Gość: aga IP: *.chello.pl 15.10.03, 20:14 8 listopada lece na teneryfe z ecco holiday,wycieczka wykupiona w sun club banaszek,czy ktos moze napisac cos o rzeelnosci tego biura? a poza tym lepiej brac euro czy $? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: teneryfa IP: 62.233.142.* 16.10.03, 08:36 Na Teneryfie obowiazującą alutą jest Euro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terrakota Re: teneryfa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.03, 22:48 Brać przede wszystkim karty. Miejsce jest świetnie cywilizowane, bankomatów jest pod dostatkiem, sklepy akceptują wszystkie karty płatnicze - debetowe i kredytowe. Wyspa nalezy do Hiszpanii, więc Euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: teneryfa IP: 62.233.142.* 17.10.03, 08:33 Nie wiem jak inne banki, ale mój bank pobiera dość dużą prowizję przy wypłacaniu z bankomatu zagranicą, więc według mnie lepiej gotówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STYRO Re: teneryfa IP: 5.5.* / 80.58.19.* 18.10.03, 00:27 Nie ma zadnych problemow z kartami.... Gdzie lecisz - polnoc czy poludnie??? Pozdrawiam z tenerife Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: teneryfa IP: *.chello.pl 19.10.03, 12:26 dzieki za odpowiedz,nie wiem jeszcze czy pln czy pld bo mam apartament no name czyli zobaczymy na miejscu,jaka jest pogoda w listopadzie?euro w polsce wysoko stoi wiec zastanawiam sie czy nie wziac $ i wymienic na miejscu,moze maja korzystniejszy kurs? i czy orientujesz sie ile kosztuje wynajecie samochodu na dzień? pozdrawiam z lodowatej polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: teneryfa IP: *.mech.pg.gda.pl 20.10.03, 09:43 Po co masz wypłacac? Lepiej płac kartą, mozna praktycznie wszędzie i wtedy masz bez prowizji. Tylko nie visą, bo ta jest przeliczana z euro na dolara i dopiero potem na złotówki. W listopadzie na południu Teneryfy jest ciepło i słonecznie (choc mogą zdażyć sie deszcze), natomiast na północy zawsze jest duzo chłodniej i bardziej pochmurno. Byłam na Teneryfie dwa razy w 2001 w kwietniu i w 2002 w pażdzierniku. Tydzien temu wróciłam z Gran Canarii, więc jeśli masz jakieś pytania to chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dunia Re: teneryfa IP: *.kis.uni-freiburg.de 30.10.03, 13:50 Nie oplaca sie brac dolarow - w koncu one _wszedzie_ nisko stoja w stosunku do euro. Poza tym pewnie bedziesz musiala zaplacic prowizje za wymiane. Dunia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terrakota Re: teneryfa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.03, 00:26 E... , jednorazowa prowizja wynosi jakieś 4 - 8 zł przy wypłatach z bankomatu za granicą dla kart debetowych. Jeśli wypłacasz z bankomatu kredytową, to jest drogo i w kraju i za granicą. W przypadku płatności w sklepach, nie ma takiego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: teneryfa IP: *.pkobp.pl 22.10.03, 10:47 hej :) też lecę 8.11 na teneryfę z ecco, do hotelu Tenerife Tour mam nadzieję, że wszystko będzie ok! znajoma była z nimi już 2 razy ( nie na teneryfie, bo to ich nowy kierunek ) i jest zadowolona, do zobaczenia na lotnisku :) Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: teneryfa 02.11.03, 11:30 Cześć Joanna, mam nadzieję, że Ty i J. wybawicie się tam super:)) Czekam na zdjęcia po powrocie:)) Znajoma z reala. Odpowiedz Link Zgłoś
jjgromek Re: teneryfa 03.11.03, 08:32 hi,hi miłej zabawy w L. i nie tylko :) do zobaczonka po powrocie :))) j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxymka Re: teneryfa IP: *.toya.net.pl 07.11.03, 21:54 Je lecę z rodziną do Hotelu Tenerife Tour 29.11.2003 też z Ecco. Bardzo jestem ciekawa Twoich wrażeń. Lecimy na Teneryfę już po raz drugi, zakochani w tej wyspie do końca życia. Odpowiedz Link Zgłoś