Dodaj do ulubionych

Rosolina Mare

24.06.04, 21:31
Czy ktoś był, i czy pobyt we wrześniu to nie późno? (chodzi o pogodę).
Obserwuj wątek
    • Gość: Marghe_72 Re: Rosolina Mare IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.06.04, 22:15
      Ciezko cokoliwiek powiedziec. Pogoda ostatnimi czasy szleje.
      Ja bym sue kierowała bardziej na południe. Zwłaszcza, ze Rosolina piekna nie
      jest
      • puara Re: Rosolina Mare 24.06.04, 22:54
        Rosolina nie jest ladna?:( Wiem ze to nie zadna perelka,jak co drugie
        miasteczko w Ligurii albo dalej nad Tyrenskim..Ale jesli chodzi o morze...czy
        jest znosnie?
        Ja bede tam wpadala wiele razy w te wakacje,moj chlopak mieszka w poblizu.
        Bylas tam kiedys Marghe? Czy woda jest `mozliwa`do kapieli czy nieee? Wiem ze w
        poblizu jest ujscie Adige,a to moze wskazywac na brudna wode :((..
        • Gość: Marghe_72 Re: Rosolina Mare IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.06.04, 23:41
          Rosolina MAre lezy w regionie Veneto. Tuz obok Chioggi.
          Przynajmniej ta, o której ja mówię.
          m.
        • Gość: Marghe_72 Re: Rosolina Mare IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.06.04, 23:42
          www.rosolina.it/litorale.asp
          www.rosolina.it/paesaggio.asp
          • vojager29 Re: Rosolina Mare 25.06.04, 09:22
            mowicie wiec o tej samej miejscowosci
            idealne miejsce dla rodzinki z malymi dziecmi, ktorzy gca wypoczac a nie
            zwiedzac
            • jot.be Re: Rosolina Mare 25.06.04, 11:34

> idealne miejsce dla rodzinki z malymi dziecmi, ktorzy gca wypoczac a nie
              > zwiedzac

I tak i nie..
              Ja potraktowałem (jako rodzinka z dzieckiem) Rosolinę jako bazę wypadową do
              zwiedzania całego Veneto aż po Veronę i to akurat jest do tego bardzo dobre
              miejsce.

Pozdrawiam

Pozdr
        • jot.be Re: Rosolina Mare 25.06.04, 11:28
          Jak dla mnie jest b.przeciętna.
          Czy ładna??
          Poza rzędami apartamentów, jedną główną ulicą
          i małą przystanią nic tam nie ma....
          Bywa dość hałaśliwie, b.dużo Czechów i Polacy.
          Bardzo wąski kawałek bezpłatnej plaży i woda
          gorzej niż średnia.
          Choć, jak pisał ktoś poniżej, dla rodzin na pewno
          lepsze miejsce niż np.Rimini czy Lido di jesolo..
          Pozdr
    • Gość: Marghe_72 Re: Rosolina Mare IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.06.04, 14:17
      Popieram.
      Jako baza jest ok.
      Ale co z pogodą..?
      m.
      • puara Re: Rosolina Mare 25.06.04, 15:20
        Ok,dzieki
        Nie spodziewam sie cudow:)
        • puara Re: Rosolina Mare 25.06.04, 15:26
          Aaaaa,jesli chodzi o pogode to we wrzesniu moze byc w kratke..Nie liczylabym na
          upaly.W tej czesci Wloch klimat nie rozni sie wiele od naszego.Niestety..
          • vojager29 Re: Rosolina Mare 28.06.04, 14:14
            poza drobnym faktem, ze tam jest o 10`C cieplej, ze woda ma 5´C wiecej, ze
            nawet przy tej samej temperaturze termometru odczuwalna temperatura jest zawsze
            wyzsza niz w Polsce, ze jest poprostu inny klimat - lagodny, srodziemnomorski w
            miejsce polnocno-kontynentalnego
            ale sa to drobne roznice
            • Gość: marghe_72 Re: Rosolina Mare IP: *.acn.waw.pl 28.06.04, 17:33
              A niekoniecznie.
              Przezyłam wrzesien podczas którego było 10 stopni. I woda lodowata + wiatr i
              wiadoma wilgotnosc do kompletu\
              m.
              • Gość: Sylwia Re: Rosolina Mare IP: *.iel.wroc.pl 29.06.04, 08:11
                Przejrzyj dyskusje "Kemping Rosapineta", będziesz mieć szerszy pogląd na temat
                tej okolicy. Ja tam byłam pięć albo sześć razy i podobało mi się, nie jest to na
                pewno urokliwa Sperlonga ale naprawdę przyjemne miasteczko, lepsze od wielu
                innych we Włoszech. Jeśli będziesz mieć jakieś pytania jestem otwarta.
                • Gość: Ania Re: Rosolina Mare IP: 195.149.124.* 03.02.05, 14:09
                  Jedziemy z 4 latkiem do Rosolina samochodem. Mam pytnie: jak Ty tam dotarłaś,
                  czy masz namiary na tani nocleg po drodze.Jeżeli możesz podać meila bardzo
                  dzięki .
              • vojager29 Re: Rosolina Mare 29.06.04, 08:29
                Gość portalu: marghe_72 napisał(a):

> A niekoniecznie.
                > Przezyłam wrzesien podczas którego było 10 stopni. I woda lodowata + wiatr i
                > wiadoma wilgotnosc do kompletu\
                > m.

droga marghe_72, w Norwegii bywa ponad +30 C, rozmawiamy o generaliach a nie
                anomaliach, tam klimat jest inny niz w Polsce i to jest fakt a nie przypadek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka