Dodaj do ulubionych

Acard a zdrowe dziecko

26.04.07, 16:02
Dziewczyny. Czy któraś z Was zażywała Acard i urodziła zdrowe dziecko?
Słyszałam już na ten temat różne opinie i nie wiem co myśleć. Podzielcie się
swoimi doświadczeniami! Pozdrawiam i dzięki!
Obserwuj wątek
    • ulya Re: Acard a zdrowe dziecko 26.04.07, 21:44
      ja całą ciążę brałam aspirynę - ale lakarz kazał mi brać pół tabletki dziennie.
      Jak spytałam czy może to być acard to powiedział, że nie (nie mam pojęcia
      dlaczego). Trochę bałam się połówki aspiryny (bo to 150) więc skrobałam jeszcze
      brzegi tej połówki żeby było tej dawki trochę mniejsmile
      Udało się i urodziłam synka.

• zegarka Re: Acard a zdrowe dziecko 27.04.07, 10:14
      Ja jestem w ciąży (20tydzień) -od początku na acardzie i clexanie- więc na Twoje
      pytanie odpowiem troszkę inaczej: nie widziałam/nie czytałam/nie słyszałam o
      tym, aby jakaś kobieta urodziła chore dziecko po braniu acardu. Acard i clexane
      to dosyć częsta kuracja przy problemach trombofilicznych lub immunologicznych.
      Bez nich nie dałoby się utrzymać wielu ciąż. A o szkodliwości acardu pierwsze
      słyszę. Aspiryny owszem nie wolno brać w ciąży, ale nie chodzi o taką dawkę
      (acard ma 75mg co jest bezpieczne), zwykła aspiryna 300mg.
      pozdrawiam,
      Iza z trombką wink
    • maretina Re: Acard a zdrowe dziecko 27.04.07, 20:41
      jasmile
      • aguska25 Re: Acard a zdrowe dziecko 29.04.07, 18:31
        ja rowniez biore acard jestem w 36tc smile
        • judyta10 Re: Acard a zdrowe dziecko 29.04.07, 21:04
          Brałam acard i nie tylko.
    • bach28 Re: Acard a zdrowe dziecko 06.05.07, 22:12
      ja
      jestem po dwóch poronieniach
      22,01 urodziłam zdrową córeńke
      acard brałam przez całą ciąze
      Amelunia przebadana wszerzi wzdłuż i wsio ok
    • anneczka78 Re: Acard a zdrowe dziecko 07.05.07, 11:49
      Urodzilam zdrowego synka, ma teraz 12 dni smile

Przed ciążą i w trakcie brałam acard - dzięki temu udało mi się donosić, a
      jestem po dwóch poronieniach.

Nie obawiaj się tego leku. Powodzenia!
      • marps Re: Acard a zdrowe dziecko 07.05.07, 22:17
        Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi. Uspokoiłyście mnie trochę. Pozdrawiam!!!
        • sadaga Re: Acard a zdrowe dziecko 06.06.07, 14:19
          hej dziewczyny, wiem ze wątek stary ale moze pocieszę i uspokoję którąś z
          was smile podczas ciąży brałam m.in. acard, raczej krótko bo miesiąc, moze
          trochę wiecej (max około 1,5 m-ca musiałabym dokładnie sprawdzić) u mnie
          powodem była hipotrofia i poprawa przepływów w łożysku. No i mam synka, ur.
          miesiac wcześniej. Teraz ma już 13 m-cy (kor. 12) i jest cudownym smykiem.
          Pozdrawiam i powodzenia!!
          • joanna006 Re: Acard a zdrowe dziecko 15.06.07, 15:16
            A czy brałayście zpobiegawczo acard w ciaży pomimo tego, ze badania krzepnięcia
            krwii (APTT, PT i fibrynogen) wychodziły w normie? Jakie ma działąnie acard w
            ciaży?
            • atena2006 Re: Acard a zdrowe dziecko 23.06.07, 08:24
              Brałam Acard przez całaą ciążę z powodu zespołu antyfosfolipidowego. Kwas
              acetylosalisylowy poprawia przepływy łożyskowe. Mam jedenastomiesięcznego,
              zdrowego synka smile
              • bach28 Re: Acard a zdrowe dziecko 25.06.07, 23:18
                ja brałam pomimo dobrych wyników
                jestem po dwóch poronieniach bez znalezionej przyczyny i razem z ginem
                podjelsmy decyzje o łykaniu acardu przez całą ciąze
                • orzeech Re: Acard a zdrowe dziecko 12.07.07, 19:01
                  Ja też przed ciążą i w trakcie brałam acard i clexane- dziś mam cudownego
                  dwulatka-zdrowego i bystregosmile. Gdyby nie te leki mogłoby się źle skończyć
                  (wcześniej były 2 poronienia). Teraz znów zaczęłam brać acard, bo przygotowuję
                  się do następnej ciąży. Nie martw się.
                  • sadaga Re: Acard a zdrowe dziecko 13.07.07, 11:33
                    wiecie dziewczyny nie wiedziałam ze acard może być aż tak pomocny. brałam go
                    pod koniec ciąży (tzn. od około 7 m-ca) żeby poprawić przepływy bo mój mały był
                    hipotroficzny. też planuję drugie dziecko (w przyszłości). nie pomyslałabym
                    żeby brać acard już przed ciąza i w ogóle po to by ona się utrzymała. myślałam
                    ze na to bardziej pomagają hormony - duphaston, luteina... ale acard? dałyście
                    mi do myslenia. pozdraiwiam!!!
    • mamusia100 zdrowy jak ryba 31.07.07, 21:13
      a na poczatku acard i przez cala ciaze clexane
    • marps Re: Acard a zdrowe dziecko 04.08.07, 13:54
      Dziewczyny, które brały Acard, mam do Was jeszcze jedno pytanie. Słyszałam
      opinię, że lek ten może wpłynąć na wystąpienie przedwczesniego porodu. Ja mam
      brać acard do końca ciąży i tak się zastanawiam czy może on przyspieszyć poród
      czy nie. Jak to było u Was? Będę wdzięczna za odpowiedzi. Pozdrawiam.
      • klawel Re: Acard a zdrowe dziecko 06.08.07, 09:59
        Brałam Acard w pierszej ciąży od połowy, urodziłam w 38 tygodniu, w drugiej
        ciąży brałam od 18 tyg do konca 37 tyg, a urodziłam w 40 tyg, oboje dzieci sa
        zdrowe jak ryby,jak napisałam nie urodzilam przedwcześnie. nie obawiaj siębrać
        tego leku, jeśli lekarz zaleca.Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka