Dodaj do ulubionych

toscolano maderno - camping

IP: *.retsat1.com.pl 11.01.12, 16:39
witam. właśnie planuję wakacje 2012 i myślę o campingu toscolano - ale przeraziły mnie wpisy na forum ( z 2010r.) o czystości toalet - czy może ktoś był na tym campingu w roku ubiegłym i może uaktualnić dane? byłabym wdzięczna - we Włoszech byłam już kilka razy i nigdy nie spotkałam się z tak fatalnym stanem sanitarnym. A może ktoś był tam z Vacansoleil i może coś opowiedzieć o obsłudze ( bo to z nimi sie wybieram).
Obserwuj wątek
    • Gość: agg Re: toscolano maderno - camping IP: *.retsat1.com.pl 06.02.12, 15:50
      jeszcze raz prosze o pomoc. czy ktos coś wie na temat tego campingu?
      • sempredritto Re: toscolano maderno - camping 07.02.12, 08:27
        faktycznie opis niezbyt pochlebny. Może pomyśl o zmianie kempingu, ale nie na Europę Silvellę. Byłem w zeszłym roku i syf podobny. Widocznie taka natura tych małych kempingów ( za mało kabin prysznicowych) i nie ma znaczenia czy jedziesz z Vacans, czy z Eurocampem - piloci nie odpowiadają za czystość w sanitariatach. Oczywiście trzeba się upominać, ale to niewiele zmieni.
        Kilka lat temu byłem na kempingu koło Lazise ( nie pamiętam nazwy) i tam było o.k.
    • kluska222 Re: toscolano maderno - camping 07.02.12, 20:07
      Byłam przez 5 dni w 2009 gdzieś w połowie września. Było bardzo mało ludzi więc z czystością tragedii nie było, ale "stan techniczno-wizualny " pozostawiał wiele do życzenia i na pewno przydałby się remont.
      • marysiowamama Re: toscolano maderno - camping 09.02.12, 10:53
        Podobno z tego co stali bywalcy mówili jeszcze w 2010 roku było super a 2011 pobił wszytko na głowę.
        Nie wiem czy czytałaś mój wpis z zeszłego roku forum.gazeta.pl/forum/w,206,115340871,125538055,Re_Toscolano_Eurocamp_poprosze_o_opinie.html
        Jeśli możesz to zmień camping. Żeby Ci zobrazować to wyobraź sobie mycie garów w zlewach przy których gnije jedzenie, odpływy zatkane itd.
        Prysznic - odpływ zatkany i podczas mycia stało się po kostki w brudnej wodzie z cudzymi włosami, bleeee
        Podczas tego pobytu pobiłam rekord w niemyciu się :D
        Toalety te akurat przy namiotach z tych w których się kuca, brudne z obsikaną podłogą i kałem na ścianach.
        I przez tydzień widziałam raz osobę która pobieżnie sprzątała.
        Zresztą widziałam że nawet Eurocamp z nich zrezygnował.
        Zmień camping !
        • marysiowamama Re: toscolano maderno - camping 09.02.12, 10:55
          Aha i jeśli chodzi o obsługę Eurocampu na campingu to dla odmiany mieliśmy taką jak na żadnym innym. Dostawaliśmy ciągłe pytania czy czegoś nam nie potrzeba i naprawdę mogliśmy na nich liczyć tyle że niestety oni nie odpowiadają za czystość i stan techniczny miejsca w którym pracują.
          • Gość: agg Re: toscolano maderno - camping IP: *.retsat1.com.pl 10.02.12, 14:17
            dzięki za odpowiedź. tak, czytałam Twoją relację i nie ukrywam, że to dzięki niej zaczęłam zastanawiać się nad zmianą campingu.a może znasz jakiś camp nad Gardą , który nie straszy fatalnymi warunkami sanitarnymi? bo czytając opisy na innych campingach odnoszę wrażenie że wiekszość z nich jednak straszy.
            • marysiowamama Re: toscolano maderno - camping 11.02.12, 15:34
              Osobiście byłam tylko na tym ale dziewczyny z chustoforum z Eurocampu jeżdżą na Balle Italie i bardzo sobie chwalą i polecają. Tyle że to duży camping, ale za podobno super sanitariaty, baseny itd www.camping-bellaitalia.it/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka