Gość: olo IP: *.centertel.pl 12.04.07, 09:15 Proszę o opinie hotelu Miramar na Majorce i mie Ca'n Picafort Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olo Re: Majorka hotel Miramar IP: *.centertel.pl 17.04.07, 08:28 Nikt tam nie był? Nie znacie tego hotelu i miejscowości? Odpowiedz Link Zgłoś
akodz Re: Majorka hotel Miramar 25.04.07, 14:14 Może i byli ;-), ale niekoniecznie chce im się po raz kolejny o tym pisać. Ja sam byłem w Can Picafort trzy lata temu, choć w innym hotelu. Co chciałbyś konkretnie wiedzieć? AK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Majorka hotel Miramar IP: 193.151.48.* 30.04.07, 22:44 Ciekawi mnie czy to jest przyjemna miejscowośc, czy jest gdzie wieczorkiem wyjść, jakaś promenada knajpki, jakieś atrakcje typu park wodny, jaskinie. Jeszcze wypożyczalnie samochodu, jak to jest koniecznie trzeba wpłacać kaucję, czy wystarczy zwykała karta Visa. Odpowiedz Link Zgłoś
akodz Re: Majorka hotel Miramar 01.05.07, 14:08 W zasadzie o wszystkim już na tym forum pisano... No więc po kolei: miejscowość jest b. sympatyczna, lecz raczej kameralna - jeśli nastawiasz się na dyskotekowe szaleństwa, to raczej kiepski wybór (choć jakaś dyskoteka tam jest). Życie turystyczne skupia się wzdłuż głównej ulicy ciągnącej się równolegle do wybrzeża, ok. 80 metrów od plaży (plażę dzielą od tej ulicy hotele) - Paseo do Colon, o ile dobrze pamiętam nazwę. Sporo tam sklepików, wypożyczalni pojazdów i knajpek, choć przy kieliszku wina przyjemniej siedzi się przy ciągnącej się wzdłuż plaży, od portu aż do okolic hotelu Santa Fe, promenadzie. Atmosfera nie przypomina Arenalu i jego okolic, o godzinie 3 w nocy na promenadzie pustki i cisza, słychać tylko morze :-). Mnie tam się podobało, lubię takie klimaty. Plaża niezła, z płytkim zejściem do morza. Najciekawszy odcinek zaczyna się przy porośniętych piniami wydmach, w okolicach hotelu Platja Daurada. Nie ma tłoku, a i otoczenie dużo przyjemniejsze niż na zatłoczonej plaży w okolicach promenady. Atrakcje typu park wodny masz w Arenal i Magalluf, na północy nic takiego nie znajdziesz. Do jaskiń Arta lub Smoczych jest stosunkowo niedaleko, o ile dobrze pamiętam, jeżdżą tam codziennie autobusy z przystanków przy głównej ulicy. Blisko jest też do zamku w Capdeperze czy do Arty, warto też przejechać się do Alcudii, Pollensy czy na przylądek Formentor (tłok w tym pięknym miejscu bywa jednak straszny...) - to z tych bliższych ciekawostek. Samochodu na Majorce nie wypożyczałem, czego zresztą żałuję, tak więc w tym punkcie za wiele ci nie pomogę. Ceny zaczynały się chyba od ok. 35 Euro za dzień, za małe autko typu Corsa. Nie opłaca się, w odróżnieniu od Grecji, wypożyczać skuterów - ceny niewiele niższe niż w wypadku samochodów. I to by było chyba na tyle :-). Jeśli nie lubisz tłoku i hałasu, jedź do Can Picafort. AK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Majorka hotel Miramar IP: *.centertel.pl 02.05.07, 12:58 Wielkie dzięki, chyba dokonałem dobrego wyboru. Mam nadzieję, że hotel będzie znośny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
akodz Re: Majorka hotel Miramar 03.05.07, 00:24 Nie ma za co :-). Tak gwoli uzupełnienia - "Miramar" wygląda całkiem sensownie, zastanawiałem się nawet, czy go nie rezerwować z katalogu "HIT" Neckermanna... Hotel położony jest blisko portu, przy plaży (a raczej przy promenadzie), dość daleko od wydm i Playa de Muro. Jeśli dobrze pamiętam, to gdzieś tak przy "Miramar" zaczyna się ścieżka rowerowa. Ciekawe, czy trafisz na tam komary :-), wszyscy przed nimi ostrzegają, choć nas akurat ominęły Pozdrówka i życzenia miłego pobytu - AK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hintaaa Re: Majorka hotel Miramar IP: 213.25.120.* 09.06.07, 11:00 tez sie wybieram do Miramar. Prosze o opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Majorka hotel Miramar IP: *.e-wro.net.pl 10.06.07, 14:34 co do cen wypozczyania samochodow: www.centauro.net, ford fiesta za 20 euro dziennie (min 3 dni) taniej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Majorka hotel Miramar IP: *.chello.pl 10.06.07, 17:07 Wejdz sobie na forum.wakacje.pl wpisz w wyszukiwarke Can picafort lub Miramar a na pewno coś najdziesz. Ja wróciłam z Can Picafort w czwartek i naprawde polecam.Ale jak jedziesz poszalec to nie tam. Ja wypozyczyłam auto na miejscu (przy głównej ulicy wyporzyczalnia Bordo czy coś w tym stylu za 25 eur doba). I na imprezki jezdziłam do Cala Ratjada ok 30 km od Can picafort. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Majorka hotel Miramar IP: *.centertel.pl 11.06.07, 10:55 Czy przy wypozyczaniu samochodu pobierają kaucję? Na forum wakacje.pl już czytałem, strasznie mało na ten temat tam jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Majorka hotel Miramar IP: *.chello.pl 11.06.07, 16:09 Wyporzyczalnia z której ja brałam nie pobiera kaucji. Chcieli tylko zobaczyć prawo jazdy i dowód lub paszport.Płaciłam z góry za 5 dni. 125 eur. (zawiera ubezpieczenie)mi ktoś w nocy pod hotelem zjechał bok ale nie było z tym problemu przy oddawaniu. Uliczki w strych miastach sa waskie i są juz przyzwyczajeni do szkód. Jak wypożyczysz to polecam wybrac sie w góry sa tam super widoki no i sama droga robi wrazenie takie wąskie serpentynki-z Alkudi jedzie się na pollence a z tamtąd do portu de soller ,naprawde warto.Nie daleko Can picafort jest tez półwysep formentor.Super punkt widokowy.Can picafort jest małą miejscowoscią jedna uliczka ze sklepami i barami no i ładna promenada.Obejdziesz je w jeden dzien.Auto napewno Ci sie przyda.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
talazar Re: Majorka hotel Miramar 16.06.07, 19:19 czy w tym hotelu jest czajnik ???? a jak jest w innych ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baśka Re: Majorka hotel Miramar IP: *.181.178.153.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.05.13, 20:51 dzien dobry, a może ma ktoś wiedzę jak dostac się z lotniska w palma do hotelu Miramar w Puerto de Soller ??? planuję urlop na lipiec, samoloty przylatują ok 24, czy można dostac się tam komunikacją miejską i za ile? będę wdzięczna za informację pozdrawiam Basia Odpowiedz Link Zgłoś
adada2 Re: Majorka hotel Miramar 04.06.13, 09:49 Komunikacją się nie da, bo już nie jeździ miejska komunikacja. Polecam transfer bezpośrednio z lotniska do hotelu na stronie: www.hotelopia.com/home_transfers.aspx Korzystałam 24 maja z tego transferu. Z lotniska pod hotel, szybko, tanio i wygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś