematu, pozwolę sobie tutaj zapytać Panów o nocleg tuż za granicą francusko-hiszpańską. Jadąc do Andaluzji chciałbym zatrzymać się na nocleg już po stronie hiszpańskiej, czy są po drodze motele, hotele. Wyczytałem w innym miejscu, że przy stacjach benzynowych czasami są hoteliki, czy to prawda. Część podróżnych zatrzymywała się na Campingu. A może lepiej zjechać pare km z trasy i poszukać. Jeżeli ktoś korzystał z którejkolwiek opcji byłbym wdzięczny za pomoc.
      • Gość: gg Re: la tore del sol wszystko IP: *.Red-83-58-7.dynamicIP.rima-tde.net 26.01.15, 23:05
        odpowiem obydwu panom.
        nie ma co kombinować z jazdami inną trasa niż wskazuje GPS jeśli nie znamy Francji, i jeśli nie mamy czasu na pomyłki.
        Francja nie ma alternatywnych dróg do płatnych autostrad tak jak jest to w Hiszpanii.
        zjazd z autostrady niestety wiąze się z przejazdem przez małe mieściny w których jest wiele świateł, przejść i FOTORADARÓW!
        NIE warto, bo średnia prędkość wcale nam się nie będzie różniła od tej na autostradzie, nawet jak utkniemy w korku, na drogach lokalnych MUSICIE OBOWIĄZKOWO przestrzegać przepisów i ustępować wszelkim pieszym!!!!! bo inaczej w najlepszym razie skończycie wakacje z lżejszym portfelem, o fotkach pamiątkowych które przyjdą po wakacjach nie wspomnę...one trochę kosztują.
        Moja osobista opinia jest taka że wjechałbym do Francji autostradą A36 w MULHOUSE o godzinie 20-23 i opuścił ją około 8rano na granicy FR-ES w La Jonquera. Lepiej zrobić odpoczynek wcześniej, po to aby okolice Lyon przejechać nad ranem.
        Drogę powrotną można zaplanować przez MILLAU bo rzeczywiście jest trochę taniej a tylko o 100km dalej, za to widok z mostu wynagrodzi wszystko.
        Nie polecam jazdy przez Millau do Hiszpanii, bo to z kolei jest trasa wszystkich jadących na południe z Paryża, Marokańczyków z Belgii/Holandii czy wczasowiczów z UK (Calais). No i w nocy nic nie będzie widać. W drugą stronę nie ma takiego natężenia, więc można sie pokusić jeśli dysponujemy czasem (a warto poświęcić tych kilka godzin)
        Jazda po Hiszpanii to przyjemność, jedynie Barcelona czy Madryt są zakorkowane ale to normalne przy tej ilości ludzi chcących tam wjechać.
        Jedyny odcinek który nie ominiesz to La Jonquera-BARCELONA, po prostu nie ma innej drogi.
        Jeżeli chcesz spać to pomyśl nad hotelami IBIS BUDGET dawne F1 czy ETAP. warunki przyzwoite i ceny znośne. co ważne są w większości przy autostradzie więc nie trzeba daleko zjeżdżać.
        • Gość: miszasty Re: la tore del sol wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.15, 23:17
          Owszem, nie przeczę - z wieloma sprawami się zgadzam, ALE:
          Na autostradzie też można "zarobić" fotoradar w formie małostacjonarnej, tzn. TAK JAK W PL stoją DOSŁOWNIE w krzakach na autostradzie z lornetkami z wbudowanym videorejestratorem i... gonią, jak nie zdążą zatrzymać. Sam byłem ofiarą (prowokatorem?) takiej gonitwy. Nie mogli mnie dogonić, a ja... nie wiedziałem, że mnie gonią. Akurat w okolicy Millau ;)) Aha! I jechałem NA południe z Millau akurat zdaje się w czerwcu, ruch prawie zerowy (środek dnia) no to... przycisnąłem ;) Całe szczęście, że EUR niżej stało i że płyn do spryskiwacza mi się skończył, to mnie dogonili - szczęście, bo inaczej by zrobili blokadę na bramkach.
          Generalnie na tak długiej trasie też polecam drogę jak najszybszą: Niemcy, Mulhouse itd. to najlepsza tutaj droga.
          Generalnie czy autostrada czy nie - nie opłaca się jechać zbyt szybko, zresztą Francuzi też grzecznie jadą.
          Co do dróg alternatywnych we Francji, to i owszem są, super drogi, extra, ale... tylko tylko głównie tam, gdzie wspomnianych autostrad nie ma.
          Aha! I są też odcinki, gdzie bramki są AUTOMATYCZNIE, ludzi niet - trzeba wrzucić/włożyć gotówkę lub kartę w otwór i... zwykle działa ;)
          • grzzzz Re: la tore del sol wszystko 27.01.15, 12:57
            dziękuje za odpowiedz.jeśli chodzi o szybkość za granica to nie ma co szaleć chyba ze ktoś ma dużo kasy.może coś jeszcze podpowiecie co do jazdy do Hiszpanii...
            • Gość: janek Re: la tore del sol wszystko IP: *.183.183.174.dsl.dynamic.t-mobile.pl 27.01.15, 13:38
              Panowie również dzięki, jeśli chodzi o prędkość to staram się jej na autostradzie nie przekraczać. We Francji zapewne z autostrady gdzieś zjadę, by coś zobaczyć, np. Avignon czy Carcrosonne, wspomniany most Milau i zajechać do piekarni po te bułeczki, które w jakimś wątku zachwalacie. Te hoteliki, o których pisał gg, czy można stanąć z marszu, czy trzeba rezerwować(jadę przełom czerwiec/lipiec)?
              • Gość: miszasty Re: la tore del sol wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.15, 16:43
                Ja wszystko robiłem z marszu - tym bardziej, że nie wiesz dokładnie kiedy gdzie dojedziesz.
                Polecam również, prócz Andorry: Bordeaux, Coqnac, Mont Saint Michel, o Paryż można zahaczyć (parkując na obrzeżach i dalej metrem).
                • grzzzz Re: la tore del sol wszystko 30.01.15, 13:07
                  a co powiecie o samym kempingu ????jak z tymi pociągami i reszta
                  • grzzzz Re: la tore del sol wszystko 15.05.15, 17:14
                    a byl ktos na ty kempingu??jak wrazenia cos podpowiecie praktycznego
    • grzzzz Re: la tore del sol wszystko 21.06.15, 20:20
      jak cos chcecie wiedziec to piszcie niedawno wrucilem mam swierze info.pozdrawim
      • Gość: LG Re: la tore del sol wszystko IP: *.static.ip.netia.com.pl 21.06.15, 23:10
        Jak tam droga samochodem? I jakie wrazenia z pobytu na kempingu? Ja wybieram sie tam z rodzinka w polowie sierpnia.
        • grzzzz Re: la tore del sol wszystko 22.06.15, 11:52
          hey droga w porządku 24 godziny jazdy z okolic Wrocławia.nie polecam jazdy bezpłatna autostrada a75 bo traci się dużo czasu żeby przejechać z płatnej autostrady góry.Lyon radze przejechać w nocy bo w dzień duże korki.kemping oki tylko basen mniejszy niż na zdjęciach ale Oki..obsługa bardzo mila polaków nie było za duzo.polecam port adventua ale jeden dzień to za malo....ps.ktoś tu pisał ze jeden kierowca nie da rady tam dojechać..mi się udało sam kierowałem bez zmienika ...pozdro
          • Gość: LG Re: la tore del sol wszystko IP: *.static.ip.netia.com.pl 22.06.15, 12:37
            Ja wybieram się z biurem Vacansoleil do domku Bali. Nie mogę tylko nigdzie zlokalizować, w którym miejscu na kempingu te domki się mieszczą. Co do przejazdu przez Francję, to czy są jakieś problemy z płatnością na bramkach? np. czy jest obsługa, czy bramki są automatyczne i wtedy trzeba mieć np. drobne żeby zapłacić? Do parku Portaventura też chciałbym się wybrać, ale 1 dzień do parku rozrywki, a drugi dzień do aquaparku.
            Mam jeszcze takie pytanie, czy może Kolega był w Barcelonie samochodem? Zamierzam się tam wybrać i zostawić samochód na jednym z parkingów podziemnych, a po mieście poruszać się komunikacją miejską. Pytam , bo chciałbym wiedzieć, czy ktoś miał jakieś doświadczenie w tej kwestii.
            • grzzzz Re: la tore del sol wszystko 26.06.15, 12:37
              hey co do płatności na bramkach nie stresuj się ...wkładasz bilet potem wkładasz kasę ja płaciłem banknotami i brałem resztę najważniejsze to spokój i nie wolno się stresować ze ktoś stoi za plecami spokojnie dasz rade,tylko zwróć uwagę ze na niektórych bramkach można płacić tylko karta,patrz na rysunki nad bramkami jest namalowana karta,albo kasa,albo to i to dasz rade.w Barcelonie nie bylem ,domki vacansolei były jak wjeżdżasz przez bramę od razu w prawo kolo domków eurocampu,a namioty kolo morza z tego co widziałem.a we Francji jak tankujesz w nocy trzeba iść do kasy zostawić dokument albo kase wtedy odblokują pistolet do tankowani może o tym wiesz a ja nie wiedziałem także się zdziwiłem...jak coś to pytaj...
            • Gość: gg Re: la tore del sol wszystko IP: *.Red-83-36-38.dynamicIP.rima-tde.net 27.06.15, 00:19
              MUSISZ mieć kartę kredytową żeby płacić za autostrady, mnie nie przyjmowało debetowej(GIB) i electron (ES). tak samo jest w Hiszpanii, zagraniczne karty tylko KREDYTOWE!!!
              RESZTA jak opisał poprzednik
              • Gość: miszasty Re: la tore del sol wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.15, 23:03
                Gość portalu: gg napisał(a):

> MUSISZ mieć kartę kredytową żeby płacić za autostrady, mnie nie przyjmow
                > ało debetowej(GIB) i electron (ES). tak samo jest w Hiszpanii, zagraniczne kart
                > y tylko KREDYTOWE!!!
                > RESZTA jak opisał poprzednik

Eeee tam... - BZDURY! Już nawet w takiej Albanii VE niby online są autoryzowane OFFLINE, więc jak ktoś miał jakieś problemy ze swoją kartą - a wszystko możliwe - to NIE ZNACZY, że inne też nie przejdą.
                I bzdury również, że "jeden kierowca nie da rady" - to jest nas już dwoje :)
                • grzzzz Re: la tore del sol wszystko 28.06.15, 12:36
                  no to jest nas 2 ..heheh ...pozdrawiam.ja jechałem bez spania żeby była jasność...
                  • Gość: miszasty Re: la tore del sol wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.15, 09:57
                    Ja też bez spania - to tylko strata czasu:) Ale ile godzin, to wolałbym się nie chwalić, bo policja francuska na sygnale to rzecz niezapomniana... ;)))))
                    A tak zupełnie poważnie, to nie każdy podoła - albo ktoś jest wytrzymały albo nie; albo ktoś ma świadomość, że "ma dość" albo nie.
                    Inna sprawa, że mi się już - byłem kilka razy - nie chce, głównie z uwagi na fakt, że daleko dalej do Hiszpanii aniżeli na ww. camping można dolecieć samolotem za nawet ok. 150 zł/os., co nawet przy dość licznej rodzinie wychodzi taniej niż jakimkolwiek oszczędnym autem...
                    I Policja nie goni wtedy, jakby coś.... ;))
            • Gość: jura Re: la tore del sol wszystko IP: *.static.ip.netia.com.pl 07.07.15, 18:40
              domki vacansa na la torre to czesto po prostu domki będące własnością campingu ,są w górnej części kampu na wysokości basenu
          • singsing74 Re: la tore del sol wszystko 06.07.15, 15:24
            grzzzz napisał:

> nie polecam jazdy bezpłatna autostrada a75 bo traci się dużo czasu żeby przejechać z płatnej autostrady góry.Lyon radze przejechać w nocy bo w dzień duże korki.

30 sierpnia wybieram się z Górnego Śląska w okolice Perpignan z noclegiem w Niemczech (2x1000km). Pojadę więc przez Francję w dzień, ale będzie to poniedziałek, praktycznie po wakacjach. Myślałem, żeby jechać przez A75 i zobaczyć słynny wiadukt. Napisz czy jechałeś przez A75, czy zrezygnowałeś na podstawie wyliczeń nawigacji? Z tego co pokazuje AutoMapa kierując się na Millau nie trzeba przejeżdżać prze Lyon ale traci się około 1,5 godziny, które jednak mam w zapasie. Wolałbym jednak wiedzieć czy w praktyce ta różnica nie jest większa.
            • Gość: jura Re: la tore del sol wszystko IP: *.static.ip.netia.com.pl 07.07.15, 18:46
              od zjazdu chalon do wjazdu na a 75 w riom realnie jedzie się około 2,5 godziny
              • singsing74 Re: la tore del sol wszystko 08.07.15, 09:54
                Dzięki za odpowiedź. Myślałem raczej o takiej trasie:

www.google.pl/maps/dir/Herbolzheim,+Niemcy/46.3551824,3.0054155/Perpignan,+Francja/@46.4495492,3.5779838,10z/data=!4m15!4m14!1m5!1m1!1s0x479124a1cb3082f7:0x41f6bb7a5df5b60!2m2!1d7.7696909!2d48.2207134!1m0!1m5!1m1!1s0x12b06e4e80fd88fd:0x1c83306520f2dd4f!2m2!1d2.8948332!2d42.6886591!3e0
                Według mapy google różnica względem trasy przez Lyon i A7, to dodatkowa godzina i dziesięć minut, według AutoMapy to ponad 1,5 godziny (wg AM czystej jazdy jest 10 godzin i 20 minut). Na trasę wraz z postojami mam około 13 godzin (wyjazd 7 rano, przyjazd maksymalnie do 20). Dlatego pytam, czy wskazana wyżej trasa często czymś zaskakuje. Jeśli będzie ładna pogoda, to jak pisałem zależałoby nam, żeby jednak przejechać przez Millau.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka