Dodaj do ulubionych

Eurocamp czy vacansoil?

IP: *.play-internet.pl 08.11.11, 20:53
Witam mamy zamiar wybrac sie w przyszłym roku na wakacje do Toscanii z rodzinką.Nigdy nie byliśmy na zadnym kempingu Eurocampu czy Vacansoil.Chcielibyśmy pozwiedzac, w miare możliwości,ponieważ będzie z nami ośmiolatek. Czy ktoś może mi polecic jakiś kemping? Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • sempredritto Re: Eurocamp czy vacansoil? 09.11.11, 09:14
      Jeżeli chodzi o kempingi, to Vacansoleil ma ich więcej, ale niekoniecznie lepsze. Namioty i wyposażenie bardzo podobne.
      Ja wolę zdecydowanie Eurocamp -nie ma kaucji,remanentów, nie trzeba po sobie tak sprzątać (a jak się trafi na taką ekipę jak w Terme Catez w Słowenii, to można to docenić).
      Fajnym kempingiem jest Park Albatros, ze wszystkich w Toskanii chyba najbliżej z niego nad morze. Plaża z drobnych kamyków, ale w okolicy można znaleźć i piasek.
    • Gość: Lazare Re: Eurocamp czy vacansoil? IP: 80.54.10.* 09.11.11, 16:42
      Vacansoleil jest koszmarnie drogi w porównaniu do tego, co oferuje
      • Gość: Kasia Re: Eurocamp czy vacansoil? IP: *.szczecinek.vectranet.pl 09.11.11, 19:31
        Vacansoleil i Eurocamp mają w wielu przypadkach swoje namioty na tych samych kempingach, często stoja po sąsiedzku, namioty sa podobne i podobnie wyposazone. Zdecydowanie wole Eurocamp. Vacansoleil wybierałam tylko wtedy, gdy w miejscu , w którym chciałam wypoczywać nie było namiotów Eurocampu lub w sytuacji, gdy na danym kempingu namioty Eurocampu były juz zarezerwowane , a Vacans miał wolne. Piloci Eurocampu na wszystkich kempingach, na których byłam z ta firmą( czyli 11) byli od tego,żeby zakwaterować, pomagać w problematycznych sytuacjach i pomachać na pozegnanie;w vacansoleil (3 kempingi) od tego, zeby na poczatku pobrać kaucję, pouczyć co do szczegółow sprzątania, na końcu dokonać przeglądu namiotu ( kontrola bardziej drobiazgowa niż sanepidu;) . Poniewaz w juz w trakcie pierwszego wyjazdu z vacansem zdarzyła się taka "przygoda" , nastepne pobyty były obciązone mysleniem jak posprzatac, zeby spełnić oczekiwania i nie narazać się na stresujące reprymendy. Jesli będziesz miała możliwośc wyboru, wybierz Eurocamp, chociaz u nich już teraz mogą być problemy z rezerwacją. Na sprzyjającym wypoczynkowi z dziećmi kempingu Figline Valdarno w Toskanii, obie firmy stawiaja swoje namioty.
        • agniecha973 Re: Eurocamp czy vacansoil? 09.11.11, 21:22
          A ja nie jeżdżę z Eurocamp tylko z Vacansoleil i Selectcamp. I nie za bardzo mam na co narzekać.
          1. Trzeba sobie zdać sprawę, że kempingi nie należą do tych firm lecz wynajmują im miejsca na postawienie namiotów lub mobile home, więc standard kempingu nie zależy od tych firm.
          2. Nigdy nie miałam problemu z odbiorem namiotu - zaliczyłam do tej pory 2 kempingi Selectcamp i 3 Vacansoleil.
          3. Ceny przed sezonem, czyli do około 4 lipca są w Vacansoleil dużo niższe niż w Eurocamp. Ja w tym okresie płacę za namiot 90-120zł (w zależności od kempingu), a w Eurocamp namiot w ostatnim tygodniu czerwca to wydatek 40-60 Euro. To stanowczo za drogo za namiot. Można trochę dołożyć i w tej cenie znaleźć mobile home na kilku kempingach. Po co przepłacać?
          4. Vacansoleil ma nowoczesną stronę internetową, gdzie można sobie zarezerwować wakacje bez wydzwaniania i oczekiwania na odpowiedź. Przy planowaniu kilku kempingów zawsze wiem kiedy są wolne miejsca i mogę różnie pokombinować.
          Pozdrawiam.
          • sempredritto Re: Eurocamp czy vacansoil? 09.11.11, 22:57
            Zgodzę się z tobą co do strony internetowej, ale
            1. Firma wynajmuje miejsca, ale to ona decyduje na jakim kempingu to zrobi i wg.mnie Eurocamp wybiera lepsze(choć zdarzają się niewypały)
            2. Jeżdżę od 11 lat(co roku na 2-3 kempingach) i wkurzało mnie podejście pilotów Vacans, co dobrze opisała Kasia.Lepiej zastać na stoliku butelkę wina, niż liczyć talerze
            3. Przeważnie bywam w Italii pod koniec sierpnia, lub we wrześniu i wtedy Eurocamp jest korzystniejszy.

• Gość: Karolina Re: Eurocamp czy vacansoil? IP: *.tktelekom.pl 10.11.11, 08:39
            Ja tak samo jeżdżę w czerwcu i w Vacansoleil można znaleźć mobilhoma w cenie namiotu z Eurocampu. Zawsze najpierw sprawdzam i porównuje ceny z obydwu firm zanim zarezerwuję.
    • big-smoczyca Re: Eurocamp czy vacansoil? 09.11.11, 23:04
      pod koniec zeszłego tygodnia rezerwowałam w Eurocampie 10 dni w Figline Valdarno na początek września i nie miałam problemów - do wyboru 3 rodzaje mobilehomów, kontakt ze strony biura błyskawiczny, panie bardzo cierpliwie odpowiadają na moje wszystkie maile (jadę pierwszy raz, więc przynudzam ;))
    • Gość: Luigi Ani to, ani to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.11, 20:15
      Ceny noclegów są obu firm szokujące, przeliczyłem tydizeń pobytu na kempingu koło Wenecji, lato 2012, rodzina 2+2.
      Wychodzi około 4000 zł za domek, 2000 zł za namiot.
      Dwa tygodnie to już 8000 zł, bez wyżywiania, w nagrzanym do czerwoności namiocie lub obskurnej budzie nazywanej mobilhome.

Za 4000 zł na tydzień mam dla rodziny 2+2 normalny hotel ze śniadaniem, jak ktoś dobrze poszuka to znajdzie hotel z śniadaniami i kolacjami za 4000 zł za tydzień
      • czuszkaa Re: Ani to, ani to 10.11.11, 20:54
        w środku sezonu za 1000zł/osobę- wątpię. poza tym nie kazdy lubi małe ciasne hotelowe pokoiki i ten sam zestaw sniadaniowy codziennie.
        • sempredritto Re: Ani to, ani to 10.11.11, 21:07
          Na kempingu czuję się swobodnie, mam ochotę chodzić w samych kąpielówkach, to chodzę, mam ochotę zrobić sobie kawę to robię. Jak mnie stać to idę do knajpy, a jak nie to sam gotuję. Ale znam takich, którzy pojechali do Tunezji i w hotelu gotowali zupki Knora na balkonie, żeby nie było czuć zapachu. Zdecydowanie wolę kemping.
        • Gość: Luigi Re: Ani to, ani to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.11, 22:19
          794,-€
          President Lido Di Jesolo ***

Nocleg, śniadania i kolacje
          7 dni
          rodzina 2+2
          lipiec 2012

W tej cenie znalazłem w lipcu hotel **** w Albano Terme koło Padwy

Finito

• Gość: Luigi Re: Ani to, ani to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.11, 22:44
            Nie wrzucam żadnego linka, bo nikt mi nie zapłacił za reklamę.
            Wystarczy wejść na dowolną stronę niemieckiego biura podróży, żeby przebierać w ofertach
            podobnych do tych, które podałem.

Wspomniany hotel w Albano Terme
            Park Hotel Terme ****

Sa. 07.07

7 Tage
            Doppelzimmer Balkon (A2A)
            Vollpension
            Kinderermäßigung Gesamtpreis für
            alle Personen
            795,-€
            • Gość: Piotr Re: Ani to, ani to IP: 212.160.111.* 11.11.11, 09:17
              Witam, może i są dobre oferty cenowe porównywalne do ofert campów, sądzę wraz ze znajomymi, którzy od przeszło 15 lat wybierają sposób urlopowania zawsze inny jak pobyt w hotelu, że żaden hotel nie da tego co ma w swojej ofercie dobrze wyposażony camping. Zapewniam, że dzieci czy dorośli nie będą się nudzić jest tyle atrakcji, że czas na campie mija zawsze szybko i miło. Zdecydowanie wybieram ofertę domków campingowych tam jest wolność i swoboda wino i dziewczyna młoda, hej. Pozdro.
              • agniecha973 Re: Ani to, ani to 11.11.11, 09:31
                Dla mnie też hotel nie jest ani trochę kuszącą propozycją. Kemping to jest to!! Dobrze, że nie wszyscy chcą tak spędzać wakacje, bo miejsc by nam zabrakło!
                Pozdrawiam.
                • Gość: gancek Re: Ani to, ani to IP: *.interwan.pl 11.11.11, 09:38
                  Amen
                • Gość: vvv Wszystko pięknie, ale IP: *.ists.pl 11.11.11, 09:50
                  Ja też wybieram kempingi. Tylko dlaczgo we Włoszech są one tak piekielnie drogie? Chyba znowu pojadę wygrzewać się do Grecji.
                  • agniecha973 Re: Wszystko pięknie, ale 11.11.11, 09:58
                    Możesz podać jakieś namiary na kempingi w Grecji? Jak wyszukujesz? Są pośrednicy czy korzystasz bezpośrednio ze stron kempingu?
                    • Gość: vvv Re: Wszystko pięknie, ale IP: *.ists.pl 11.11.11, 18:25
                      Wrzucam w google nazwę miejscowości i słowo camping. Potem szukam opini nt konkretnego miejsca w necie. Czasem jest tych opinii więcej, czasem mniej. Dosyć przydatną była mi strona eurocampings. Jeżdżę z własnym namiotem i nigdy nie rezerwuję miejsca wcześniej.
                      Ponieważ dużo zwiedzamy to staramy się wybierać miejsca w pobliżu zabytków ale raczej nad morzem żeby trochę wygrzać stare kości ew. posnoorkować.
                      • Gość: robert Re: Wszystko pięknie, ale IP: *.icpnet.pl 12.11.11, 14:25
                        Ja jak na razie mam tylko doświadczenie z eurocampem - wydają się atrakcyjni cenowo. Co do stron z informacjami to znalazłem ostatnio forum www.youcamp.pl - dobrze zorganizowana aczkolwiek komentarzy niewiele.....
                  • Gość: ~itmen Re: Wszystko pięknie, ale IP: *.ip.netia.com.pl 12.11.11, 09:10
                    Ze swoim namiotem w I połowie lipca camping w Abruzzo nad samym morzem,3 * ,dla 3 dorosłych zapłaciliśmy 38Euro.Auto parkowało obok namiotu. Na terenie obiektu sklepik wszystkie warzywa i owoce po 1Euro za kg.Bez żadnych rezerwacji,ilosc dni dowolna.
                    • Gość: vvv Re: Wszystko pięknie, ale IP: *.ists.pl 12.11.11, 10:26
                      No właśnie. Ja mogę wyjechać dopiero w sierpniu, a wtedy ceny są często jeszcze wyższe i ciężko jest znaleźć coś poniżej 40E dla takiego 3 osobowego zestawu.
                      • Gość: ~itmen Re: Wszystko pięknie, ale IP: *.ip.netia.com.pl 12.11.11, 11:23
                        Faktycznie trudno się w tej cenie zmiescić, do 5 sierpnia i dopiero po 19 sierpnia 45 Euro. Ciekawe jak w przyszłym roku będzie z cenami ,czy Włosi będą chcieli odbić sobie skutki kryzysu min.na turystach.
    • big-smoczyca Re: Eurocamp czy vacansoil? 12.11.11, 10:17
      niestety Włochy będą zawsze droższe niż Grecja
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka