yooreck 20.06.05, 20:49 jesli ktos byl to prosze pare slow o tej miejscowosci. jedziemy tam na 2 tygodnie a nie mamy pojecia co to za miejscowosc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Johny Re: Calella IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 22:11 Też się tam wybieram ale na krócej. Nie byłem tam co prawda, ale z tego co wiem jest to mała mieścinka turystyczna, bez większych atrakcji - spokój, ładna plaża, palmy. Miejscowość jakich wiele na C. del Maresme, ale za to świetny pkt wypadowy do innych miejscowości, w tym oczywiście Barcelony. My wypożyczamy samochód i zjedziemy całe Maresme, Brava a potem Doradę. Miłych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jackowski Re: Calella IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 10:56 Spalismy w pobliskiej Sta. Susanna podjedzajac kilkakrotnie do Calelli na wieczorna passegiata. Mozna caly opis sprowadzic do 2, 3 rownoleglych do wybrzeza dlugich ulic, tworzacych wraz z prostopadle odchodzacymi do morza krotkimi uliczkami swoista krzyzowke zacieniona starymi budynkami mieszkalnymi, z ulokowanymi na parterze sklepami, kawiarniami, restauracjami. Nic wyjatkowo ciekawego, ale dla mnie (subiketywnie oceniajac) to i tak atrakcyjniejsze, niz nowoczesna Sta. Susanna z ulica olbrzymich hoteli, jeden przy drugim. Tuz przy plazy niedluga promenada wysadzana palmami. I oczywiscie jeden wielki plus - latwy dojazd pociagiem do Barcelony. Nie znam Twego wieku, ale jesli jestem mlodym czlowiekiem, to z pewnoscia duza liczba mlodych ludzi z Holandii, Niemiec i takze z Polski, jaka w godzinach wieczornych zdawala sie monopolizowac ulice moze byc sygnalem dobrej zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
raporter Re: Calella 23.06.05, 07:56 Bylem w zeszlym roku w Calella w hotelu Bon Repos - polecam. Miejscowosc moze i mala, ale jak na tamtejsze okolice jest jedna z wiekszych. Znajduje sie tam kilka fajnych knajpek (polecam pub Irlandzki w ktorym organizowane jest karaoke i mozna poogladac filmy na "duzym" ekranie). Tak mi sie tam spodobalo ze w tym roku tez tam jade ale juz do innego hotelu - w Bon Reposie nie bylo juz miejsc :-( Yooreck - z jakim biurem tam jedziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLARA Re: Calella IP: 217.153.80.* 23.06.05, 19:10 a z jakiego biura byłeś, ja wybieram się w sierpniu z opentravel do hotelu president-warto???? Odpowiedz Link Zgłoś
raporter Re: Calella 11.07.05, 08:07 Wlasnie z OpenTravel. Z tego co wiem to President jest fajnym hotelem - maja niezly program animacyjny (niemal kazdego dnia cos sie dzieje wieczorem w hotelu - a nie kazdy tam tak ma). Maja tam niezla rezydentke, ale jesli chcesz sie wybrac na jakas wycieczke fakultatywna to sie dobrze zastanow - niektore z atrakcji mozna zobaczyc na wlasna reke i to duzo taniej. Z wycieczek nie polecam "Barcelona panarama + Montserrat" - strasznie szybko przebiega sie przez najwazniejsze atrakcje. Polecam samodzielny wypad do Barcelony na grajace fontanny - z biurem kosztuje ok 30 Euro za osobe - samemu ok 15 Euro za pare (z Callela do Barcelony jedziesz pociagiem - bilet ok 5 Euro za pare, natomiast po fontannach powrot jest mozliwy tylko nocnym autobusem linia jesli dobrze pamietam N82 z placu katalonskiego). Jechac z rezydentem na pewno jest wygodniej, ale bedziesz wtedy tylko na czesci pokazu (z reguly wycieczki sa przy fontannach do 30 min.) jadac samemu mozesz byc na calym pokazie - fontanny zaczynaja sie ok 21.30 i koncza o 23.30. Polecam spacer do biura informacji turystycznej w Callela - sa bardzo pomocni, powiedza co mozna w jakich godzinach i gdzie zobaczyc, jaksie poruszac zarowno po Costa del Maresme jak i po Barcelonie). A przy okazji mozna sie dowiedziec jak zrobic to co proponuje rezydent tylko duzo taniej ;-) Aha, rezydentka jest OK, ale podchodz do niej z ograniczonym zaufaniem - ona wciska wycieczki bo z nich zyje (w zeszlym roku powiedziala mi ze z Barcelony nie ma sie jak dostac do Callela w nocy - a byla to bzdura). Ale poza tym jest ona jest OK. Pozdrawiam i zycze swietnej pogody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martaer Re: Calella IP: 5.5.* / *.proxycache.rima-tde.net 22.07.05, 20:15 to prawda ,ajk zdazysz na ostatni pociag do Calelli,ktory odjezdza z plaza catalunya o 22.38 to rzeczywiescie zyskasz i zaoszczedzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bah7 Re: Calella... IP: 213.192.80.* 11.07.05, 10:36 Dużo dużych hoteli, tłoczna miejska plaża, bogate życie nocne... Można też robić wycieczki autkiem po okolicy, np.: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2843088&a=6235103 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2843088&a=14794482 Pzdr. bah7 Odpowiedz Link Zgłoś