Gość: Zbyszek9 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.01.05, 10:12 Właśnie wróciłem . Objechałem w obydwie strony Sella Ronda i chyba wszystkie trasy narciarskie . Podzielę się informacjami . Zbyszek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zbyszek9 Re: czekamy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.01.05, 13:43 Ale ja nie obiecywałem , że napisze wspomnienia z wycieczki . Chętnie odpowiem na pytania . Zbyszek Odpowiedz Link Zgłoś
bynek Re: Val di Fassa i Sella Ronda 25.01.05, 17:06 Wszystkie trasy ? Gdzie? w Dolomitach ? Będzie tego 1400 km. Musiałbyś jeździć cały miesiąc non stop. Chyba się trochę przechwalasz ;)). No ale napisz jak było ze śniegiem i czy czynna była Marmolada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek9 Re: Val di Fassa i Sella Ronda IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.01.05, 18:05 Nie wszystkie w Dolomitach , tylko wszystkie boczne od Sella Ronda ! Mieszkałem w Pozza Di Fassa codziennie jeździliśmy samochodem do innej miejscowości np: Passo Campolongo Arabba Canazei Campitello Moena i jeszcze kilka innych . Wszędzie jest wjazd na Sella Ronda. Kto nie wie co to jest Sella Ronda ? To taka trasa narciarska dookoła grupy szczytów Gruppo Sella Trasa tworzy zamknięte kółeczko . Można jechać i w prawo i w lewo . Po drodze jest 9 takich miejsc , gdzie można sobie pojeździć w bok i wrócić na trasę . Różnica poziomów od 1500 do 2300 m . Cała trasa ma 26 km .Podobno dobrzy zawodnicy robią dwa kółka jednego dnia . Mnie z żoną cały przejazd / bez skoków w bok / zajmował dobre 6 godzin . Cała Sella jest w nocy dośnieżana z armatek , więc na nartostradzie są doskonałe warunki , ale często obok łąki z zieloną trawą . Marmolada czynna - byłem jeden dzień , ale to nie to . Przy Selli Marmolada to ośla łączka . Zbyszek Odpowiedz Link Zgłoś
bynek Re: Val di Fassa i Sella Ronda 25.01.05, 19:40 Hej Zbyszku! Nie przesadzaj . Salla Ronda to nie znowu takie kamikadze. Większość tras to niebieskie i czerwone i poza jednym odcinkiem czarnym z Porta Vescovo , gdzie rzeczywiście niektórzy mają strach w oczach , cała reszta to bułka z masłem. No a co z tym śniegiem ? Było go pod dostatkiem ? Poza trasami oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
33662277pp Re: Val di Fassa i Sella Ronda 01.02.05, 14:51 Trasa z Marmolady jest dosć trudna i prawie zawsze są muldy , chyba że wcześnie rano rano. Przy tej trasie Sella to bułka z masłem. Odpowiedz Link Zgłoś
bynek Re: Val di Fassa i Sella Ronda 01.02.05, 16:45 He , he , chyba nie dla wszystkich :)). Odpowiedz Link Zgłoś
salvaje Re: Val di Fassa i Sella Ronda 02.02.05, 13:14 Wybieram się do Campitello pod koniec lutego. Jak oceniasz to miasteczko ? Można tam coś porobić wieczorkiem ?? Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz_tadeusz Re: Val di Fassa i Sella Ronda 29.01.05, 17:46 Zbyszku, czy masz jakieś namiary na tanie kwatery?, daleko mieliście od kwater do stoków?ile kosztuje wypożyczenie sprzętu? z góry dzieki za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
test88 Re: Val di Fassa i Sella Ronda 01.02.05, 16:22 Zbyszek się chyba obraził na forum Włochy i pewnie tobie już nie odpowie. Zresztą chyba się obraził na całą gazetę , bo na forum narty w czasie wolnym ,też się nie odzywa. No chyba ,że już wszystko zapomniał, bo ma podobno dobrą ale krótką pamięć. Ale jeżeli nie przeszkadza to tobie to, to służę. Komplet na tydzień będzie kosztował ciebie 60-100 euro , w zależności od sprzętu i miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś