Dodaj do ulubionych

Hotel Santa Lucia/Cefalu

IP: *.chello.pl 23.01.05, 17:56
czy ktos był w tym hotelu - interesują mnie wszelkie opinie na temat jakości
obsługi, samego Cefalu i biura podróży , z kórego usług korzystaliście.
Zastanawiam sie nad oferta Sigmy travel i Itaki - którą wybrać?
Obserwuj wątek
    • radioaktywny Re: Hotel Santa Lucia/Cefalu 23.01.05, 18:12
      Hotelu nie znam, ale Cefalu położone na cypelku wrzynającym się w morze jest
      wyjątkowo malownicze, a uliczki pełne uroku...
      Pozdrawiam
    • Gość: jacektoyota Re: Hotel Santa Lucia/Cefalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 21:00
      Hotelu nie znam, Cefalu super, swietny punkt wypadowy na cala Sycylie poza tym
      miasteczko ma fantastyczny klimat. Pozdrawiam
    • Gość: lusia Re: Hotel Santa Lucia/Cefalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 21:15
      Hotel jest położony na końcu miasteczka Cefalu, nad uroczą zatoką, widok bardzo
      malowniczy. I tu juz zalety się kończą. Hotel z jednej strony ma linie kolejową
      ( to te pokoje od strony morza)z drugiej widok na drogę ( dość ruchliwą.)Ja
      miałam pokój na pierwszym piętrze , piekny widok na morze i pod spodem
      (dosłownie) linia kolejowa. Basen hotelowy tez przy linii kolejowej:). Sam
      hotel tez nie zachwycił,raczej taki duży blok mieszkalny. Pokoje bez klimy (
      dodatkowo płatna), jest telewizor.
      lusia
      • Gość: jola Re: Hotel Santa Lucia/Cefalu IP: 213.25.149.* 24.01.05, 15:07
        czy udało ci sie pokonać te 100 schodów na plażę? czy jest jakieś inne,
        łagodniejsze zejście? Jola
    • Gość: podpowiedź Re: Hotel Santa Lucia/Cefalu IP: 194.106.210.* 23.01.05, 21:20
      www.holidayhotels.com/hotel.php?HID=20040202090459651482
    • marghe_72 Re: Hotel Santa Lucia/Cefalu 23.01.05, 22:24
      Nic szczególnego
      malenka, wąziutka plaża
      pokoje ok.. ale np za klimatyzację trzeba było płacić oddzielnie itp
      jedzenie ok, bez rewelacji
      Basen nieduzy..
      • Gość: lulu Re: Hotel Santa Lucia/Cefalu IP: *.crowley.pl 24.01.05, 10:52
        Bardzo dziekuję za dotychczsowe podpowiedzi i informacje. Nie ukrywam, że
        najbardziej pociaga mnie bliskośc Cefalu - stąd nastepne pytanie: czy
        rzeczywiscie jest tam co robić, jak oceniacie uroki i atrakcje tego miasteczka.
        Czy korzystaliście z wycieczek fakultatywnych , a jeśli tak - to z jakich? Czy
        w wycieczkach tych biorą udział polscy rezydenci, czy też odbywaja się one
        wyłącznie za pośrednictwem biur lokalnych.Z góry dziękuję
        • Gość: jacektoyota Re: Hotel Santa Lucia/Cefalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 15:24
          W samym Cefalu mozna dobrze odpoczac - nie dotyczny: lipiec-sierpień za duzo
          ludzi, chociaz to ocena subiektywna, zabytkow wystarczy na 1 dzien intensywnego
          zwiedzania. Cefalu ma bardzo fajny klimat, sredniowieczne uliczki po ktorych
          mozna spacerowac, kilka niezlych restauracji, niezla plaza piaszczysta i na
          wschod kilka plazy kamienistych - jak kto woli. Jest to dobre miejsce na
          zorganizowanie 1 dniowych wycieczek w inne czesci wyspy, mozna wykupic
          wycieczke w biurze podrozy, najpopularniejsze kierunki to Palermo (lepiej
          jechac pociagiem tak mysle), Etna-Catania, Agrigento, Lipari koszty od 20 do 45
          Euro/osoba. Co do wycieczek zorganizowanych przez polskie biuro to nie wiem co
          i jak.
          • marghe_72 Re: Hotel Santa Lucia/Cefalu 24.01.05, 21:05
            Rozumiem, ze chcesz jechac z Sigmą?
            My wybralismy opcję - Sycylia + Malta...
            Na Sycylii głownie lezelismy do góry brzuchem,a na Malcie zwiedzalismy..
            Z cała pewnoscią warot pojechac na wycieczkę do Agrigento, ponoc wyprawa na
            Etnę też była dobrze zorganizowana. Ale sporo lat juz minłeo od kiedy my tam
            bylismy,zatem wszystko mogło sie zmienic.. i na lepsze i na gorsze.
    • marghe_72 Re: Hotel Santa Lucia/Cefalu 24.01.05, 21:06
      ps. do Palermo pojechalismy na własną rękę, pociągiem
      • Gość: lulu Re: Hotel Santa Lucia/Cefalu IP: *.crowley.pl 25.01.05, 15:57
        Dziekuję za pożyteczne dane i informacje. Jeszcze się zastanowię.
        • Gość: witold17 Re: Hotel Santa Lucia/Cefalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 00:08
          Jeżeli z Sigmą- to nie radzę. W 2004 miałem już zapłacony wyjazd i został
          odwołany. Prawda, że przyczyną były kłopoty AirPolonii, ale prawda też jest
          taka, że o kłopotach Sigmy dowiedziałem się z gazety. Na moje telefoniczne
          zapytanie poinformowano mnie, że wyjazd w 99% będzie i żebym się nie niepokoił
          i nie szukał niczego innego. Kolejny telefon 3 dni później- tak samo. A po
          kolejnych 2 dniach dowiedziałem się, że wyjazd jest odwołany. Na moje pretensje-
          że wprowadzała mnie w błąd- pani z Sigmy zdziwiła się, uznała, że wszystko w
          porządku, bo zgodnie z regulaminem muszą mnie zawiadomić miesiąc przed wyjazdem
          (brakowało 2 dni do tego terminu). Jestem uparty, i w tym roku też jadę na
          Sycylię, na razie szukam w ofertach Neckermana, Itaki, RainbowTours.
          • Gość: lulu Re: Hotel Santa Lucia/Cefalu IP: *.chello.pl 13.02.05, 09:12
            Daj znać na co sie zdecydujesz. Ja też jeszcze myślę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka