ma.xi 06.08.08, 10:10 Mam pytanie czy ktoś rodził z małopłytkowością? Jak przebiegał poród, co z dzieckiem i mamą? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agniesia82 Re: małopłytkowość 08.09.08, 00:13 u mnie ujawnila sie maloplytkowosc w czasie ciazy [najprawopodobniej, bo nie jestesmy w stanie znalezc wszesniejszych,przedciazowyc wynikow badan]. przez cala ciaze plytki na granicy 70-80 tys. kika dni przed porodem 40tys. praktycznie od poczatku wiedzialam,ze bedzie cesarka. po podanie sterydow plytki podniosly sie na 2 dni do 100tys. i od razu zrobili cc. urodzilam zdrowa coreczke, na szczescie mala nie miala tego dziadostwa. dzis [po 2 latach] plytki wciaz niezbyt wysokie-85tys.na ostatnim badaniu. nawet wizyta w Klinice Hematologii w Wawie nie wyjasnila przyczyn tego stanu. nastpna ciaza to duze ryzyko dla mnie-najprawdopodobniej jazda na sterydach przez wiekszosc ciazy-tylko tyle prezkazali mi w klinice. da sie z tym zyc, aczkolwiek ja mam zaje.........ste siniaki. wygladam jak ofiara przemocy domowej ;/ Odpowiedz Link
kawa1207 Re: małopłytkowość 08.09.08, 09:38 u mnie kilka lat temu ostry rzut małopłytkowości ze skazą krwotoczną 4 tys płytek od 2 lata brania sterydów i jest dobrze odpukać. jestem w 2 ciąży, pierwsze dziecko rodziłam siłami natury. Zrobiłam pełno badań, przyczyny nie wyjaśniono. Odpowiedz Link