Dodaj do ulubionych

eurocamp vacansoleil 2013

IP: 217.153.165.* 06.07.12, 06:58
Witam.
Przez dwa lata byłem na campie Marina di Venezia. w 2011 w czerwcu i 2012 w maju.
Ktoś mógłby polecić camping z basenami z podgrzewaną wodą( ze względu na dzieciaki ) o podobnym standardzie jak MdV
Obserwuj wątek
    • Gość: beti Re: eurocamp vacansoleil 2013 IP: *.183.158.201.dsl.dynamic.t-mobile.pl 20.07.12, 23:29
      Z czystym sumieniem polecam Sant Angelo. Piękny camp piękne baseny, czyściutko, przestronnie. Byliśmy tam rodzinnie ja, mąż i dwójka dzieciaków dwa lata z rzędu ( 5 lat i 4 m-ce:)) i gdyby w tym roku było miejsce to znowu byśmy tam pojechali. Niestety nawet dzwoniąc bezpośrednio na camp mówią, że maja full do końca września... szkoda:) jest naprawdę fajnie. Nie polecam Mediteraneo- koszmar!!! Ciasnota jakiej jeszcze nie widziałam. Eurocamp powinien się wstydzić za uciśnięcie mobil homów prawie jeden na drugim!!! Nie wiem jak namioty ale pewnie podobnie! 40 cm odległości od sąsiadów z każdej możliwej strony... Natomiast Union Lido- NAMIOTY EURO-na samym końcu kampu i jedyne co słychać to drogę szybkiego ruchu albo trzaski z wysypiska śmieci... amfiteatr w takim wypadku około 2 km na nogach, wejscie na plażę około kilometra... koszmar! Mobilo home są dużo bliżej wszystkiego także chociaż tyle. Fajny camp to Ca Savio, skromny, czysty, zadbany i przytulny:) Wszędzie blisko. Pozdrawiam
      • Gość: grzes Re: eurocamp vacansoleil 2013 IP: *.opera-mini.net 21.07.12, 21:03
        dzieki za info, ale interesowaly by mnie inne rejony wloch, najlepiej toskania
        • Gość: gancek Re: eurocamp vacansoleil 2013 IP: *.interwan.pl 21.07.12, 21:09
          Park Albatros jest w porządku. Może trochę daleko do plaży, ale można przeżyć
          • czuszkaa Re: eurocamp vacansoleil 2013 21.07.12, 21:26
            Park Albatros i Norcenni Girasole Club są b. fajne ale nie ma podgrzewanych basenów. poza tym naprawdę super.
            • marysiowamama Re: eurocamp vacansoleil 2013 23.07.12, 09:59
              Podobno jeden z najpiękniejszych campingów Eurocampu
              www.eurocamp.pl/camping,Rosselba-lePalme.xml
              Byliśmy w Marinie i jednak Rosselba podobała nam się dużo bardziej.
              • Gość: grześ Re: eurocamp vacansoleil 2013 IP: *.tylda.net 26.07.12, 19:29
                Coś więcej o Rosselba-lePalme

Widzę że są tam tylko namioty.
                Jaki koszt dostania się na Elbę?
                Col ciekawego na wyspie?
                • Gość: marysiowamama Re: eurocamp vacansoleil 2013 IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.12, 11:50
                  Za prom w obie str za 4os i Scenica (wielkość samochodu ma znaczenie) zapłaciliśmy w porcie chyba 135euro ale w sieci kupując wcześniej jest taniej (wychodziło 100 z hakiem za Toremara)
                  Camping usytuowany na terenie parku botanicznego. Roślinność trudna do opisania :) Super baseny.
                  Faktycznie same namioty tam są.
                  Mała niedogodność że do WC trochę z górki a potem z powrotem pod górkę ;)
                  Tutaj nasza relacja i zdjęcia także z campingu
                  utkani.blogspot.com/search/label/nasze%20podr%C3%B3%C5%BCe%20ma%C5%82e%20i%20du%C5%BCe
                  Korzystaliśmy z opisu kobiety ktora była na tym samym campingu wlochy.praktycznyprzewodnik.eu/turystyka/konkurs-moja-podroz-do-wloch-elba-teresa-kulesza/
                  Od campingu przez las 5min drogi fajna plaża (chociaż kamienista) z pięknym widokiem na zatokę i stolicę wyspy. A plaż zatrzęsienie, ponad 100 na tak małej wyspie i każda inna ;)
                  jak masz jakieś pytania to pisz.
                  pozdrawiam
                • aseretka Re: eurocamp vacansoleil 2013 17.08.12, 15:20
                  Też polecam Elbę i camping Rosselba La Palme. Pięknie tam. Moją pełną relacja z podróży na Elbę (to ta sama, na którą powołuje się marysiowamama) wraz ze zdjęciami znajdziesz tu:
                  forum.gazeta.pl/forum/w,206,118462176,118462572,Re_Moja_podroz_na_Elbe_dzien_1.html
                  PS. Ja akurat miałam z namiotu do toalet pod górkę, a z powrotem z górki. Wszystko zależy od usytuowania namiotu. Sporą niedogodnością jest jednak brak ujęć wody przy namiotach.
                  • Gość: marysiowamama Re: eurocamp vacansoleil 2013 IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.12, 18:53
                    Miło mi że jesteś tutaj. Dziękuję raz jeszcze za Twoją relację która była była naszym przewodnikiem przez cały tydzień na Elbie, chociaż przyznam że na tak aktywne spędzenie czasu nie mieliśmy szans przy 2 rodzinach i 3 dzieci ;)
                    Namioty mieliśmy w tym samym miejscu co Wy tylko te toalety powyżej jeszcze były nieczynne dlatego drogą asfaltową trzeba było kawałek na dół lecieć ;) Ale nie narzekaliśmy :D
            • Gość: magda Re: eurocamp vacansoleil 2013 IP: *.CNet.Gawex.PL 18.11.12, 10:41
              A moge prosić o więcej informacji o Norcenni Girasole Club. Wybieramy się tam na przełomie kwietnia i maja. Ktoś wie jakiej pogody można się wówczas spodziewać?
            • Gość: jakub_s Re: eurocamp vacansoleil 2013 IP: *.emea.ibm.com 25.02.13, 12:03
              Chciałbym się dopytać jak , jak to jest z Norcenni Girasole. zgodnie z opisem eurocamp:
              basen: dla całej rodziny
              1.Odkryty, Podgrzewany, Wielkość: 1300m²
              2.Odkryty, Podgrzewany, Wielkość: 180m²
              Czy ten opis nie jest zgodny z prawdą? Chodzi o to , że chcę jechać na początku maja. W tamtym roku bylem na campingu Bella Italia. Wszystko super , baseny piękne, ale w maju do wody nie dałem rady wejść , a dziecko wytrzymało 15 minut. Dlatego w tym roku szukam miejsca, z podgrzewanymi basenami. Z góry dziękuję za odpowiedź.
              Pozdrawiam
              • aseretka Re: eurocamp vacansoleil 2013 25.02.13, 20:24
                Byłam na początku maja na tym campingu. Niestety czynny był tylko basen z odkrywanym dachem. Pozostałe dopiero przygotowywano do użytkowania. Może jednak tylko ja tak trafiłam kilka lat temu, a nie jest to coroczną regułą.
    • Gość: Mariusz Re: eurocamp vacansoleil 2013 IP: *.piekary.net 17.08.12, 01:20
      Moim zdaniem fajny camping to Pra Delle Tori w Caorle. Duży, czysty z masą atrakcji. Byłem tam kilka lat temu i było super. Czy ktoś może napisać gdzie zlokalizowane są mobile home'y Eurocampu w Marina di Venezia? Chcę się tam wybrać w przyszłym roku. 74mariusz@interia.pl. Z góry dziękuję za informacje.
      • Gość: grześ Re: eurocamp vacansoleil 2013 IP: 217.153.165.* 17.08.12, 13:32
        Mobile home'y zlokalizowane są na strone campu dzierżawionego przez touroperatorów w różnych miejscach jedne bliżej plaży , jedne dalej, ogólnie do basenów czy centrum z sklepami dosyć kawałek jest. Przydałby się rower.
        • Gość: marysiowamama Re: eurocamp vacansoleil 2013 IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.12, 15:11
          Rower można pożyczyć na miejscu :) My mieliśmy namiot jakieś 50m od wejścia na plażę i część domków była akurat obok nas.
          • Gość: asia Re: eurocamp vacansoleil 2013 IP: *.policja.gov.pl 28.08.12, 08:15
            a czy na Marina di Venezia na basenach trzeba mieć czepki kąpielowe? bo na filmiku widziałam i jak to jest z tym netem wifi? też myślę o tym campie albo ca savio chcemy z 1.5 roczną córcią wybrać się na 3 tyg który bardziej byście polecali???
            • Gość: Basia Re: eurocamp vacansoleil 2013 IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.13, 16:47
              W 100 % polecam Marina di Venezia. Kompleks basenów jest super...dzieciaki mają tam SUPER FRAJDĘ!!! Czepki nie są wymagane (ja byłam we wrześniu 2012 roku)Z Eurocampem. Na pewno tam wrócimy(wstępnie zarezerwowałam na 2014 rok)W tym roku sprawdzamy Chorwację - Porec.
      • Gość: gosssc Re: eurocamp vacansoleil 2013 IP: *.dip.t-dialin.net 31.08.12, 12:52
        na Prad della Tori akurat Eurocamp ma domki bardzo blisko jeden od drugiego, 40 cm od okna sasiada to zadna frajda
    • margoht Re: eurocamp vacansoleil 2013 13.03.13, 23:21
      podobny standard to choćby Pra delle Torri - w zeszłym roku dobudowali fajny statek piracki dla dzieci z podgrzewaną wodą. Duży przestronny camping.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka