Dodaj do ulubionych

Eurodisneyland - bilety FNAC

06.05.14, 09:22
Hej, wybieram się do Eurodisneylandu. Czy orientujecie się jak to jest z tymi biletami kupowanymi na stronie FNAC? chodzi mi o to, że chciałabym spędzić tam 2 dni i zobaczyć 2 parki.
Ceny są następujące: 1 dzień/ 1 park - 39 eur, 2 dni/ 2 parki 126 eur. Czyli wychodzi że zdesydowanie lepiej kupić dwa osobne bilety na każdy dzień 39 eur x 2 = 78 eur niż taki dwudniowy (126 eur). Czy poza tym, że nie będę mogła się przemieszczać pomiędzy parkami w ciągu tego samego dnia, jest tu jakiś kruczek którego nie rozumiem? Zazwyczaj powinno być odwrotnie- że na dłuższy czas powinny być tańsze.
Pomóżcie jak wiecie czy dobrze myślę proszę :)
Obserwuj wątek
    • mama.globtroterka Re: Eurodisneyland - bilety FNAC 06.05.14, 12:08
      Cześć, faktycznie z tymi cenami śmiesznie wychodzi. Jest jeszcze bilet na jeden dzień - 2 parki za 49 euro. Może te ceny teraz wynikają z tego że jest promocja na 3 dni - 2 parki - teraz 3 dni są w cenie dwóch, czyli 126 euro. Więc pewnie dlatego cena biletu dwudniowego jest trochę z kosmosu ;) Kupowałam bilety na stronie FNAC pod koniec kwietnia i wtedy dwa dni na pewno były tańsze. Ja bym kupiła na Twoim miejscu 2 osobne bilety na 2 dni - na każdy dzień jeden park.
      • Gość: merke Re: Eurodisneyland - bilety FNAC IP: *.netfala.pl 07.05.14, 09:55
        Dostosuj zwiedzanie do wieku dzieci. Ja kupiłam 2 parki w 1 dzień (EUR49). To opcja dla rodziców starszych dzieci. Z wszystkiego, co było interesujące, a zwłaszcza głównych atrakcji, skorzystaliśmy w obu parkach. Nawet z super rakiety Buzza (Space Mountain: Mission 2) 2 razy. Ale dlatego, że 2 dzieci w wieku 10+ samodzielnie korzystało z atrakcji, gdy my staliśmy w kolejkach. Fastpassy kiedyś się kończą...
        Jak się ma młodsze dziecko (takie mniejsze wzrostem lub do lat 5), albo dziewczynkę niezbyt zainteresowaną autami, techniką, spadochronami, itp - to Disney Studio można spokojnie pominąć. Jeśli ściągniesz mapkę Disneylandu z netu i przyjrzysz się, co tam jest, ustalisz trasę, kolejność - to zyskasz godzinę lub nawet dwie. Nie będziesz się błąkać.
        • Gość: Milka Re: Eurodisneyland - bilety FNAC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.14, 23:18
          Zdecydowanie 1 dzien 1 park . Disney Studio jest dla ciut starszych. Polecam oba parki . Zakupy w sklepach mozna zostawic na wyjscie. Sklepy sa czynne do ostatniego klienta.
          • Gość: Tata Re: Eurodisneyland - bilety FNAC IP: *.static.ip.netia.com.pl 31.07.14, 12:44
            Witam,
            proszę o pomoc informacyjną czy na tych biletach:
            www.fnactickets.com/place-spectacle/manifestation/Parc-d-attraction-DISNEY-1-JOUR--1-PARC-BILLET-MAGIC-MI390.htm
            wejdę do parku z żoną i dwójką dzieci w drugiej połowie sierpnia. Oraz czy obejmują one FastPass'y i czy mogę je sobie wydrukować w domu i będą ważne przy weściu...
            • magdaturska Re: Eurodisneyland - bilety FNAC 31.07.14, 14:11
              Wygląda na to że ten bilet jest ok.Daty zakupu i skorzystania się zgadzają. Ja leciałam w czerwcu, więc wtedy były inne promocje i płaciłam po 39 eur za bilet, niezależnie od tego czy to dla dorosłego czy dziecka.

Co to fastpassów - to z tego co mi wiadomo, nie ma niestety możliwości wydrukowania go przed wyjazdem. Dopiero będąc w środku parku, podchodzi się do takich automatów ustawionych przed przed tymi atrakcjami, na które fastpassy mozna otrzymać (bo nie na każdej atrakcji to funkcjonuje) i tam skanując kod kreskowy z biletu - fastapassy się drukują. Dopóki nie wykorzysta się danego fastpassa, nie można zdobyć go na następną atrakcję. My mielismy zazwyczaj wyznaczony czas za 40 min na wejście od momentu otrzymania fastpassa. Ale jak to czasowo wygląda w wakacje, niestety nie wiem.
              • Gość: Tata Re: Eurodisneyland - bilety FNAC IP: *.static.ip.netia.com.pl 01.08.14, 08:53
                Dziękuję Pani Magdo za szybką odpowiedź.
                Rozumiem, że mogę normalnie kupić te bilety przez WWW, opłacić kartą kredytową...wtedy będę miał możliwość wpisania tam imion i nazwisk oraz wydrukowania biletów w domu :) Bo tego się obawiam najbardziej. A jak sobie symulowałem zakup bez potwierdzania płatności KK to nie miałem opcji wpisania danych osobowych uczestników na bilety...
                p.s. Dzisiaj chciałbym sobie to wszystko pozałatwiać żeby mieć to z głowy :), dlatego tak dopytuję :) a jestem laikiem jeżeli chodzi o zakup przez WWW biletów do EURODISNEYLAND'u :)
                • magdaturska Re: Eurodisneyland - bilety FNAC 01.08.14, 11:38
                  bilety nie są imienne - więc dlatego nie miał Pan możliwości wpisania nazwisk. Podaje się tylko datę wejścia do Disneylandu i rodzaj biletu (dla dorosłego czy dziecka). Potem za dodatkową opłatą - nie pamiętam ile, chyba 2 eur/ bilet można go wydrukować w domu. I ten wydrukowany bilet oczywiście trzeba zabrać ze sobą :)
                  Mam nadzieję, że wszystko pójdzie łatwo:) Powodzenia!
    • vanmovinia Re: Eurodisneyland - bilety FNAC 10.05.14, 21:25
      my lecimy w srode na 2 dni, kupilismy wlasnie bilety osobno na kazdy dzien.
      Czy ktos z Was korzystal z wypozyczalni wozkow da mlodszych dzieci i zna cene?
      • magdaturska Re: Eurodisneyland - bilety FNAC 11.05.14, 01:08
        Daj znać po powrocie czy nie było żadnych niespodzianek z biletami :)
      • magdaturska Re: Eurodisneyland - bilety FNAC 19.05.14, 13:51
        Jak tam wyjazd do Disneylandu? Wróciliście już, wszystko się udało? Daj jakieś rady - my lecimy 10 czerwca. Bilety były ok?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka