Dodaj do ulubionych

Cesenatico - co robić poza plażą ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.12, 00:06
Miejscowość typowo plażowa.
Czytałem o tym na tym forum.

Nie samą plażą ludzie żyją.
Planujemy odwiedzić San Marino, Urbino, Rawennę.
Co jest jeszcze ekstra ? Mogą być mało znane miejsca.

Z góry dzięki za pomoc
Obserwuj wątek
    • wloskiewakacje.com Re: Cesenatico - co robić poza plażą ? 23.01.12, 18:47
      Przede wszystkim Rimini - największy kurort we Włoszech. Trzeba też zobaczyć Bolonię. Do Bolonii z Riminii jest autostrada, więc szybko dotrzesz ;) Można ewentualnie Citta di Castello - miasto, w którym urodziła się Monica Bellucci ;)
      • Gość: Foxer Re: Cesenatico - co robić poza plażą ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.12, 21:20
        Dziękuję za informacje,
        co jest ciekawego w Citta di Castello, no bo piękna Monisia chyba już tam nie mieszka ?
        • wislok1 Citta do Castello - łał ! 29.06.12, 20:50
          tiny.pl/hlmwt
          Dzięki za typ, jestem pod wrażeniem, fajniste
      • Gość: nikita Re: Cesenatico - co robić poza plażą ? IP: *.pai.net.pl 18.06.12, 17:10
        Witam, mam pytanie odnośnie CESENATICO bo wybieram się tam na wakacje w tym roku w lipcu, czy może ktoś polecić jakieś przyzwoite apartamenty niedaleko morza dla rodziny z dzieciakami i jaki jest orientacyjny koszt za 2 tyg. i czy warto zaryzykować i pojechać bez wczśniejszej rezerwacji?
        • Gość: mimo Re: Cesenatico - co robić poza plażą ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.12, 15:47
          Bp Buksa travel ma tam hotel Tiziano. Zobacz na ich stronę www. W ubiegłym roku ceny mieli przyzwoite.
          • Gość: tadki Re: Cesenatico - co robić poza plażą ? IP: *.play-internet.pl 20.06.12, 21:03
            Propozycja godna polecenia.
            Ale firma "Buksa"ma lepszą lokalizację w Igea Marina.
            • Gość: gościówa Re: Cesenatico - co robić poza plażą ? IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.12, 23:11
              Taaa... Tiziano po remoncie i się dobrze sprzedaje, to trzeba "postkomunę" zareklamować...
    • gantowa Re: Cesenatico - co robić poza plażą ? 20.06.12, 14:45
      Po za leżeniem na plaży, jest dość blisko do Werony, Dolomity - Valgranda, Toskania - Le Acacie, Kalabria - Pegaso oraz Kampania - Villa Romana, a także Minori - Villa Romana.
      • Gość: tadki Re: Cesenatico - co robić poza plażą ? IP: *.play-internet.pl 20.06.12, 21:00
        Czy zdajesz sobie sprawę co proponujesz?
        Niektóre miejscowości leżą kilkaset kilometrów od Cesanatico.
        Pozdrawiam.
        • gantowa Re: Cesenatico - co robić poza plażą ? 23.06.12, 20:30
          Doskonale zdaję sobie sprawę z tego co napisałam! Ale uważam, że warto odwiedzić właśnie te miejsca.
          • Gość: Foxer-Paolo Re: Cesenatico - co robić poza plażą ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.12, 00:03
            Proszę nie robić sobie "jaj", to jest idiotyczne
    • marghe_72 Re: Cesenatico - co robić poza plażą ? 20.06.12, 15:09
      rimini bym sobie akurat darowała..
      Imola jest b. sympatyczna
      • Gość: Foxer-Paolo Re: Cesenatico - co robić poza plażą ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.12, 00:05
        Gdyby to tylko ode mnie zależało, to bym Rimini odpuścił, niestety dzieci i żona uparły się na delfinarium
    • Gość: tadki Re: Cesenatico - co robić poza plażą ? IP: *.play-internet.pl 20.06.12, 20:56
      Daruj sobie San Marino chyba,że jako zaliczenie pobytu.
      Po drodze do Urbino masz Pesaro i Gradrę.Polecam.
      Co do Gradary to musisz dokonać przesiadki w miejscowości Catolica.
      Ponadto,pociągiem do Bolonii masz nieco ponad godzinę.
      Co do Rawenny to przygotuj się na duże zwiedzanie.
      Bilet do San Vitale daje prawo do zwiedzania pięciu innych wspaniałych obiektów.
      Pozdrawiam.
      • Gość: Foxer-Paolo Re: Cesenatico - co robić poza plażą ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.12, 00:09
        Dzięki.

Co przyciąga w Gradarze ? Na zdjęciach jest boska.
        San Marino mamy zaliczyć w kilka godzin.
        Myślałem o Urbino, na fotkach zamek wygląda wspaniale.

Da się z Cesenatico dojechać bezpośrednio do Bolonii pociągiem ?
        • Gość: Beata Re: Cesenatico - co robić poza plażą ? IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.12, 11:55
          Niestety nie da się. Musisz dojechać do Rimini i tam się przesiąść na pociąg do Bolonii. A Urbino polecam. Jest przepiękne.
        • wislok1 Gradara - fantastica ? 29.06.12, 20:47
          Z tego, co się dowiedziałem z przewodników jest to małe miasteczko z dużym zamkiem.
          Na zdjęciach wygląda bosko,
          nie wiem tylko czy to dobre miejsce na rodzinną wyprawę w lipcowym upale, tzn. nie wiem ile czasu zajmie zwiedzenie zamku i czy warto
        • Gość: z1szumi Re: Cesenatico - co robić poza plażą ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.12, 16:40
          Czy ktoś z Was kręcił się w okolicy Cesenatico rowerem? Jest tam gdzie pojeździć? Są jakieś szlaki i ściezki rowerowe?
    • Gość: majolatanie Re: Cesenatico - co robić poza plażą ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.12, 21:43
      Zapraszamy na stronke www.majolatanie.pl latanie za grosze. Znajdziesz tanie połaczenia lotnicze, promocyjne wycieczki last minute. Dla ludzi interesujących sie podróżami powstaje powoli galeria z podrózy naszych użytkowników oraz relacji do poczytania. Jeżeli jesteś zainteresowany tą kategorią to zaprszam na majolatanie latanie za grosze do zaglądniecia, polubienia. Oczywiscie jeżeli chcesz dodac swoja relacje albo swoje zdjęcia z podrózy, wypadu, to jest to mile widziane. Wszytstkie informacjie znajdziecie na stronce www.majolatanie.pl
      Tekst linka
    • wislok1 Italia in miniatura 30.06.12, 23:46
      Podepnę się pod wątek z pytaniem o ten park rozrywki między Cesenatico i Rimni ?
      Warto za te pieniądze ?
      Znam opis z internetu, na zdjęciach wygląda ok, ale nie jestem do końca przekonany
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka