Gość: seba25 IP: *.orasoft.net.pl 02.07.05, 12:35 chetnie odpowiem na pytanka jak cos kogos nurtuje - Trasa : wenecja-florencja-piza-siena-toskania-rzym-neapol-capri-ancona-split(HR)-trogir Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basiul witaj, podobną trasę planuję 04.07.05, 09:13 na przełom sierpnia i września. Jeśli możesz napisać ile mniej więcej kosztowała Cię taka wycieczka na osobę byłabym wdzięczna. Gdzie są ciekawe plaże we Włoszech (chodzi mi o czyste, najlepiej piaszczyste i niezatłoczone - najlepiej prawie dzikie)? W Chorwacji byłam rok temu więc pogląd mniej więcej mam... Czy lepsze plaże są na północy czy południu Włoch? I może jeszcze jakieś ciekawe wskazówki? Płynąłeś moze promem z WŁoch do Chorwacji czy jechałeś samochodem? To na razie tyle. Pozdrawiam i dziękuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ani@ Wenecja-Pula? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 09:31 jechałeś taka trasą?Prosze OGROMNIE, ile tuneli minąłeś??? Opowidaj jak było!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samDiabeł Re: wróciłem własnie z 2tyg objazdu po Italii i IP: *.atlas.com.pl / 212.160.168.* 05.07.05, 13:51 ciekawa trasa! wiesz coś o mozliwości przeprawienia się promem z Chorwacji do wenecji? w tym roku plan wakacji we Włoszech mam ustalony ale w przyszłym roku mam chetkę na tydzień w Italii i tydzień w Chorwacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: wróciłem własnie z 2tyg objazdu po Italii i IP: 217.153.152.* 06.07.05, 11:49 Cześć, odpowiadając na pytania - tak jechaliśmy tą drogą, ale szczerze mówiąc nie pamiętam przez ile tuneli przejeżdzaliśmy.:-) Jeśli chodzi o plaże - to oczywiście polecamy plaże w okolocach Jesolo koło Wenecji, bardzo ładna okolica i mnóstwo hoteli. Ponad to, na pewno z ręką na sercu polecamy plw Gargamo i campingi w drodze do miasta Vieste, piękne plaze w zatoczkach niczym z pocztówek i lazurowe morze. Płyneliśmy promem z Ancony do Splitu całą noc. Prom 150 euro za dwie osoby i samochód. Nocowaliśmy pod Wenecją, w Fiesole (miasteczko pod Florencją), pod Sienią, pod Rzymem, w Sorrento, na Gargamo. Wszędzie korzystaliśmy z campingów. Zazwyczaj były to campingi bardzo wysokiej klasy min 3 gwiazdkowe, w większości z basenami i super łazienkami. Ceny campingów od 20 euro za noc za dwie osoby do 40. Im bardziej na południe tym taniej. Najdrożej było we Florencji i Wenecji. Ceny wszystkiego wywyższone na maxa. Pobyt dwytygodniowy ze spełnianiem większości zachcianek, wejścia do większości zabytków, żarcie pól na poł w knajpach i samemu, ropa do samochodu, autostrady , prom do Chorwacji + dwudniowy pobyt w Chorwacji - ponad 6 tysięcy za dwie osoby. Mam nadzieję, że pomogłam.. Pozdrawiam żona Seby :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mike26 Re: wróciłem własnie z 2tyg objazdu po Italii i 06.07.05, 20:58 Co warto zobaczyć w Wenecji będąc tam tylko 8 godzin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: wróciłem własnie z 2tyg objazdu po Italii i IP: 217.153.152.* 07.07.05, 14:42 tak naprawdę 8 h na Wenecję to wcale nie jest tak mało.. Warto poprostu pospacerować, przeplynąć się kanałedm La Grande i zwyczajnie połazić po uliczkach tego miasta. Oczywiście można zobaczyć słynny plac z gołębiami ... ale jestem przekonania, że Wenecja jest miastem, które nie musi być zwiedzane z przewodnikiem w dłoni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziggy Re: wróciłem własnie z 2tyg objazdu po Italii i IP: *.chello.pl 08.07.05, 00:41 Mam pytanie odnośnie promu Ancona-Split- czy bilety kupiliście spokojnie w dniu wypłynięcia, czy może rezerwowaliście wcześniej? Niestety o terminie urlopu dowiem zapewne ze 2 dni przed więc nie ma mowy o rezerwacji i nie wiem czy trzeba się liczyć z problemem nie dostania biletów od ręki, na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: wróciłem własnie z 2tyg objazdu po Italii i IP: 217.153.152.* 08.07.05, 10:00 cześć, bilety kupiliśmy spokojnie w dzień wypłynięcia.. prom było 21 a my kupiliśmy bilety ok 14 nie ma aż takich tłumów, no chyba że się sezon urlopowy rozwinie, ale nie sądzę... wbrew pozorom to bardzo popularne połączenie i promy odchodza codziennie. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samDiabeł Re: wróciłem własnie z 2tyg objazdu po Italii i IP: *.atlas.com.pl / 212.160.168.* 08.07.05, 16:00 jest coś w internecie o tych promach???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: wróciłem własnie z 2tyg objazdu po Italii i IP: 217.153.152.* 11.07.05, 14:25 informacje są w necie... nie wiem na jakich stronach ich szukac.. nie pamiętam niestety, ale wiem, że linia którą płynęliśmy nazywa się Jardolinia, spróbuj to wpisać w wyszukiwarkę... powinieneś znaleźć. POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba25 Re: wróciłem własnie z 2tyg objazdu po Italii i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 16:49 www.jadrolinija.hr oczywiście jest też w ver. angielskiej Odpowiedz Link Zgłoś