bm30 24.06.04, 21:31 Czy ktoś był, i czy pobyt we wrześniu to nie późno? (chodzi o pogodę). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marghe_72 Re: Rosolina Mare IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.06.04, 22:15 Ciezko cokoliwiek powiedziec. Pogoda ostatnimi czasy szleje. Ja bym sue kierowała bardziej na południe. Zwłaszcza, ze Rosolina piekna nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
puara Re: Rosolina Mare 24.06.04, 22:54 Rosolina nie jest ladna?:( Wiem ze to nie zadna perelka,jak co drugie miasteczko w Ligurii albo dalej nad Tyrenskim..Ale jesli chodzi o morze...czy jest znosnie? Ja bede tam wpadala wiele razy w te wakacje,moj chlopak mieszka w poblizu. Bylas tam kiedys Marghe? Czy woda jest `mozliwa`do kapieli czy nieee? Wiem ze w poblizu jest ujscie Adige,a to moze wskazywac na brudna wode :((.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: Rosolina Mare IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.06.04, 23:41 Rosolina MAre lezy w regionie Veneto. Tuz obok Chioggi. Przynajmniej ta, o której ja mówię. m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: Rosolina Mare IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.06.04, 23:42 www.rosolina.it/litorale.asp www.rosolina.it/paesaggio.asp Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Rosolina Mare 25.06.04, 09:22 mowicie wiec o tej samej miejscowosci idealne miejsce dla rodzinki z malymi dziecmi, ktorzy gca wypoczac a nie zwiedzac Odpowiedz Link Zgłoś
jot.be Re: Rosolina Mare 25.06.04, 11:34 > idealne miejsce dla rodzinki z malymi dziecmi, ktorzy gca wypoczac a nie > zwiedzac I tak i nie.. Ja potraktowałem (jako rodzinka z dzieckiem) Rosolinę jako bazę wypadową do zwiedzania całego Veneto aż po Veronę i to akurat jest do tego bardzo dobre miejsce. Pozdrawiam Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
jot.be Re: Rosolina Mare 25.06.04, 11:28 Jak dla mnie jest b.przeciętna. Czy ładna?? Poza rzędami apartamentów, jedną główną ulicą i małą przystanią nic tam nie ma.... Bywa dość hałaśliwie, b.dużo Czechów i Polacy. Bardzo wąski kawałek bezpłatnej plaży i woda gorzej niż średnia. Choć, jak pisał ktoś poniżej, dla rodzin na pewno lepsze miejsce niż np.Rimini czy Lido di jesolo.. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: Rosolina Mare IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.06.04, 14:17 Popieram. Jako baza jest ok. Ale co z pogodą..? m. Odpowiedz Link Zgłoś
puara Re: Rosolina Mare 25.06.04, 15:26 Aaaaa,jesli chodzi o pogode to we wrzesniu moze byc w kratke..Nie liczylabym na upaly.W tej czesci Wloch klimat nie rozni sie wiele od naszego.Niestety.. Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Rosolina Mare 28.06.04, 14:14 poza drobnym faktem, ze tam jest o 10`C cieplej, ze woda ma 5´C wiecej, ze nawet przy tej samej temperaturze termometru odczuwalna temperatura jest zawsze wyzsza niz w Polsce, ze jest poprostu inny klimat - lagodny, srodziemnomorski w miejsce polnocno-kontynentalnego ale sa to drobne roznice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: Rosolina Mare IP: *.acn.waw.pl 28.06.04, 17:33 A niekoniecznie. Przezyłam wrzesien podczas którego było 10 stopni. I woda lodowata + wiatr i wiadoma wilgotnosc do kompletu\ m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Rosolina Mare IP: *.iel.wroc.pl 29.06.04, 08:11 Przejrzyj dyskusje "Kemping Rosapineta", będziesz mieć szerszy pogląd na temat tej okolicy. Ja tam byłam pięć albo sześć razy i podobało mi się, nie jest to na pewno urokliwa Sperlonga ale naprawdę przyjemne miasteczko, lepsze od wielu innych we Włoszech. Jeśli będziesz mieć jakieś pytania jestem otwarta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Rosolina Mare IP: 195.149.124.* 03.02.05, 14:09 Jedziemy z 4 latkiem do Rosolina samochodem. Mam pytnie: jak Ty tam dotarłaś, czy masz namiary na tani nocleg po drodze.Jeżeli możesz podać meila bardzo dzięki . Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Rosolina Mare 29.06.04, 08:29 Gość portalu: marghe_72 napisał(a): > A niekoniecznie. > Przezyłam wrzesien podczas którego było 10 stopni. I woda lodowata + wiatr i > wiadoma wilgotnosc do kompletu\ > m. droga marghe_72, w Norwegii bywa ponad +30 C, rozmawiamy o generaliach a nie anomaliach, tam klimat jest inny niz w Polsce i to jest fakt a nie przypadek Odpowiedz Link Zgłoś