klaudona 27.09.08, 21:42 Dziewczyny, doradzcie czym pielegnowac i czyscic skorzane kanapy? Troche niespodziewanie stalam sie ich posiadaczka, ale nie wiem jak o nie dbac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beatamc Re: skorzane meble 27.09.08, 22:36 mi kiedys ktos doradzil baby wipers, sprawdzaja sie. Najlepiej jednak ciepla woda z niewielka ilosci detergentu... ojej zapomnialam jakiego... do podlog tez sie nadaje. Jak sobie przypomne to napisze :) Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: skorzane meble 27.09.08, 22:40 Ja do skory uzywam wipes ktore nabylam w Lowes, zdaje mi sie ze sa marki Method. Jestem z nich bardzo zadowolona. Innym sposobem dbania o skorzane meble jest pozbycie sie z domu kota, moj w jedna noc pogryzl oparcia w calym komplecie krzesel :( Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: skorzane meble 28.09.08, 02:29 wycieram wilgotna szmatka z plynem do naczyn, ale ja ich nie lubie wiec srednio z uczuciem do nich podchodze. Odpowiedz Link Zgłoś
bozena73 Re: skorzane meble 28.09.08, 04:31 A ja uzywam Pledge i bardzo sobie chwale, mamy tez specjalny plyn ktory kupilismy w IKEA ale nie sprawdza sie tak dobrze jak zwykly Pledge. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: skorzane meble 28.09.08, 23:54 Jest bardzo duzy wybor mleczek do pielegnacji skory, te same co do tapicerki w aucie. Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: skorzane meble 29.09.08, 00:39 majenkir napisała: > Jest bardzo duzy wybor mleczek do pielegnacji skory, te same co do > tapicerki w aucie. IMO te samochodowe czesto sa do niczego (chociaz akurat teraz mam calkiem niezle). Method genuine leather biodegradable wipes clean + protect to najlepszy srodek na jaki dotad trafilam. Sa bardzo wydajne, ladnie czyszcza, pielegnuja i nablyszczaja skore bez zostawiania smug. I nie sa nieprzyjemne w dotyku. Na stronie Method maja wipes ale w saszetkach, te ktore kupilam sa w pionowym pojemniku. Minusem moze byc wysoki polysk jaki zostawiaja, nie kazdemu moze odpowiadac. Odpowiedz Link Zgłoś