sempre_dritto 22.02.13, 08:35 widzieliście takie rzeczy? tvnmeteo.tvn24.pl/informacje/ciekawoski,49/wloska-plaza-najpiekniejsza-na-swiecie,77214,1,0.html pewnie niedługo straci swój dziewiczy charakter.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a Re: Najpiękniejsza plaża IP: 195.116.20.* 22.02.13, 09:13 Rzeczywiście piękna, ale jest na wyspie, więc nie każdy ma jak się dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Najpiękniejsza plaża IP: *.37-79-r.retail.telecomitalia.it 22.02.13, 11:58 Nie tylko przepiękna plaża, ale też jedno z najwspanialszych miejsc do nurkowania :) Dlaczego ma stracić swój dziewiczy charakter? Ja mam nadzieję, że nie straci. Co prawda przy samej plaży stoi jeden domek i pamiętam, że jak go zobaczyliśmy pierwszy raz to się wkurzyliśmy, że ktoś wydał zezwolenie żeby na takiej plaży cokolwiek budować. Jak się jednak później dowiedzieliśmy w domu tym mieszkał Domenico Modugno. Plaża jest bardzo dokładnie pilnowana przez młodych ludzi z Legambiente i jeśli ktokolwiek by tam szalał i nie przestrzegał surowych zasad to wylatuje natychmiast z mandatem. Bardzo mi się to rozwiązanie podoba i uważam, że tak powinno być we wszystkich tak cennych przyrodniczo miejscach, tylko jak zwykle we Włoszech nie ma na to pieniędzy, więc można liczyć wyłącznie na ochotników, albo jakąś wspaniałą plażę całkowicie się zamyka dla zwiedzających, żeby turyści jej nie zniszczyli. Na szczęście Lampedusa jest daleko i drogo co zniechęca masy turystów. Z portu w Porto Empedocle na Sycylii płynie się na wyspę 10 godzin. Za normalny hotel Bed & Breakfast płaciliśmy 170 euro za dobę i to było już dawno temu bo w 2006 roku. Dodatkowo do samej plaży trzeba dojść kawałek co też trochę ogranicza ilość ludzi, tym bardziej, że jest również plaża przy samym miasteczku. Prawdę mówiąc to jest to jedno z tych miejsc o których nie lubię za bardzo pisać, ponieważ uważam, że wcale nie potrzebuje dodatkowej reklamy ;) Pozdrawiam, Agata - Italia Forum italiaforum.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Najpiękniejsza plaża IP: *.37-79-r.retail.telecomitalia.it 22.02.13, 12:26 A jeszcze jedno odnośnie tego artykułu na TVN, autor nie ma zielonego pojęcia o czym pisze a na zdjęciu nie jest ta plaża :)) Gdyby ktoś chciał zobaczyć prawdziwe zdjęcia plaży z naszego wyjazdu to zapraszam, można poprosić Konrada to na pewno zamieści;) Pozdrawiam, Agata - Italia Forum italiaforum.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Najpiękniejsza plaża... 22.02.13, 13:37 Woda tam ładna... pl.trekearth.com/gallery/Europe/Italy/Sicily/Agrigento/Lampedusa/photo806490.htm ...prawie jak na Sardynii. :) bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Najpiękniejsza plaża... 22.02.13, 14:40 Jedne z najladniejszych wloskich plaz sa pomiedzy Peschici a Vieste na polwyspie Gargano. earth.google.com Odpowiedz Link Zgłoś
autista Re: dzięki vojager 22.02.13, 14:58 vojager29 napisała: > Jedne z najladniejszych wloskich plaz sa pomiedzy Peschici a Vieste na polwyspi > e Gargano. > earth.google.com co byśmy bez ciebie zrobili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: dzięki vojager IP: *.37-79-r.retail.telecomitalia.it 22.02.13, 16:01 vojager29 napisała: > Jedne z najladniejszych wloskich plaz sa pomiedzy Peschici a Vieste na polwyspie Gargano. > earth.google.com Zapomniałeś podać swojego drugiego źródła informacji: pl.wikipedia.org Mnie się wydawało będąc na Gargano, że najładniejsze plaże (na Gargano nie we Włoszech!!) są między Vieste a Mattinatą: Baia delle Zagare, Punta Rossa, Baia di Portogreco, Baia di Gabbiani, Vignanotica czy niesamowita plaża w Grotte Sfondata. No ale jak vojager znalazł na Google Eartch i Wikipedii, że najładniejsze plaże są między Peschici a Vieste to ja bardzo przepraszam za pomyłkę :) Pozdrawiam, Agata - Italia Forum italiaforum.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv dziewictwo utracone IP: *.ists.pl 22.02.13, 18:57 www.tripadvisor.com/TravelersChoice-Beaches-cTop-g1 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes Re: dziewictwo utracone IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.02.13, 16:48 A ja myslalam, że jednak na Sardynii ... i odpuściłam Gargano w tym roku. Ech znowu to nudne Szmaragdowe wybrzeze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Najpiękniejsza plaża IP: *.232-95-r.retail.telecomitalia.it 09.10.13, 18:31 Zapraszam serdecznie do obejrzenia naszej galerii zdjęć z Lampedusy. www.italiaforum.pl/viewtopic.php?f=26&t=817 Pozdrawiam Agata Italia Forum na Facebooku: www.facebook.com/italiaforum Odpowiedz Link Zgłoś