Dodaj do ulubionych

Szukam przyszłych mam 40-letnich.

07.10.04, 22:44
Obserwuj wątek
    • mgg1 Re: Szukam przyszłych mam 40-letnich. 07.10.04, 23:24
      ...to ja, wkrotce...
      16 t.c., pierwsze dziecko
      pozdrawiam, pisz na gazete
      • rybka002 Re: Szukam przyszłych mam 40-letnich. 08.10.04, 08:07
        Ja mam 39 ale to prawie pisz na priva
    • anuteczek Re: Szukam przyszłych mam 40-letnich. 08.10.04, 10:37
      Kilka się tu znajdziesmile
      No nie, Bei smile?
      a.
    • jaga62 Re: Szukam przyszłych mam 40-letnich. 08.10.04, 12:08
      Ja byłabym, miałam urodzić w listopadzie, niestety w lipcu poroniłam w 23 tyg.
      ciąży. Chciałabym moze jesze raz spróbować ale bardzo się boję. Pozdrowienia

Mój e-mail Jaga62@gazeta.pl
      nr gadu -gadu 8859756
      • jalawenda Do Jaga62... 09.10.04, 23:47
        Jaga tak mi przykro, ze stracilas dziecko. Rozumiem Twoj strach przed kolejna
        decyzja o dziecku ale jeszcze masz szanse. Musisz dokladnie wszystko
        przemyslec, zeby w przyszlosci -bron Boze - nie zalowac, ze nie dalas sobie
        jeszcze jednej szansy. Ja (jezeli bedzie OK) rodze w listopadzie i... ale to
        poki co tajemnica smile
        Pozdrawiam i glowa do gory.
        Jalawenda
    • jalawenda Re: Szukam przyszłych mam 40-letnich. 09.10.04, 23:42
      Dolaczam do grona pieknych, mlodych czterdziestoletnich. Za kilka dni stuknie
      mi 40-tka. Jestem w 34tc. Pozdrawiam wszystkie troche starsze przyszle mamy.
    • kasia64 Re: Szukam przyszłych mam 40-letnich. 10.10.04, 13:15
      Serdecznie witam-Kasia 40lat skończone w sierpniu.
      3-cia ciąża 37/38 tg- i chyba będzie Julia Antonina.
      pozostała 2-ka 17 i 21 lat.
      samopoczucie dośc kiepskie- bezsennośc i problem z ubraniem skarpeteksmile))))
      Poza tym wszystko ok.15,10 ostatnie USG i czekamy........
      kasia64@NOSPAM.gazeta.pl.
    • mgg1 ktora z was 10.10.04, 21:44
      robila badanie przeziernosci i dalej...?
      jak wyniki, chcialabym porownac,
      jak tam u was samopoczucie i nerwy?
      • bei OBECNa.... 10.10.04, 23:43
        ale nieprzytomna ze zmeczeniasmilesmilesmile jutro wieczorem tu się nagadamsmilesmile

Bea lat 41 i 33 tc ARTUS
        • mila401 Re: OBECNa.... 11.10.04, 10:16
          CZESC DZIEWCZYNY ! ALICJA LAT 40 STARAM SIĘ O DZIDZIUSIA DOPIERO 1 M-C PO
          ODSTAWIENIU PIGUŁEK/BRAŁAM JE NIE CAŁY ROK/ JESTEM W 24 DC A 18 POWINNAM DOSTAĆ
          @. TO BYŁA BY DRUGA CIĄŻA MAM CÓRKĘ 16 LAT.BARDZO SIE BOJE A JEDNOCZEŚNIE
          BARDZO PRAGNE URODZIC DZIDZIE.WSŁUCHUJĘ SIĘ W SWOJ ORGANIZM I SAMA NIE WIEM CO
          MYSLEĆ PONIEWAŻ W DNI PŁODNE BARDZO BOLAŁY PIERSI I BOLAŁ MNIE BRZUCH A TERAZ
          NIC NIE ODCZUWAM.BARDZO WAS PROSZĘ PODZIELCIE SIĘ ZE MNĄ SWOIMI WRAŻENIAMI I
          ODCZUCIAMI POZDRAWIAM WAS CIEPLUTKO I ŻYCZĘ POWODZENIA-MILA666@OP.PL
      • rybka002 Re: ktora z was 11.10.04, 19:39
        Ja jestem w grupie podwyższonego ryzyka. 39 lat -nie robiłam badań
        inwazyjnych, wychodzę z założenia że i tak urodzę to maleństwo, które też
        bardzo kocham i bardzo się na niego cieszę. Umówiłam się na przezierność
        karkową do dr Roszkowskiego w 12 tyg. Niestety znalazłam się w szpitalu i
        przezierność robił mi dobry ultrasonografista , wyszła książkowo. W 23 tyg
        wykonałam usg połókowe u dr Roszkowskiego, dziaciak zdrowy, ale gwarancji na
        brak zespół Downa nie jest w stanie mi dać.(określił u mnie prawdopodobieństwo
        ze względu na wiek na wystąpienie zespołu Downa 1:100) Trochę się boję, ale
        mam poddobne zdanie jak Marzek, mogłabym się podpisać pod jej postem. I jeszcze
        jedno, wierzę gorąco w Bożą Miłość i wiem, że bez względu na to co mnie spotka,
        jest to dla mojego dobra, szczególnie, jeśli to dotyczy spraw na które już nie
        mamy wpływu. Pozdrowienia
        • moniokey1 Re: ktora z was 11.10.04, 21:29
          Mam 37 lat jedna córcia 16 lat i teraz będzie Kacperek , pewnie już niedługo wink
          (37 tydz ) Początkowo może nie skakałam z radości na wieść o ciąży w tym wieku
          ale teraz już za nic na świecie nie cofnęłabym czasu .Tak bardzo się cieszę...
          Robiłam przezierność karkową i test PAPAA. Wyniki niby w dolnej granicy normy
          ale pewności nigdy nie ma bo cóż ..to tylko badanie przesiewowe i jakieś tam
          prawodopodobieństwo. Boję się bardzo o zdrowie maluszka , choć mam nadzieję ,że
          wszystko będzie ok.
          Za tydzień prawodpodobnie planowe cięcie.
          Zyczę wszystkim "bardziej dojrzałym " mamusiom dużo zdrówka i radości...
          Monika
          • bei To moja tradycyjna pora.... 12.10.04, 00:20
            Dobrywieczór wszystkim....
            Będe mamą trzciego synka...a właściwie- to czwartego- bo matkuję synkowi mojego
            Anioła, który mieszka z nami przez 3/4 miesiąca....
            Jestem w 33 tc problemowej ciaży...ale każda taka byla w moim zyciu...i jak
            każda była zaplanowana....o ten cud staraliśmy sie rok....
            Każdy z moich synków był niskowagowy- zanosi się, że i ten taki będziesmile
            W moim świecie- rodziny, przyjaciół...znajomych....i znajomych znajomych
            jest "moda" na późniejsze macierzyństwo....
            Dzieci są zdrowe..... uszcześliwiają rodziców i Światsmile
            życzę WAM...i sobie tego samego...by one były szczęśliwe.....a do naszego
            szcześcia- modlimy sie o ich zdrowie....
    • piastka Re: Szukam przyszłych mam 40-letnich. 12.10.04, 13:22
      Już nie jestem przyszłą, lecz teraźniejszą - od 7 października - mamą 41-
      letnią. Po wielu obawach co do obecnej ciąży muszę stwierdzić, że ta była
      najmniej problematyczna (poprzednie w wieku 30 i 34 lat). Poród też. Na pewno
      jest inaczej, kiedy taka późna ciąża jest pierwsza. Ale mam wrażenie, że
      kondycja fizyczna i psychiczna obecnych 40-latek jest lepsza niż kiedyś - może
      ze względu na lepszy standard życia (oczywiście generalizuję). W obecnej późnej
      ciąży nie czułam się w ogóle "staro". Niemniej miałam świadomość ryzyka i
      zrobiłam większość zaleconych badań prenatalnych (ale tylko po to - aby
      wiedzieć wcześniej...).Głowa do góry. I w marzeń chmury.
      • jalawenda Re: Szukam przyszłych mam 40-letnich. 12.10.04, 13:44
        Gratulacje!!!!
        Pozdrawiam...
      • mila401 Re: Szukam przyszłych mam 40-letnich. 13.10.04, 09:04
        Gratulacje!!!!
        Pozdrawiam mamę i maleństwo
    • piastka Re: Gratulacje. 14.10.04, 14:36
      Bardzo dziękuję i życzę wszystkim jak najmniej trosk w ciąży i łatwego porodu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka