Gość: Dosia IP: 195.217.253.* 03.09.03, 17:21 No wlasnie. Chodzi mi glownie o kosmetyki i ciuchy. Czy jest tam po co jechac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kvik Re: Gibraltar - czy warto sie wybrac na zakupy? 04.09.03, 08:35 a nie jest blizej do jakiegos sklepu w polsce ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: Gibraltar - czy warto sie wybrac na zakupy? IP: 195.217.253.* 04.09.03, 17:42 Drogi Kviku. To co powiem jest truizmem, ale moze Ty o tym nie wiesz, ze np. perfumy w polsce sa o polowe drozsze niz w strefie wolnoclowej... Odpowiedz Link Zgłoś
kvik Re: Gibraltar - czy warto sie wybrac na zakupy? 05.09.03, 08:50 Gość portalu: Dosia napisał(a): > Drogi Kviku. To co powiem jest truizmem, ale moze Ty o tym nie wiesz, ze np. > perfumy w polsce sa o polowe drozsze niz w strefie wolnoclowej... droga dosiu: spotykaja sie kolezanki w kafejce na nowym swiecie i rozmawiaja o ostatnich nowinkach jedna z nich mowi, wyobraz sobie ze perfumy w paryzu sa tansze niz w warszawie, to skandal odpowiada kolezanka i co robisz ? latam do paryza pozdrawiam, doskonale rozumialem o co pytalas ale chyba wolno zartowac ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Re: Gibraltar - czy warto sie wybrac na zakupy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.03, 21:43 Byłem tam w poniedziałek.Perfumy zgoda można kupić,najtańsze papierosy ale reszta już nie taka różowa.Generalnie można sobie darować no chyba ,że lubisz małpki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julie Re: Gibraltar - czy warto sie wybrac na zakupy? IP: *.gibnynex.gi 12.09.03, 02:05 warto. ja tu mieszkam od ponad roku i jak widze ceny kosmetykow w Polsce to mnie przerazaja. kosmetyki firmowe sa nawet o polowe tansze. papierosy - cena zblizona bardzo do polskiej. tanie alkohole - ogromna roznica cen. Jedyny problem - mozna przez granice do hiszpanii przeniesc ograniczona ilosc. chyba,ze lecisz przez Londyn bezposrednio do Gibraltaru - wtedy nikt nie sprawdza. jesli masz jakies pytania co do cen to sluze uprzejmie, moge sprawdzic. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta do Julii IP: *.ruczaj.pl / *.ruczaj.pl 25.09.03, 22:18 Jezeli moglabym sie wtracic - gdyby nie sprawilo Ci klopotu sprawdzic ile kosztuje 100ml KENZO Le Monde Est Beau /woda toaletowa/. Bede b.wdzieczna. Niedlugo wybieram sie na Costa del Sol i chcemy tez odwiedzic Gibraltar... Mysle, ze przy okazji mozna by bylo polaczy przyjemne z pozytecznym... Pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: do Julii potrzebne info IP: 195.205.235.* 28.10.03, 12:16 Witam, Ja mam pytanie, pisalas , ze juz od jakiegos czasu jestes na Gibraltarze, a ja wlasciwie, ostatnio zaczelam tak na powaznie interesowac sie tym miejscem. chcialabym sie tam wybrac, tzn generalnie to potrzebuje podszkolic Hiszpanski,ktorego ucze sie dopiero od kilku miesiecy. Znam natomist biegle angielski. slyszalam ze na Gibraltrze mozna mowic zarowno po angielsku jak i po hiszpansku, czy to prawda? Poza tym, jakie przepisy odnosnie nauki i pracy tam obowiazuja? Czy podobne jak w Anglii? poza tym czy zycie tam jest drogie, no wiesz np wynajecie mieszkania itp.? wogole czy maja tam jakies szkoly jezykowe? a jesli tak to czy nauka jest droga? Ja przepraszam za ogrom pytan, ale tak na prawde to niewiele wiem o tej czesci swiata. Z gory dziekuje za wszelkie info. pozdrawiam, Basia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta do Julii IP: *.ruczaj.pl / *.ruczaj.pl 25.09.03, 22:19 Jezeli moglabym sie wtracic - gdyby nie sprawilo Ci klopotu sprawdzic ile kosztuje 100ml KENZO Le Monde Est Beau /woda toaletowa/. Bede b.wdzieczna. Niedlugo wybieram sie na Costa del Sol i chcemy tez odwiedzic Gibraltar... Mysle, ze przy okazji mozna by bylo polaczyc przyjemne z pozytecznym... Pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julie Re: do Julii IP: *.gibnynex.gi 25.09.03, 23:20 Sprawdze. Nie pamietam akurat zebym widziala to Kenzo, ale moze jest w ktoryms sklepie. Czy to takie z zatyczka w formie kwiatu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: do Julii IP: *.ruczaj.pl / *.ruczaj.pl 26.09.03, 20:40 Tak, dokladnie, ale sa dwa Kenzo z kwiatowa zatyczka: jedno w zielonym pudelku, a drugie w zoltym i mi zalezy na tym w zoltym! Bede Ci b.wdzieczna jak przy okazji sprawdzisz ile kosztuje. Tak czy inaczej chce je sobie kupic bo to moj ulubiony zapach, a poniewaz lecimy z Okecia - chce poronac ceny i oczywicie kupic tam gdzie jest taniej. Stad moja prosba - musze to wiedzie przed wylotem, a wylatuje 11.10 pozdrawiam/Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julie Re: do Julii IP: *.gibnynex.gi 26.09.03, 22:00 tutaj znalazlam tylko to w zielonym pudelku - dokladna nazwa 'ca scent beau' za 23 funty. jest tu masa sklepow z perfumami, najlepszy wedlug mnie jest na koncu Main street, tam gdzie ulica konczy sie skwerem - nowy i duzy. Nie plac euro, bo przeliczniki maja zlodziejskie. Zawsze pros o 10% znizki - to standard, zawsze dostaniesz to 10% jak zapytasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julie Re: do Julii IP: *.gibnynex.gi 26.09.03, 22:03 moze jak dobrze poszukasz we wszystkich sklepach to znajdziesz to w zoltym pudelku. cena powinna byc podobna. jesli nie dostaniesz w gibraltarze to chyba lepiej kupic na lotnisku w maladze niz na okeciu. wydaje mi sie ze okecie jest dosyc drogie. z ciekawostek - kupilam tusz do rzes chanel w gibraltarze za...11 funtow (ok 69zl). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: do Julii IP: *.ruczaj.pl / *.ruczaj.pl 27.09.03, 01:42 dzieki Julie, to rzeczywiscie b.tanio... 100ml tego Kenzo kosztuje w Polsce ok 300zl ok 50funtow... Mysle, ze gdzies znajde to moje zolte Kenzo, bo rzeczywiscie ceny powinny miec takie same, ale zapach rozni sie kosmicznie. Mowisz, ze lepiej zabrac funty do Gibraltaru - to b.cenna informacja. Jeszcze raz dziekuje. Marta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: do Julii IP: *.ruczaj.pl / *.ruczaj.pl 27.09.03, 01:46 A tak na marginesie - z Twojego doswiadczenia, jakiej pogody moge sie spodziewac w polowie pazdziernika? I jeszcze jedna prosba, czy nie sprawiloby Ci problemu zobaczyc jeszcze ile kosztuje setka Dolce Vita Diora? Sluze w zamian wszelkimi informacjami z Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julie Re: do Julii IP: *.gibnynex.gi 27.09.03, 10:08 w tamtym roku w polowie pazdziernika mozna bylo sie kapac w basenie i opalac na sloncu. powinno byc ok, szczegolnie jesli nie masz zamiaru spedzic calego urlopu w gibraltarze. w hiszpanii jest zawsze ladniejsza pogoda, a to dlatego, ze jesienia czesto wieje wiatr ze wschodu (cieply z kontynentu), ktory kiedy styka sie z zimna skala Gibraltaru tworzy wielka szara chmure nad calym miastem. miejscowi nazywaja to 'levanter'. wystarczy jednak przejechac przez granice pare kilometrow i chmury nie ma. ciekawie to wyglada. dwa dni temu w hiszpanii bylo w poludnie 29 stopni :). ale sie rozpisalam - sprawdze Dolce Vita. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś