Dodaj do ulubionych

Pryż w czerwcu

IP: 78.101.223.* 04.03.11, 08:10
Witam wszystkich fachowców paryskich!
Planujemy krótki pobyt w Paryżu z córką. O tyle nietypowo, że choć pobyt krótki to będziemy objuczeni bagażami na całe lato.
Szukam jakiegoś noclegu/hotel, b&B, mieszkanie - żeby było tanio i czysto, z łazienką i bardzo dobrym dojazdem (bagaże!) na 2-3 dni. Paryża nie znam, niestety francuskiego też....
Jakieś sugestie znawców?
Obserwuj wątek
    • clio_yaga Re: Pryż w czerwcu 05.03.11, 18:46
      Znawcą nie jestem, ale mogę ci polecić nocleg u Polki
      annaimmoparis.jimdo.com/appartement-luxembourg/
      Mieszkanka są bardzo przyjemne, blisko centrum, minutę od metra. Dojazd naprawdę nieskomplikowany (chyba, że będziecie podróżować samochodem).
      Byłam z dziećmi w tym większym apartamencie, za tydzień będę w mniejszym, więc mogę podzielić się wrażeniami po powrocie.
      • Gość: gość Re: Pryż w czerwcu IP: 89.211.243.* 05.04.11, 14:16
        Będę wdzięczna za informacje
    • jorn Re: Pryż w czerwcu 08.04.11, 15:28
      Jeśli ma być tanio, czysto i z dobrym dojazdem (zakładam, że chodzi o dojazd samochodem), to polecam Formule 1 w Saint-Denis przy Al. Lenina (Avenue Lénine). Jest to w regionie paryskim (Île-de-France) poza samym miastem, ale w odległości kilku minut spaceru od hotelu jest bazylika z grobami królów, a obok niej stacja metra, którym w ok. 30 minut można dojechać do centrum Paryża. Samochód polecam zostawić na parkingu hotelowym.

Pozdrawiam
      • o.kalamata Pryszcz w czerwcu? 08.04.11, 15:49
        To chyba uczulenie. I, oczywiscie, koniecznosc odwiedzenia dermatologa.
        Moze w Paryzu?
        • tichy.net Re: Pryszcz w czerwcu? 09.04.11, 14:37
          O'kalamata :-) masz niesamowite poczucie (uczucie?) humoru. dawaj tu informacje, matka dziecka pyta :-)
          cheers
    • pocztowka_z_kairu Paryż w czerwcu 09.04.11, 15:46
      Gość portalu: rodzice + 9latka napisał(a):

>żeby było tanio i czysto, z łazienką i bardzo dobrym dojazdem...Jakieś sugestie znawców?<

Kochani, czy tak trudno okreslic co dla Was jest tanio? Paryz nie jest tani. Jezeli do
      Waszych wymagan dodacie limit cenowy pomoze to z odpowiedzia.
    • Gość: rodzice+9latka Re: Pryż w czerwcu IP: 89.211.224.* 17.04.11, 10:33
      No doooobra, wiem, że wsadziłam literówkę w tytule, i wiem, że to wstyd...
      Precyzuję: do Paryża dostajemy się samolotem na CDG, potem mamy na dwie noce disneya, potem chcemy 2-3 dni w Paryżu i pociągiem dalej w drogę na wakacje. Stąd wzmianka o dojeździe i bagażach, bo klamotów trochę będzie do przeciągania międy poszczególnymi lokalizacjami. W Paryżu zamierzamy pobiegać po mieście, bo dziecko jeszcze kultury wysokiej za bardzo nie chłonie - może tylko Luwr, więcej muzeów nie zrealizujemy. Ale katedra, Mont Martre, wieża oczywiście, może coś takiego, jak muzeum czekolady itd.
      Znalazłam oferty średnio wyglądających hoteli w cenie ok. 80 E za noc na naszą trójkę. Jeżeli ma ktoś lepszą wskazówkę (cena poniżej 100 e, ale miejsce miłe i łatwe dojazdowo w komunikacji publicznej) będę bardzo wdzięczna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka