Gość: ola IP: *.media4.pl 30.08.07, 10:41 Witam, w tym roku spędziłam cudowne wakacje na Korsyce. Wyspa mnie urzekła. Jeśli ktoś ma jakieś pytania chętnie odpowiem i napiszę coś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Przemek Re: Korsyka IP: *.centertel.pl 02.09.07, 13:31 ja z chęcia bym się dowiedział coś więcej o Korsyce. Poczawszy od kwestii jak się tam dostać (samolot? samochód i prom mnie jakos nie przekonuje) poprzez wybór noclegów i najwazniejszą dla mni eodpowiedź czy miejsce to nadaje się na uroczy spędzenie tygodnia czasu w zaciszu, przy pięknych plazach, fajnym jedzeniu - cos w sam raz na 5 rocznicę ślubu? Odpowiedz Link Zgłoś
jot.be Re: Korsyka 05.09.07, 08:54 Poczawszy od kwestii jak > się tam dostać (samolot? samochód i prom mnie jakos nie przekonuje) Dostać się można via większe francuskie lotniska, ale niezbyt tanio. Tanie linie tam praktycznie nie latają. Problem zacznie się dopiero na miejscu.Komunikacja publiczna jest bardzo marna, a w niektórych rejonach (np.Cap Corse) właściwie nie jej wcale. Samochód jest tam jednak wielce pomocny (o ile jesteś w miarę doświadczonym kierowcą i nie masz lęku wysokości :o) ) najwazniejszą dla mni eodpowiedź czy miejsce to nadaje się na > uroczy spędzenie tygodnia czasu w zaciszu, przy pięknych plazach, fajnym > jedzeniu - cos w sam raz na 5 rocznicę ślubu? Jak żadne inne w Europie.... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
rmw2 Re: Korsyka 03.09.07, 11:51 To ja bym poprosił - jadę tam (samochód+prom) na w sumie 10 dni. zakupiłem jakieś przewodniki, ale powiem szczerze, że albo w nich jest jakiś bałagan, albo ja niezbyt kumaty: już miesiąc się w nie lampię i jakoś nie umiem się zdecydować. Co byś polecała? Spałaś w hotelach czy na kempingach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Korsyka IP: *.media4.pl 04.09.07, 18:38 Witam, z przewodnikiem tez mialam problem Kupiłam MIchellina, ale nie mogłam się w nim połapać. Jestam przyzwyczajona do podziału po regionach a nie alfabetycznie. W tym tygodniu jako dodatek do jakiejś gazety ukazał się spory przewodnik. Z tego co msię orientowałam jest całkiem niezły. Spałam na kempingach i co mi się wydaje ich minusem są często odległe od plaży. Te na których spałam nie były zbyt drogie-3 osoby, auto i namiot kosztują ok.25Euro. Standardy dosyć przyzwoite, cień, dość czysto i miło. Problem ze znalezieniem miejcsa miałam tylko na południu w okolicach Bobifacio. Część z nich była pełna. Odpowiedz Link Zgłoś
majorele Re: Korsyka 23.09.07, 12:14 witam, kilka dni temu wróciłam z wrześniowego, prywatnego, uroczego objazdu po Pieknej Wyspie Korsyce / służę również info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trebohr Re: Korsyka IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 30.09.07, 10:15 witam, czy mógłbym prosić Cię o e-mail na priv? trebohr@wp.pl planuję wyjazd na Korsykę i miałbym wiele :-) pytań pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Korsyka IP: *.zke.com.pl 05.10.07, 10:58 a może pytania na forum, też chętnie bym poczytał Odpowiedz Link Zgłoś
sigal1962 Re: Korsyka 21.10.07, 17:33 w 2008 r chcemy wyjechac na Korsyke staralem sie dowiedziec ile kosztuje prom z Livorno do Basti ze str www ale wyskakuje mi dzien aktualny i koniec (nie znam ang) Mije pytania to 1) ceny promu sam + 2 osoby 2) ceny kempingow ( zwłaszcza małe familijne) 3) ceny art spozywczych (wiem ze moga ulec zmianie i na wyspie jest drozej) 4) plaze fkk ( dla naturystow) dzieki za inf co do zwidzania to mam przewodnik i chodze tam gdzie mnie oczy poniosa ewn prosze pisac na poczte sigal1962@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś