Dodaj do ulubionych

PARKINGI W PARYŻU

16.08.05, 16:45
Mam pytanie- czy w Paryżu są w jakiś sposób oznaczone darmowe miejsca
parkingowe i czy takowe w ogóle tam są!? Jadę tam za tydzień, załatwiłam
sobie hotel na Montmartre, ale nie mają oni parkingu. powiedzieli, żeby
znaleźć sobie samemu miejsce lub zaparkować na strzezonym parkingu (tyle to
ja sama wiem!) Ratujcie!!
Obserwuj wątek
    • yasmin_ch Re: PARKINGI W PARYŻU 17.08.05, 23:57
      my tez jak bylismy to hotel nie mial miejsc parkingowych..
      trudno szukac bezplatnych miejsc chocby dlatego, ze wszystkie w zasiegu wzroku
      byly zajete;-)))
      parkowalismy na strzezonym..przyznam, ze niezle sobie licza..
      samochodem wogole nie jezdzilismy tylko metrem -duzo wygodniej i mysle, ze
      szybciej i strsu tez mniej
    • szkodziak Re: PARKINGI W PARYŻU 25.08.05, 17:04
      W Paryżu z parkowaniem jest generalnie ciężko. Na ulicy są parkomaty czyli w
      godz. 8-19 trzeba płacić (oprócz weekendów). My byliśmy w Paryżu 5 dni i po
      mieście poruszaliśmy się metrem. Sieć metra jest gęsta, pociągi jeżdżą często,
      wszystko jest dobrze oznaczone, na każdej stacji metra można w kasie bezpłatnie
      dostać mapkę metra więc jest to chyba najwygodniejszy środek lokomocji i
      zdecydowanie polecam zamiast jeżdzenia własnym samochodem w korkach i ciagłego
      szukania miejsca do parkowania. Jeśli hotel nie ma parkingu to samochód można
      zostawić na podziemnych parkingach, niestety nie są tanie, my w 11 dzielnicy
      byliśmy w kilku i cena kształtowała się od 20 do 25 EUR za dobę. Jak się
      zostawia samochód na kilka dni bez wyjeżdzania to można wynegocjować jakiś
      rabat (pod warunkiem, że się mówi cokolwiek po francusku bo panowie parkingowi
      angielskiego raczej nie znają). Polecam stronę www.parking-
      paris.com/arron01_english.htm gdzie można znależć adresy parkingów w danej
      dzielnicy Paryża. Polecam jednak przeliczyć co ci się bardziej opłaca bo jeśli
      twój pobyt zahacza o sobote i niedziele kiedy na ulicy parkuje sie za darmo to
      może lepiej trochę się pomęczyć i znaleźć miejsce na ulicy, (tyle że jest
      bardzo ciasno, samochody zwykle stoją zderzak w zderzak, koniecznie zawsze
      trzeba złozyc lusterka i byc psychicznie przygotowanym, że może się pojawić
      jakaś rysa czy zadrapanie na lakierze...)
    • pralina1 Re: PARKINGI W PARYŻU 25.08.05, 18:40
      parkowanie na wiekszosci ulic Paryza w m-cu sierpniu jest za darmo, ale trzeba
      sprawdzic na parkomacie, jak pisze "gratuit au mois d'août" mozna zostac caly
      miesiac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka