Gość: Alicja IP: *.centertel.pl 21.01.09, 14:00 moze ktos podac namiary na najtansze noclegi (hotele) w Paryzu? tzn 10-20 euro. Z dosiwadczenia wiem ze te najtansze hotele nie reklamuja sie w internecie. Takze prosze o pomoc :) dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ennka Re: najtansze noclegi w Paryzu 21.01.09, 15:07 Na tym forum ,jak na każdym ,działa wyszukiwarka. A to rezultat: szukaj.gazeta.pl/forumSearch.do?&s.sm.query=Tanie+noclegi+w+paryzu&s.sm.title=&s.sm.forumXx=20573&sf= tresc&s.sm.author= Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: najtansze noclegi w Paryzu IP: *.centertel.pl 21.01.09, 16:39 Pytalam o najtansze noclegi, 40 euro za pokoj to nie jest najtanszy noclego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: najtansze noclegi w Paryzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 12:25 Cześć, Nie napisałaś, dla ilu osób szukasz noclegu. Gdy dla trzech lub więcej ,najkorzystniej jest wynająć mieszkanie. Więcej w tym wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20573&w=89943832&a=89950886 Jest to korzystne cenowo również dlatego, że można samemu przyrządzać sobie posiłki (jest wyposażona kuchnia). Jeżeli szukasz noclegu dla jednej albo dwóch osób to bedzie chyba trudno w tej cenie. Słyszałam, że dawniej Polki nocowały u sióstr zakonnych (np. u sióstr Sacre Coeur), więc jeżeli jedziesz sama albo z koleżanką, to może popytaj w oazach itp. organizacjach związanych z Kościołem a jeżeli znasz francuski, poszukaj w necie. Może są np. domy pielgrzyma? Jeżeli jesteś studentką, możesz ponadto popytać w organizacjach studenckich. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1skowronek Re: najtansze noclegi w Paryzu 27.01.09, 23:41 Najtańsza na pewno jest Formula 1. Polecam tę przy Porte Montmartre - dobry dojazd 95 a w soboty i niedziele niedaleko od hotelu - najlepszy pchli targ we Franci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaris Re: najtansze noclegi w Paryzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.09, 10:28 Do skowronka Czy mogłabyś napisac cos więcej o tym własnie hotelu? W maju będą tam mieszkać z rodziną. Interesuje mnie tez pchli targ. jak dalego jest on od hotelu? Łatwo tam trafić? I czy odbywa sie on tylko w sobotę i niedzielę? Jakie tam są ceny? Pozdrawiam serdecznie Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
1skowronek Re: najtansze noclegi w Paryzu 09.02.09, 11:34 Pchli targ odbywa się w sobotę i niedzielę, jest jakieś 50 m od hotelu. W hotelu, w pokoju, jest jedno łóżko podwójne i pojedyńcze piętrowe, umywalka, mały blat, telewizor i wieszaki na garderobę. łazienki i toalety na korytarzach, drzwi zamykane na szyfry. Jeśli znudzi się to dość surowe życie, obok jest hotel etap, gdzie w pokojach są łazienki.Dojazd z centrum autobusem 95 jest bardzo dogodny, linia prowadzi przez cały Paryż (z pólnocy na południe). Wielokrotnie byłam w Paryżu, taniej chyba nigdzie nie jest, ale luksusów w formule1 brak. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaris Re: najtansze noclegi w Paryzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.09, 13:51 Dziękuję Ci Skowroneczku za odpowiedź. Orientujesz się może, jakie są ceny na pchlim targu w Paryżu? Często bywam na takim targu w Niemczech i tam można kupić super rzeczy za grosze. I stąd moje pytanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1skowronek Re: najtansze noclegi w Paryzu 09.02.09, 21:01 Nie wiem o jakie konkretnie rzeczy Ci chodzi. Jest tam dużo odzieży - u sprzedawców arabskich.Bardzo dużo jest staroci typu meble, wyposażenie mieszkań, stare czasopisma, płyty itp. Ja kupowałam tam "wiszące" klipsy (3 euro), szaliki (4), syn - archiwalną prasę. Należy uważać na podróbki marek z wysokiej półki (Viton, Chanel, Prada). Generalnie nie jest to miejsce koniecznie na zakupy ale bardzo ciekawe turystycznie. Meble są najlepsze - w mojej ocenie - lecz chyba trudne do transportu. Cieszę się, że tam jedziesz, ja byłam ostatni raz w listopadzie i już tęsknię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaris Re: najtansze noclegi w Paryzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.09, 11:21 Bardzo Ci dziekuję za wnikliwą odpowiedz. Ja również ciesze się z tego wyjazdu, choć martwi mnie wysoka cena EURO I z tego powodu raczej nie nastawiam się na zakupy, choć pierwotnie planowałam przywieźc sobie jakieś dobre perfumy czy jakieś cacko z targu Czy jest on czynny w każdą sobotę i niedzielę miesiąca? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1skowronek Re: najtansze noclegi w Paryzu 10.02.09, 11:34 Czynny jest w każdą sobotę i niedzielę. Perfumy - to zakup nie na targ. Tam królują podróbki. Ja kupowałam w sklepach firmowych Fragonard duże butelki,0,5 l., wody toaletowej za 50 euro. Przelewam to do małych rozpylaczy i starcza na wieki. Takie sklepy są np.przy bulwarze Kapucynów albo na Marais, w ściśle turystycznym rejonie tej dzielnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: najtansze noclegi w Paryzu IP: *.pools.arcor-ip.net 29.01.09, 13:24 www.turez.pl/7419/ porownaj najpierw z normalnymi cenami Odpowiedz Link Zgłoś