Gość: mancipi IP: 78.8.143.* 19.01.10, 23:43 czy w rzymie można spotkać tak popularne w innych krajach "menu dnia" i jak się kształtują jego ceny. będę również wdzieczna za wszelkie sugestie odnośnie miejsc gdzie warto zjeść:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aa Re: jedzenie rzym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 08:32 W Rzymie będziesz miała problem ze znalezieniem sklepu spożywczego ,ale na pewno nie restauracji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrówka Re: jedzenie rzym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 09:39 To ja jeszcze zapytam czy możecie polecić jakieś konkretne miejsce w Rzymie gdzie jest dobre jedzonko/ Ja czytałam o Dar Poeta na Zatybrzu, każdy pieje nad wybitną pizzą:) Interesują mnie lokale niekoniecznie nastawione na turystów, raczej lokalne małe knajpki położone w miarę w centrum z jedzonkiem dla tambylców:) Odpowiedz Link Zgłoś
zagubieniwrzymie Re: jedzenie rzym 13.12.16, 09:14 1. Trattoria Luzzi za Koloseum na via di S. Giovanni in Laterano 2. Carlo Menta na Zatybrzu - via della Lungaretta 101 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: jedzenie rzym 20.01.10, 09:43 Warto skorzystac z wyszukiwarki: o jedzeniu w Rzymie jest wiele watkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrówka Re: jedzenie rzym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 09:45 forum.gazeta.pl/forum/w,206,21737098,21737098,Rzym_najlepsze_jedzenie.html szkoda, ze ostatnie posty sprzed 4 lat:) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: jedzenie rzym 20.01.10, 10:48 Watkow jest wiele. Sa takze z 2009. Np. forum.gazeta.pl/forum/w,206,93027587,,Jak_to_jest_w_tajszych_restauracjach_w_Rzymie_.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: jedzenie rzym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.10, 12:10 Polecam Campo di Fiori i okolice. Centrum miasta , dużo małych knajpek z menu turystycznym. Najczęściej promocje na pizzę z winem. Mi to odpowiadało , ale każdy szuka czegoś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mancipi Re: jedzenie rzym IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.01.10, 21:12 a jak kształtują się ceny posiłków- dla przykładu w barcelonie można było dostać 3 daniowy posiłek od 10 E Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: jedzenie rzym 20.01.10, 23:14 kilka linków i powtórzę sama za sobą :) Unikałabym restauracji serwujących Menu Turistico. Często lepiej zjeść jedno porządne danie w "normalniej" knajpce niż owo menu turystyczne. Rzecz jasna to nie reguła, ale.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mancipi Re: jedzenie rzym IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.01.10, 08:22 chyba sie nie rozumiemy nie mowie o menu dla turystów podawanym w 10 językach w knajpach przy głównych atrakcjach tylko takim podawanym w zwykłych knajpkach, co jest normą w paryzu czy barcelonie, kazda knajpa ma tam w porze lunchu propozycję menu pd 10 e i nie jest to kierowane do turystów tylko miejscowych, którzy mają przerwe na obiad. pytanie czy tez takie rozwiązanie jest popularne w rzymie Odpowiedz Link Zgłoś
dorrit Re: jedzenie rzym 22.01.10, 12:15 Jest "menù fisso" podawane przed niektorymi knajpkami (na ogol napis nabazgrany jest kreda na czarnej tablicy), ceny rozne, 8-16 euro (a moze i wiecej - nie wiem, bo na ogol nie korzystam, wole jedno danie, bo tyle zmieszcze). Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: jedzenie rzym 23.01.10, 11:29 ...albo "turistico", chyba czesciej. Zwykle 15 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzymianin34 Re: jedzenie rzym IP: *.dynamic.chello.pl 12.12.16, 23:40 Osobiście przetestowałem Bacio Di Puglia niedaleko Watykanu. Sympatyczny właściciel, smaczne jedzenie i umiarkowane ceny jak na Rzym. Podczas wyjazdu może się komuś przydać: Poradnik: Gdzie dobrze i tanio zjeść w Rzymie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia | OneDayStop. Re: jedzenie rzym IP: *.43.204.166.ipv4.supernova.orange.pl 07.05.17, 19:39 Suppli Pizzeria Blb (Via di S. Francesco a Ripa) to mała pizzeria z jedzeniem bardziej na wynos niż na miejscu. Z zewnątrz nawet jej nie widać, gdyż szyld jest dobrze schowany. Albo trzeba mieć szczęście, albo wiedzieć, gdzie iść. Albo tu mieszkać. Jeśli już tu traficie, to spróbujcie pizzy z oliwkami, a właściwie oliwek z pizzą – boskie! I weźcie o jeden kawałek więcej, niż Wam się wydaje. Zjecie! Odpowiedz Link Zgłoś