IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 22.07.02, 20:33
Bylbym wdzieczny o jakiekolwiek informacje na temat tego miejsca.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: spainka Re: BLANES IP: *.ists.pl 30.07.02, 13:57
      Hello
      Blanes jest piekna tyrystyczna miejscowością , z piękna promenada wspaniała
      plażą i portem jachtowym , na wzgórzu tuż nad portem znajduje sie piękny ogród
      botaniczny z wspaniałymi widokami na zatoke , naprawde warto sie tam wybrać ,
      włąsciwie mozna powiedzieć że to dobry punkt wyjścioy do zwiedzania Costa Brava
      Lloret , Tossa de Mar i inne , gorąco polecam
      spainka
      • Gość: aga Re: BLANES IP: 62.233.216.* 23.07.03, 13:59
        Bylam w Blanes 2 lata temu i bardzo mi sie podobalo-nie
        bylo az tylu turystow-piekna plaza, widoczki, knajpki.
        Jednym slowem-polecam.
        • Gość: zuzka Re: BLANES IP: 213.17.227.* 23.07.03, 15:02
          Ja jade we wrzesniu/pażdzierniku do Blanes, mam nadzieje, że się nie zawiodę -
          tak ładnie o tej miejscowosci opowiadacie. Jak tam jest pogoda w te miesiące?
    • Gość: Jacek K. Re: BLANES IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.03, 18:29
      Witam !
      Tu znajdziesz trochę informacji :
      www.blanes.net/english
      Pzdr.
      P.S. Zgadzam się z powyższymi wypowiedziami - wróciłem stamtąd 2 tyg. temu.
      • Gość: dagus Re: BLANES IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.07.03, 18:40
        to jak jestes na biezaco to napisz ile co kossztuje? chodzi mi o picie i owoce
        jedzenie mamy w cenie:)
        a jak byles na jakis wycieczkach np barcelona lub montserrat to napisz ile cie
        to kosztowalo:)

pozdfrawiam i dzieki

jade do blanes w poniedzialek:)
        • Gość: Jacek K. Re: BLANES IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.03, 19:53
          Witam !
          Generalnie jest dosyć drogo. Ceny napojów to jak pamiętam Cocacola Light 2 l -
          1,23 euro, woda mineralna 1,5 l ok. 0,65 euro, 1 l Sangria w kartonie 0,78
          euro. Owoców było mało i dosyć drogo, sądziliśmy, że wreszcie najemy się
          cytrusów, ale podobno jeszcze było za wcześnie - cen nie pamiętam. Poza tym
          ceny są różne - my zaopatrywaliśmy się głównie w markecie Champion, tam były
          dobre ceny. Owoce polecam kupować na targu - ulica równoległa do plaży w
          centrum miasta.
          Co do wycieczek to : bilet na pociąg Blanes-Barcelona-Blanes = 6,90 euro,
          autobus od stacji do miasta chyba 0,85 euro, bilet na autobus Blanes-Lloret i
          Lloret-Tossa po 1,10 Euro. Statek Tossa-Blanes = 7 euro.
          Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku.
          P.S. Więcej informacji jest w innych wątkach na tym forum - warto przejrzeć.
          • kasia.lomanczyk Re: BLANES 23.07.03, 22:41
            Gość portalu: Jacek K. napisał(a):

> Witam !
            > Generalnie jest dosyć drogo. Ceny napojów to jak pamiętam Cocacola Light 2 l -

> 1,23 euro, woda mineralna 1,5 l ok. 0,65 euro, 1 l Sangria w kartonie 0,78
            > euro. Owoców było mało i dosyć drogo, sądziliśmy, że wreszcie najemy się
            > cytrusów, ale podobno jeszcze było za wcześnie - cen nie pamiętam. Poza tym
            > ceny są różne - my zaopatrywaliśmy się głównie w markecie Champion, tam były
            > dobre ceny. Owoce polecam kupować na targu - ulica równoległa do plaży w
            > centrum miasta.
            > Co do wycieczek to : bilet na pociąg Blanes-Barcelona-Blanes = 6,90 euro,
            > autobus od stacji do miasta chyba 0,85 euro, bilet na autobus Blanes-Lloret i
            > Lloret-Tossa po 1,10 Euro. Statek Tossa-Blanes = 7 euro.
            > Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku.
            > P.S. Więcej informacji jest w innych wątkach na tym forum - warto przejrzeć.

O tej porze roku w Hiszpanii najlepsze sa brzoskwinie i melony. Zaczynaja tez
            pojawiac sie dobre winogrona.
            W turystycznym centrum miasteczka jest zawsze drogo. Trzeba znalezc cos, co
            nazywa sie "mercat municipal" - w Lloret bylo na calle Gerona (za dyskoteka
            Hollywood) we wtorki i soboty przed poludniem, w Blanes niestety nie wiem gdzie
            i kiedy. Ceny na ryneczku: np. brzoskwinie od 50 centow do 1.50 euro za
            kilogram. Im dojrzalsze tym tansze.
    • Gość: aga Re: BLANES IP: *.hipernet.ras.pl 29.07.03, 23:43
      Blanes to świetna miejscowość turystyvzna! Byłam w tamtym roku:) Było świetnie.
      Piękna promenada, port jachotowy no i ten niezapomniany ogród
      botaniczny...jakie tam można fotki porobić:)! 3arto i jeszcze raz warto! Co do
      rozrywki to są dyskoteki, jest gdzie zjeść, nawet w jednej z restauracji
      obsługuje Polka...poleci Ci coś smacznego:) Ogólnie trochę Polaków się zawsze
      spotka...Polki robiły też tatuaże z henny w centrum:) Miłych wakacji.Pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka