kasia-j 18.04.07, 07:58 Witam Czy ktoś orientuje się, czy zażywanie progestronu (np. duphaston, luteina), może mieć wpływ na wynik testu papp-a? Z góry dzięki za info. Pozdrawiam Kaśka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
batutka Re: progesteron a test pappa 20.04.07, 15:11 chyba nie, ja mialam robiony test pappa, a lutrine i duphaston biore od poczatku ciazy - moj lekarz nic nie mowil ze to moze przeszkadzac poza tym ten test dotyczy ewnent. schorzen genetycznych plodu i tabletki hormonalne nie maja nic do tego Odpowiedz Link
kasia-j Re: progesteron a test pappa 20.04.07, 17:19 Ale progesteron chyba podwyższa poziom bHCG? A jednym z podstawowych wskaźników w teście pappa to właśnie bHCG, czy też HCG. Też na początku wydawało mi się, że nie mają związku z badaniem, ale w necie są sprzeczne informacje na ten temat. Za tydzień będę u lekarza, to zapytam o Jego zdanie. W którym jesteś tc? Miałaś już wyniki testu? Odpowiedz Link
batutka Re: progesteron a test pappa 21.04.07, 15:46 jestem w 16 tc, a tescik wyszedl ok Odpowiedz Link