aankaa 14.07.15, 12:35 przeszukałam forum i nie znalazłam zbyt wielu informacji. Nikt nie bywa na tej wyspie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lenkam1 Re: Ibiza IP: *.noc.fibertech.net.pl 23.07.15, 08:25 Ja byłam we wrześniu 2014 r. Moje wspomnienia związane z wyspą są bardzo dobre, wyspa bardzo mi się podobała. Jest bardzo zielona i górzysta, są piękne piaszczyste plaże. Woda w zatoczkach ma przepiękny błękitny kolor. Jest mnóstwo ryb które widać gołym okiem. Ja mieszkałam w miejscowości Portinax, fajne, spokojne miejsce na wypoczynek. Piękna zatoka a przy niej promenada. Są dwie piaszczyste plaże, a w samej miejscowości to nawet trzy. Wyspa dla każdego, dla starszych i młodszych. Dla młodych ludzi pragnących się zabawić proponowałabym wybierać miejscowości koło miasta Ibiza (Cala den Bossa) lub San Antonio, jest tam mnóstwo klubów, ludzie tańczą i bawią się na plaży. Miasto Ibiza piękne, szczególnie starówka. Ze swojej strony bardzo polecam Ibizę. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Ibiza 23.07.15, 10:24 serdeczne dzięki ! właśnie do Portinatx się wybieram :) domyślam się, że należałoby objechać wyspę a co z wycieczką na Formenterę ? warto ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenkam1 Re: Ibiza IP: *.noc.fibertech.net.pl 23.07.15, 14:24 Z Portinax płynęliśmy statkiem na wycieczkę wokół wyspy. Statek zatrzymuje się na pięknej plaży przy Formenterze i tam jest czas na kąpiel. Była to wycieczka na własną rękę, bez biura. W Portinax jest przystań dla statków i można popłynąć w różne miejsca na wyspie, do Ibizy, San Antonio i wokół wyspy. podczas rejsu wokół wyspy przewidziany jest obiad, wizyta na Formenterze , zwiedzanie miasta Ibiza, przepływa się też przy tej magnetycznej skale, zapomniałam jak ona się nazywa. Po samej wyspie jednak nas nie obwożono. Wiem że wycieczka organizowana przez biuro ma to w programie, najciekawsze są jednak plaże i tam byliśmy. Warto. Wyspa jest mała, my mieliśmy samochód na 2 dni i objechaliśmy ją prawie całą. Dobre też jest połączenie autobusowe z Portinax do Ibizy. Na końcu miasteczka są piękne klify, widać latarnię morską, są piękne skałki. Warto tam pójść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ibizablog Re: Ibiza IP: *.11.21.95.dynamic.jazztel.es 02.08.15, 19:37 www.ibizawyspa.blogspot.com zapraszam :) Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Ibiza 03.08.15, 22:54 bloga czytałam, czekałam jednak na wieści od osób, które były na wyspie (niekoniecznie w części imprezowej) Odpowiedz Link Zgłoś