Dodaj do ulubionych

najtansze noclegi w Paryzu

IP: *.centertel.pl 21.01.09, 14:00
moze ktos podac namiary na najtansze noclegi (hotele) w Paryzu?
tzn 10-20 euro. Z dosiwadczenia wiem ze te najtansze hotele nie
reklamuja sie w internecie.
Takze prosze o pomoc :)
dziekuje
Obserwuj wątek
    • ennka Re: najtansze noclegi w Paryzu 21.01.09, 15:07
      Na tym forum ,jak na każdym ,działa wyszukiwarka.
      A to rezultat:
      szukaj.gazeta.pl/forumSearch.do?&s.sm.query=Tanie+noclegi+w+paryzu&s.sm.title=&s.sm.forumXx=20573&sf=
      tresc&s.sm.author=
      • Gość: Alicja Re: najtansze noclegi w Paryzu IP: *.centertel.pl 21.01.09, 16:39
        Pytalam o najtansze noclegi, 40 euro za pokoj to nie jest najtanszy
        noclego
        • Gość: ewa Re: najtansze noclegi w Paryzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 12:25
          Cześć,
          Nie napisałaś, dla ilu osób szukasz noclegu. Gdy dla trzech lub
          więcej ,najkorzystniej jest wynająć mieszkanie. Więcej w tym wątku:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20573&w=89943832&a=89950886
          Jest to korzystne cenowo również dlatego, że można samemu
          przyrządzać sobie posiłki (jest wyposażona kuchnia).

Jeżeli szukasz noclegu dla jednej albo dwóch osób to bedzie chyba
          trudno w tej cenie. Słyszałam, że dawniej Polki nocowały u sióstr
          zakonnych (np. u sióstr Sacre Coeur), więc jeżeli jedziesz sama albo
          z koleżanką, to może popytaj w oazach itp. organizacjach związanych
          z Kościołem a jeżeli znasz francuski, poszukaj w necie. Może są np.
          domy pielgrzyma?
          Jeżeli jesteś studentką, możesz ponadto popytać w organizacjach
          studenckich.
          Pozdrawiam
          • 1skowronek Re: najtansze noclegi w Paryzu 27.01.09, 23:41
            Najtańsza na pewno jest Formula 1. Polecam tę przy Porte Montmartre - dobry
            dojazd 95 a w soboty i niedziele niedaleko od hotelu - najlepszy pchli targ we
            Franci!
            • Gość: Yaris Re: najtansze noclegi w Paryzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.09, 10:28
              Do skowronka
              Czy mogłabyś napisac cos więcej o tym własnie hotelu? W maju będą
              tam mieszkać z rodziną. Interesuje mnie tez pchli targ. jak dalego
              jest on od hotelu? Łatwo tam trafić? I czy odbywa sie on tylko w
              sobotę i niedzielę? Jakie tam są ceny?
              Pozdrawiam serdecznie
              Ewa
              • 1skowronek Re: najtansze noclegi w Paryzu 09.02.09, 11:34
                Pchli targ odbywa się w sobotę i niedzielę, jest jakieś 50 m od hotelu. W
                hotelu, w pokoju, jest jedno łóżko podwójne i pojedyńcze piętrowe, umywalka,
                mały blat, telewizor i wieszaki na garderobę. łazienki i toalety na korytarzach,
                drzwi zamykane na szyfry. Jeśli znudzi się to dość surowe życie, obok jest hotel
                etap, gdzie w pokojach są łazienki.Dojazd z centrum autobusem 95 jest bardzo
                dogodny, linia prowadzi przez cały Paryż (z pólnocy na południe). Wielokrotnie
                byłam w Paryżu, taniej chyba nigdzie nie jest, ale luksusów w formule1 brak.
                Powodzenia.
                • Gość: Yaris Re: najtansze noclegi w Paryzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.09, 13:51
                  Dziękuję Ci Skowroneczku za odpowiedź. Orientujesz się może, jakie
                  są ceny na pchlim targu w Paryżu? Często bywam na takim targu w
                  Niemczech i tam można kupić super rzeczy za grosze. I stąd moje
                  pytanie. Pozdrawiam
                  • 1skowronek Re: najtansze noclegi w Paryzu 09.02.09, 21:01
                    Nie wiem o jakie konkretnie rzeczy Ci chodzi. Jest tam dużo odzieży - u
                    sprzedawców arabskich.Bardzo dużo jest staroci typu meble, wyposażenie mieszkań,
                    stare czasopisma, płyty itp. Ja kupowałam tam "wiszące" klipsy (3 euro), szaliki
                    (4), syn - archiwalną prasę. Należy uważać na podróbki marek z wysokiej półki
                    (Viton, Chanel, Prada). Generalnie nie jest to miejsce koniecznie na zakupy ale
                    bardzo ciekawe turystycznie. Meble są najlepsze - w mojej ocenie - lecz chyba
                    trudne do transportu. Cieszę się, że tam jedziesz, ja byłam ostatni raz w
                    listopadzie i już tęsknię...
                    • Gość: Yaris Re: najtansze noclegi w Paryzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.09, 11:21
                      Bardzo Ci dziekuję za wnikliwą odpowiedz. Ja również ciesze się z
                      tego wyjazdu, choć martwi mnie wysoka cena EURO I z tego powodu
                      raczej nie nastawiam się na zakupy, choć pierwotnie planowałam
                      przywieźc sobie jakieś dobre perfumy czy jakieś cacko z targu Czy
                      jest on czynny w każdą sobotę i niedzielę miesiąca?
                      Pozdrawiam
                      • 1skowronek Re: najtansze noclegi w Paryzu 10.02.09, 11:34
                        Czynny jest w każdą sobotę i niedzielę. Perfumy - to zakup nie na targ. Tam
                        królują podróbki. Ja kupowałam w sklepach firmowych Fragonard duże butelki,0,5
                        l., wody toaletowej za 50 euro. Przelewam to do małych rozpylaczy i starcza na
                        wieki. Takie sklepy są np.przy bulwarze Kapucynów albo na Marais, w ściśle
                        turystycznym rejonie tej dzielnicy.
    • Gość: gosc Re: najtansze noclegi w Paryzu IP: *.pools.arcor-ip.net 29.01.09, 13:24
      www.turez.pl/7419/
      porownaj najpierw z normalnymi cenami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka