Dodaj do ulubionych

Viareggio ceny plaż?

IP: *.centertel.pl 24.05.12, 20:57
Witam, czy ktoś się orientuje jakie są tegoroczne ceny plażowania w Viareggio?

Przeglądając neta trafiam na wpisy maksymalnie z 2010 i tu cena mnie przeraziła 40 euro.

Obserwuj wątek
    • jeepwdyzlu Re: Viareggio ceny plaż? 25.05.12, 19:35
      40 euro to cena wywoławcza za 1 dzień
      z full wypasem czyli własną szatnią, basenem, placem zabaw dla dzieci i oczywiście leżakiem, leżanką stolikiem i parasolem

Negocjuj i - jeżeli dalej za drogo - bierz tylko parasol i leżaki - będzie taniej
      Pozdr
      jeep
    • vojager29 Re: Viareggio ceny plaż? 26.05.12, 09:11
      40 euro na dzien = przy 14 dniowym turnusie 560 euro.
      Jesli ma to byc urlop jedz na Garganio, tam jest wiele plaz darmowych. Koszty plazy w Viareggio z nawiazka pokryja koszty paliwa do Garganio. To tylko kilka godzin dluzszej jazdy ale woda, plaza i okolice wyrownaja te klopoty.
      Jesli ma to byc wycieczka, Viareggio nie jest dobrym miejscem na pobyt i jesli juz tamte parafie, to raczej deczko na polnocny-zachod lub poludniowy-wschod od Viareggio.
      • jeepwdyzlu Re: Viareggio ceny plaż? 26.05.12, 11:30
        ej voyager
        14 razy 15 raczej

To raz
        Dwa - trudno 14 dni piec skórę gdy dookoła tyle atrakcji

Trzy - mało kto siedzi dwa tygodnie w jednym miejscu - lepiej już jechać do Hurghady...

jeep
        • Gość: ~itman Re: Viareggio ceny plaż? IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.12, 18:02
          Mozna poszukać "szczęscia" przy molo ,tam jest kawałek bezplatnej ,miejskiej plazy.
        • vojager29 Re: Viareggio ceny plaż? 27.05.12, 20:34
          jeepwdyzlu napisał:
          > ej voyager
          > 14 razy 15 raczej

To cos nowego, dwa tygodnie to 15 dni !!!!
          > trudno 14 dni piec skórę gdy dookoła tyle atrakcji

dla wielu, bardzo wielu to jest wlasnie najwieksza atrakcja

> mało kto siedzi dwa tygodnie w jednym miejscu

widze, ze malo wiesz o urlopach, wiekszosc urlopowiczow samolotowych , olbrzymia wiekszosc autokarowych, zdecydowana wiekszosc samochodowych urlopowiczow spedza wakacje stacjonarnie czyli w jednym miejscu,
          osobiscie nie znam takich, ktorzy podczas wakacji wedruja z miejsca na miejsce,
          dla olbrzymiej wiekszosci zachodnich urlopowiczow, wakacje to wypoczynek po calorocznej pracy, ale i ci wszyscy z Polski udajacy sie na wakacje wakcje na roznych wyspach ale nie tylko, siedza w jednym miejscu i najczescie dwa tygodnie,
          90% rodakow udajacych sie do Chorwacji siedzi w jednym miejscu,
          takis oblatany w turystyce a tak malo o niej wiesz ?
          jedynie albo prawie jedynie ci udajacy sie "na grob papieza Polaka" maja objazdowki ale to ani turysci ani urlopowicze, pielgrzymi ?

• Gość: Maniek Re: Viareggio ceny plaż? IP: 62.182.228.* 28.05.12, 09:41
            Należę właśnie do takich, co to po roku pracy włóczy się samochodem z miejsca na miejsce (max 2, 3 dni w jednej lokalizacji), i o dziwo odpoczywam przy tym. A na Włochy czasu zawsze brakuje. Na plaży tez lubimy się powylegiwać.
          • Gość: Adam Re: Viareggio ceny plaż? IP: *.atman.pl 28.05.12, 17:05
            Dzięki wszystkim za info, zostaję przy Viareggio, zwłaszcza, że to tylko 3 dni, taki przystanek na chwilę leniuchowania, po zwiedzaniu jednych zakątków, a przed zwiedzaniem innych, ale to też nie będzie tylko leżenie na plaży, mam zamiar wpaść do pobliskiej Lucci i na "5 min" do Pizy.

Znaleźliśmy opcję: hotel ze śniadaniem + leżaki na plaży + basen i inne plażowe atrakcje, za bardzo przyzwoite (naszym zdaniem) pieniądze.

Vojager29, ja nie jestem "typowym" turystą, mnie leżenie plackiem męczy, odpoczywam w ruchu, nawet jak po całym dniu zwiedzania nogi odmawiają posłuszeństwa.
            Szkoda mi czasu na leżenie plackiem i smażenie się w słońcu, to mogę zrobić w domu w weekend.

Jeszcze raz pozdrawiam

• jeepwdyzlu Adam 28.05.12, 17:36
              Lucca koniecznie
              masz tam 30 minut autostradą
              możesz jeździć codziennie :-)
              Poszukaj bukinistów przy katedrze - super plakaty i starocie i OBOWIĄZKOWO znajdź Piazza della Amfiteatro - fenomenalne miejsce z świetnymi i niedrogimi knajpeczkami...
              Pozdrawiam
              jeep
              PS. W Viareggio poszukaj mariny przy kanale (nie przy morzu) - wewnątrz super restauracja z owocami morza!!!

• Gość: Jeep Re: Adam IP: *.centertel.pl 28.05.12, 21:10
                Dzięki za podpowiedzi,
                starocie, itp to coś w sam raz dla nas :)

będę podróżował pociągami, samochodu mam dosyć w ciągu roku :)
                ale z tego co widzę pociągami też spokojnie powinno się dojechać
            • vojager29 Re: Viareggio ceny plaż? 28.05.12, 21:34
              Gość portalu: Adam napisał(a):

> Vojager29, ja nie jestem "typowym" turystą, mnie leżenie plackiem męczy ..........

Ci co leza plackiem nie sa ani bez ani w cudzyslowie turystami tylko jak pisalem urlopowiczami.
              Osobiscie nie wyobrazam sobie abym mial spedzic urlop w samochodzie, gdyby nawet tylko co trzeci dzien. Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. To nie moj styl spedzania urlopu. Na krotkie wycieczki latam w dlugie weekendy.
              Niestety, w domu tego zrobic nie moge ze wzgledu na geografie.
              Niezaleznie od tego, napisalem co robi zdecydowana wiekszosc urlopowiczow.
              • vojager29 Re: Viareggio ceny plaż? 29.05.12, 08:54
                Rozumiem "aktywne wakacje" troche inaczej niz ty. Aktywnosc to ruch ale nie w zatloczonych, smierdzacych od spalin miastach czy miejscach zapchanych przez turystow. Aktywonosc podczas urlopu to ruch na plazy, w gorach itd. Jesli ktos sadzi, ze siedzenie za kierownica samochodu i przemieszczanie sie z miejsca na miejsce jest aktywnoscia ruchowa, to mnie brak argumentow. OK, bedac dwa, trzy tygodnie na urlopie zawsze zaliczamy "okoliczne atrakcje" ale tylko to co jest w okolicy, maksimum godzina jazdy samochodem i nie czesciej jak dwa, trzy razy podczas urlopu. Nie mielismy i nie mamy ambicji zaliczenia jak najwiecej podczas jednych wakcji.
                Maksymalne leniuchowanie, nie robienie niczego to nasze motto. Przed poludniem i po poludniu plaza, wieczorkiem kolacja w milej knajpce i dlugie spacery. Kazdy wydaje wlasne pieniadze i zaspakaja intelektualne potrzeby tak jak chce.
                Tylko raz, jedyny raz podczas 3 tygodniowego urlopu, pierwszy tydzien zrobilismy objazdowo - zamki nad Loara i okolice, Bordeaux i okolice, Biarritz i okolice, Lourdes i okolice. Po tygodniu bylismy szczesliwi, ze w koncu nic nie robiac, przez 14 dni mozemy wyciagnac kosci i plawic sie w sloncu, mieszkajac w wygodnym hotelu w Cannes La Bocca.
                • jeepwdyzlu Re: Viareggio ceny plaż? 29.05.12, 18:04
                  i po co voyager jesteś złośliwy?
                  gdzie napisałem że kocham jazdę autem?
                  jak mieszkasz w Toskanii w dowolnym miejscu, to w promieniu godziny jazdy masz zawsze mnóstwo atrakcji - choćby piesze szlaki, góry czy miasteczka.
                  Ale tam trzeba DOJECHAĆ.

bez odbioru
                  jeep
                • troll.ohydny Wlochy a sprawa Polski 29.05.12, 18:13
                  vojager29 napisała:

>Tylko raz, jedyny raz podczas 3 tygodniowego urlopu, pierwszy tydzien zrobilismy objazdowo - zamki nad Loara i okolice, Bordeaux i okolice, Biarritz i okolice , Lourdes i okolice. Po tygodniu bylismy szczesliwi, ze w koncu nic nie robiac, przez 14 dni mozemy wyciagnac kosci i plawic sie w sloncu, mieszkajac w wygodnym hotelu w Cannes La Bocca. <

Fascynujace jest to co piszesz. Powtorz ta niesamowita opowiesc na forum Francja.
                  Niech tez podziwiaja. I niech sie ucza...
                  • vojager29 Re: Wlochy a sprawa Polski 29.05.12, 19:10
                    > Fascynujace ????

Nie widze w tym nic fascynujacego ( opis jest autentyczny ) wrecz przeciwnie, bylo to beznadziejne. Nigdy wiecej tego nie zrobilismy. To byl krancowo idiotyczny pomysl ale podobne spedzanie wakacji, chetnie proponuje sie tu na tym forum. Dobrze, ze ostatnim etapem objazdu byl Lourdes, to za wszystkie przeklenstwa, ktore padly po drodze moglismy sie przynajmniej wyspowiadac.
                    Opowiesc nadaje sie na kazde forum. Sa tacy i tu, ktorzy chca przekonac, ze lezenie na plazy to strata czasu, i ze tylko urlop aktywny w pelni zadawala. Sadzisz, ze bylo to zbyt aktywne ?
            • Gość: Ania Re: Viareggio ceny plaż? IP: *.icpnet.pl 08.05.14, 01:36
              Witam

Ja wybieram się do Viareggio w tym roku we wrześniu i właśnie szukam hotelu na 3 dni + leżaki na plaży i basenie itd itd :) jest szansa na pomoc? Mógłby Pan podesłać jakieś kontakty? Będę wdzięczna :)
          • jeepwdyzlu Re: Viareggio ceny plaż? 28.05.12, 17:30
            14 razy 15 bo 15 da się wytargować
            o turystyce zorganizowanej nie wiem nic, bo nie korzystam
            nawet jak lecę na wyspę - a na kilku byłem, to pierwsze co robię to wynajmuję auto
            14 dni we Włoszech to za krótko, ale w Egipcie????
            chyba bym zwariował
            ciao
            jeep
    • aniaperla Re: Viareggio ceny plaż? 08.05.14, 01:45
      Dokładnie jestem w takiej samej sytuacji.... Ja się wybieram dopiero we wrześniu więc może ktoś zdąży sprawdzić?:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka