d95 Re: hotel royal voltaire ??? 28.09.06, 02:47 witam wszystkich, za szybko mi sie kliknelo w pierwszym poscie :-) chcialem zapytac czy ktos z was byl w tym hotelu??? hotel znajduje sie przy 53 rue Richard Lenoir wybieramy sie w 3 pierwszy raz do paryza i zastanawiamy sie czy wybralismy dobra lokalizacje na spanie, z ofert ktore przegladalismy ta byla jedna z najkorzystniejszych. z map wynika ze hotel znajduje sie przy stacji metra Voltaire, niedaleko Placu Bastyli i Republiki bodajze. chcialem zapytac jak dlugo zajmie nam spacer do Luwru czy Katedry Notr Dame??? a moze lepiej skorzystac z metra??? mam jeszcze prosbe czy orientujecie sie jak dojechac z Palace de Congress jak sie nie myle (miejsce do ktorego dojezdza autobus z lotniska BVG) do naszego hotelu, znalezlismy polaczenie lini metra 1(chyba czerwona) z przesiadka na 9 (bezowa) ogolnie chcemy spedzic super 3 dni na zwiedzaniu Paryza, wiem ze 3dni to malo ale jeszcze kiedys napewno sie wybierzemy na powtorke z rozrywki :-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś