Dodaj do ulubionych

z Paryża do Lyonu

15.01.13, 22:29
Witam. W lutym lece do Paryża (przelot do Paryża jest o wiele tańszy i krótszy niż wprost do Lyonu)
Chciałam zapytać Was jak najlepiej, najsprawniej, najtaniej dostać się z Paryż, Beauvais-Tille do jakiegokolwiek miejsca w Lyon??
Prosze rowniez o cenne rady.
Z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • embeel Re: z Paryża do Lyonu 15.01.13, 22:54
      Chyba najlepiej z lotniska na Gare de Lyon i potem TGV. Ale nie wiem, czy najtaniej. Musisz przeliczyc, co ci sie bardziej oplaca. Lot do Lyonu czy podroz z lotniska 15 euro plus RER ok 1,75 € plus bilet - pomiedzy 60 a 120 € (powrotny) w zaleznosci od dnia i godziny.
      • kociaksandra Re: z Paryża do Lyonu 15.01.13, 23:12
        nie bede potrzebowala biletu powrotnego w lyon odbierze mnie chlopak i troche czasu tam spedzimy jednak chodzi o to aby latwo dostac sie do lyon... bede tam 1szy raz i obawiam sie zeby sie nie pogubic :)
        • Gość: czerwonowlosa Re: z Paryża do Lyonu IP: *.153.76.86.rev.sfr.net 16.01.13, 12:42
          pociagi w kierunku lyonu jada z Gare de Lyon, czy zwykly TER czy TGV, prawie taka sama cena( 70 euro tgv, ok. 60 ter) tyle, ze tgv 2 godz. drogi, l'autre ok. 5 godz.
        • Gość: ir-ed z Beauvais do Lyonu IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.13, 14:19
          kociaksandra 15.01.13, 22:29
          Pytanie 1.
          ... jak najlepiej, najsprawniej, najtaniej dostać się z Paryż, Beaujolais-Tille
          do jakiegokolwiek miejsca w Lyon??

Rozumiem że chodzi o Port lotniczy Beauvais-Tillé ?
          Ad 1.
          krok 1 przejazd z lotniska Beauvais-Tillé do Gare de Beauvais < zerknij
          kliknij na napis > Street View (pod zdjęciem)
          ...zapoznaj się wirtualnie z dworcem
          ... przybliż oba punkty A i B na mapie
          Wbierz transfer z A do B > tinyurl.com/9wmjtgk

Pytanie 2
          kociaksandra napisał(a):
          ...w lyon odbierze mnie chlopak i troche czasu tam spedzimy
          jednak chodzi o to aby latwo dostac sie do lyon...
          bede tam 1 szy raz i obawiam sie zeby sie nie pogubic

Ad 2
          rozklad-pkp.pl/bin/query.exe/pn? < zerknij
          krok 1 wypełnij:
          Z stacja/przystanek > Beauvais
          Do stacja/przystanek > Lyon
          wybierz datę i godz.
          wyszukaj połączenie
          (sprawdziłem wszystko działa)
          krok 2
          ...zeby sie nie pogubic
          ...zawiadom lubego data/godzina przyjazdu na dworzec kolejowy Lyon Part Dieu

Miłej podróży,

• ela.tu-i-tam Re: z Paryża do Lyonu 16.01.13, 15:14
      kociaksandra napisał(a):

> Witam. W lutym lece do Paryża (przelot do Paryża jest o wiele tańszy i krótszy
      > niż wprost do Lyonu)

Jestem bardzo ciekawa ile zaplacisz za trase Paris-Beauvais do Lyonu, i jaka byla roznica ceny samolotu miedzy lotem do Paryza i w do Lyonu.

Ja mieszkam w Paryzu, i tak na oko to szacuje ten wydatek na wysoki.
      • Gość: czerwonowlosa Re: z Paryża do Lyonu IP: *.153.76.86.rev.sfr.net 17.01.13, 12:27
        czesto latam na linii polska lyon, zawsze z lufthansa; podroz mnie kosztuje ok. 200 euro.(4h30 drogi). podejrzewam, ze kociak za swoja podroz moze zaplacic wiecej,(70 euro tgv + 13 euro naweta do porte maillot + metro, sam lot?+ strata czasu)
    • c_x_v Re: z Paryża do Lyonu 18.01.13, 10:17
      kociaksandra napisał(a):

> Chciałam zapytać Was jak najlepiej, najsprawniej, najtaniej dostać się z Paryż,
      > Beauvais-Tille do jakiegokolwiek miejsca w Lyon??

Ja bym NAJPIERW sprawdziła odpowiedzi na te pytania a dopiero potem rezerwowała bilet do Paryża, ale ja nie jestem kociakiem to się nie znam.

• Gość: Kocham Francję Re: z Paryża do Lyonu IP: 149.156.188.* 27.02.13, 13:01
      Rozumiem, ze bilet do Beauveua jest dużo tańszy niż na CdG? Ja bym jednak leciała na lotnisko w Paryżu a potem - na tym samy praktycznie terminalu przesiadła się do TGV do Lyonu - jeśli bilet kupujesz w promocji (co Ciebie juz nie dotyczy, ale może na przyszły raz Ci sie przyda:) to płąciś 25-30 euro.
    • aga.aga21 Re: z Paryża do Lyonu 09.08.13, 19:33
      Długo szukałam tanich połączeń do Francji aż trafiłam na eloty.pl .Leciałam do Lyonu w czerwcu i bilet zakupiłam w bardzo atrakcyjnej cenie, było taniej niż do Paryża. Może Ci sie uda zakupić bilet w promocji.
    • Gość: iFrancja Re: z Paryża do Lyonu IP: *.fbx.proxad.net 17.08.13, 18:14
      Wszystkie odpowiedzi na temat Beauvais mozesz zlalezc na portalu iFrancja

Tekst linka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka