Gość: arkady IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 22.07.02, 20:33 Bylbym wdzieczny o jakiekolwiek informacje na temat tego miejsca.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: spainka Re: BLANES IP: *.ists.pl 30.07.02, 13:57 Hello Blanes jest piekna tyrystyczna miejscowością , z piękna promenada wspaniała plażą i portem jachtowym , na wzgórzu tuż nad portem znajduje sie piękny ogród botaniczny z wspaniałymi widokami na zatoke , naprawde warto sie tam wybrać , włąsciwie mozna powiedzieć że to dobry punkt wyjścioy do zwiedzania Costa Brava Lloret , Tossa de Mar i inne , gorąco polecam spainka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: BLANES IP: 62.233.216.* 23.07.03, 13:59 Bylam w Blanes 2 lata temu i bardzo mi sie podobalo-nie bylo az tylu turystow-piekna plaza, widoczki, knajpki. Jednym slowem-polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzka Re: BLANES IP: 213.17.227.* 23.07.03, 15:02 Ja jade we wrzesniu/pażdzierniku do Blanes, mam nadzieje, że się nie zawiodę - tak ładnie o tej miejscowosci opowiadacie. Jak tam jest pogoda w te miesiące? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek K. Re: BLANES IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.03, 18:29 Witam ! Tu znajdziesz trochę informacji : www.blanes.net/english Pzdr. P.S. Zgadzam się z powyższymi wypowiedziami - wróciłem stamtąd 2 tyg. temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagus Re: BLANES IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.07.03, 18:40 to jak jestes na biezaco to napisz ile co kossztuje? chodzi mi o picie i owoce jedzenie mamy w cenie:) a jak byles na jakis wycieczkach np barcelona lub montserrat to napisz ile cie to kosztowalo:) pozdfrawiam i dzieki jade do blanes w poniedzialek:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek K. Re: BLANES IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.03, 19:53 Witam ! Generalnie jest dosyć drogo. Ceny napojów to jak pamiętam Cocacola Light 2 l - 1,23 euro, woda mineralna 1,5 l ok. 0,65 euro, 1 l Sangria w kartonie 0,78 euro. Owoców było mało i dosyć drogo, sądziliśmy, że wreszcie najemy się cytrusów, ale podobno jeszcze było za wcześnie - cen nie pamiętam. Poza tym ceny są różne - my zaopatrywaliśmy się głównie w markecie Champion, tam były dobre ceny. Owoce polecam kupować na targu - ulica równoległa do plaży w centrum miasta. Co do wycieczek to : bilet na pociąg Blanes-Barcelona-Blanes = 6,90 euro, autobus od stacji do miasta chyba 0,85 euro, bilet na autobus Blanes-Lloret i Lloret-Tossa po 1,10 Euro. Statek Tossa-Blanes = 7 euro. Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku. P.S. Więcej informacji jest w innych wątkach na tym forum - warto przejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.lomanczyk Re: BLANES 23.07.03, 22:41 Gość portalu: Jacek K. napisał(a): > Witam ! > Generalnie jest dosyć drogo. Ceny napojów to jak pamiętam Cocacola Light 2 l - > 1,23 euro, woda mineralna 1,5 l ok. 0,65 euro, 1 l Sangria w kartonie 0,78 > euro. Owoców było mało i dosyć drogo, sądziliśmy, że wreszcie najemy się > cytrusów, ale podobno jeszcze było za wcześnie - cen nie pamiętam. Poza tym > ceny są różne - my zaopatrywaliśmy się głównie w markecie Champion, tam były > dobre ceny. Owoce polecam kupować na targu - ulica równoległa do plaży w > centrum miasta. > Co do wycieczek to : bilet na pociąg Blanes-Barcelona-Blanes = 6,90 euro, > autobus od stacji do miasta chyba 0,85 euro, bilet na autobus Blanes-Lloret i > Lloret-Tossa po 1,10 Euro. Statek Tossa-Blanes = 7 euro. > Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku. > P.S. Więcej informacji jest w innych wątkach na tym forum - warto przejrzeć. O tej porze roku w Hiszpanii najlepsze sa brzoskwinie i melony. Zaczynaja tez pojawiac sie dobre winogrona. W turystycznym centrum miasteczka jest zawsze drogo. Trzeba znalezc cos, co nazywa sie "mercat municipal" - w Lloret bylo na calle Gerona (za dyskoteka Hollywood) we wtorki i soboty przed poludniem, w Blanes niestety nie wiem gdzie i kiedy. Ceny na ryneczku: np. brzoskwinie od 50 centow do 1.50 euro za kilogram. Im dojrzalsze tym tansze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: BLANES IP: *.hipernet.ras.pl 29.07.03, 23:43 Blanes to świetna miejscowość turystyvzna! Byłam w tamtym roku:) Było świetnie. Piękna promenada, port jachotowy no i ten niezapomniany ogród botaniczny...jakie tam można fotki porobić:)! 3arto i jeszcze raz warto! Co do rozrywki to są dyskoteki, jest gdzie zjeść, nawet w jednej z restauracji obsługuje Polka...poleci Ci coś smacznego:) Ogólnie trochę Polaków się zawsze spotka...Polki robiły też tatuaże z henny w centrum:) Miłych wakacji.Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś