Dodaj do ulubionych

wróciłem własnie z 2tyg objazdu po Italii i Chorw

IP: *.orasoft.net.pl 02.07.05, 12:35
chetnie odpowiem na pytanka jak cos kogos nurtuje - Trasa :
wenecja-florencja-piza-siena-toskania-rzym-neapol-capri-ancona-split(HR)-trogir
Obserwuj wątek
    • basiul witaj, podobną trasę planuję 04.07.05, 09:13
      na przełom sierpnia i września. Jeśli możesz napisać ile mniej więcej
      kosztowała Cię taka wycieczka na osobę byłabym wdzięczna. Gdzie są ciekawe
      plaże we Włoszech (chodzi mi o czyste, najlepiej piaszczyste i niezatłoczone -
      najlepiej prawie dzikie)? W Chorwacji byłam rok temu więc pogląd mniej więcej
      mam... Czy lepsze plaże są na północy czy południu Włoch? I może jeszcze jakieś
      ciekawe wskazówki? Płynąłeś moze promem z WŁoch do Chorwacji czy jechałeś
      samochodem?
      To na razie tyle. Pozdrawiam i dziękuję:)
      • Gość: Ani@ Wenecja-Pula? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 09:31
        jechałeś taka trasą?Prosze OGROMNIE, ile tuneli minąłeś???
        Opowidaj jak było!!!
    • Gość: samDiabeł Re: wróciłem własnie z 2tyg objazdu po Italii i IP: *.atlas.com.pl / 212.160.168.* 05.07.05, 13:51
      ciekawa trasa! wiesz coś o mozliwości przeprawienia się promem z Chorwacji do
      wenecji? w tym roku plan wakacji we Włoszech mam ustalony ale w przyszłym roku
      mam chetkę na tydzień w Italii i tydzień w Chorwacji.
    • Gość: kasia Re: wróciłem własnie z 2tyg objazdu po Italii i IP: 217.153.152.* 06.07.05, 11:49
      Cześć,
      odpowiadając na pytania - tak jechaliśmy tą drogą, ale szczerze mówiąc nie
      pamiętam przez ile tuneli przejeżdzaliśmy.:-)
      Jeśli chodzi o plaże - to oczywiście polecamy plaże w okolocach Jesolo koło
      Wenecji, bardzo ładna okolica i mnóstwo hoteli. Ponad to, na pewno z ręką na
      sercu polecamy plw Gargamo i campingi w drodze do miasta Vieste, piękne plaze w
      zatoczkach niczym z pocztówek i lazurowe morze.
      Płyneliśmy promem z Ancony do Splitu całą noc. Prom 150 euro za dwie osoby i
      samochód.
      Nocowaliśmy pod Wenecją, w Fiesole (miasteczko pod Florencją), pod Sienią, pod
      Rzymem, w Sorrento, na Gargamo.
      Wszędzie korzystaliśmy z campingów. Zazwyczaj były to campingi bardzo wysokiej
      klasy min 3 gwiazdkowe, w większości z basenami i super łazienkami.
      Ceny campingów od 20 euro za noc za dwie osoby do 40. Im bardziej na południe
      tym taniej.
      Najdrożej było we Florencji i Wenecji. Ceny wszystkiego wywyższone na maxa.
      Pobyt dwytygodniowy ze spełnianiem większości zachcianek, wejścia do większości
      zabytków, żarcie pól na poł w knajpach i samemu, ropa do samochodu, autostrady ,
      prom do Chorwacji + dwudniowy pobyt w Chorwacji - ponad 6 tysięcy za dwie osoby.

Mam nadzieję, że pomogłam..
      Pozdrawiam
      żona Seby :-)
    • mike26 Re: wróciłem własnie z 2tyg objazdu po Italii i 06.07.05, 20:58
      Co warto zobaczyć w Wenecji będąc tam tylko 8 godzin
      • Gość: kasia Re: wróciłem własnie z 2tyg objazdu po Italii i IP: 217.153.152.* 07.07.05, 14:42
        tak naprawdę 8 h na Wenecję to wcale nie jest tak mało..
        Warto poprostu pospacerować, przeplynąć się kanałedm La Grande i zwyczajnie
        połazić po uliczkach tego miasta. Oczywiście można zobaczyć słynny plac z
        gołębiami ...
        ale jestem przekonania, że Wenecja jest miastem, które nie musi być zwiedzane z
        przewodnikiem w dłoni...

• Gość: ziggy Re: wróciłem własnie z 2tyg objazdu po Italii i IP: *.chello.pl 08.07.05, 00:41
      Mam pytanie odnośnie promu Ancona-Split- czy bilety kupiliście spokojnie w dniu
      wypłynięcia, czy może rezerwowaliście wcześniej? Niestety o terminie urlopu
      dowiem zapewne ze 2 dni przed więc nie ma mowy o rezerwacji i nie wiem czy
      trzeba się liczyć z problemem nie dostania biletów od ręki, na miejscu.
      • Gość: kasia Re: wróciłem własnie z 2tyg objazdu po Italii i IP: 217.153.152.* 08.07.05, 10:00
        cześć, bilety kupiliśmy spokojnie w dzień wypłynięcia.. prom było 21 a my
        kupiliśmy bilety ok 14
        nie ma aż takich tłumów, no chyba że się sezon urlopowy rozwinie, ale nie
        sądzę... wbrew pozorom to bardzo popularne połączenie i promy odchodza
        codziennie. :-)
        • Gość: samDiabeł Re: wróciłem własnie z 2tyg objazdu po Italii i IP: *.atlas.com.pl / 212.160.168.* 08.07.05, 16:00
          jest coś w internecie o tych promach????
          • Gość: kasia Re: wróciłem własnie z 2tyg objazdu po Italii i IP: 217.153.152.* 11.07.05, 14:25
            informacje są w necie... nie wiem na jakich stronach ich szukac.. nie pamiętam
            niestety, ale wiem, że linia którą płynęliśmy nazywa się Jardolinia, spróbuj to
            wpisać w wyszukiwarkę... powinieneś znaleźć.
            POzdrawiam
            • Gość: seba25 Re: wróciłem własnie z 2tyg objazdu po Italii i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 16:49
              www.jadrolinija.hr oczywiście jest też w ver. angielskiej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka