daber6 02.08.05, 12:49 wynajmował ktoś samochód we Włoszech z razerwacją w Polsce. Odbierał na lotnisku w Rzymie bywały jakieś problemy z umową. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annarea Re: wynajmowanie samochodu we Włoszech 02.08.05, 17:22 wszystkie agencje jak Avis, Europcar, Hertz maja mozliwosc rezerwacji on-line i nie ma znaczenia skad rezerwujesz. Nie wiem natomiast jak to jest z mniejszymi firmami. Odpowiedz Link Zgłoś
daber6 Re: wynajmowanie samochodu we Włoszech 02.08.05, 21:03 a blokada konta jak dzwoniłem to chcieli się zabespieczyć przed kradzieżą tzw.udział własny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funghettino Re: wynajmowanie samochodu we Włoszech IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.05, 22:24 bez znaczenia czy przez net czy osobiscie u pani w okienku zawsze ci pewna sume zablokuja na karcie. jezeli wszystko jest ok przy zwrocie to oddaja i juz. poza tym chyba tego nie sciagaja z konta tylko blokuja... Odpowiedz Link Zgłoś
daber6 Re: wynajmowanie samochodu we Włoszech 08.08.05, 23:51 wynajmowałeś samochód jeżeli tak to w jakie firmie umowa była w języku włoskim? wciskali Ci pełny pakiet ubezpieczeniowy itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funghettino Re: wynajmowanie samochodu we Włoszech IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.05, 00:04 ja dziewczynka jestem :) wynajmowalam w europcar ale na miejscu we wloszech a nie w polsce wiec umowa byla po wlosku. o ile sobie przypominam to zadnych ubezpieczen szczegolnych mi nie kazali brac, ale ja bralam samochod na promocje studencka wiec byc moze ze warunki byly inne niz normalnie. w kazdym razie wynajmowalam samochod w tej firmie kilkakrotnie i nigdy nie bylo klopotow, z serwisem tez nie wiec moge polecic z czystym sumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
daber6 Re: wynajmowanie samochodu we Włoszech 09.08.05, 00:35 a ja chłopczyk jestem. a udział własny w przypadku kradzeży czyli jak mnie informowano w Polsce blokada konta na jakieś 5 tyś. Avis i Herc tak chcieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funghettino Re: wynajmowanie samochodu we Włoszech IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.05, 15:05 no co ty??? w razie uszkodzenia lub kradziezy auta zabieraja ci tylko to co ci blokuja na karcie kredytowej na poczatku i napewno nie jest to 5 tys zl bo ja to tyle na karcie nie mam nawet a samochod mi dali!!! przeciez one ubezpieczone sa normalnie...nie pamietam dokladnie ale mi (dziewczynce :)) to jakies 200 euro zablokowali tylko pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mela Re: wynajmowanie samochodu we Włoszech IP: *.hsd1.il.comcast.net 06.10.05, 12:49 Wynajmowalam auto kilkakrotnie i w roznych firmach. -Rezerwacje robie zawsze online. -Nigdy nie bylo problemu z umowa, ale faktem jest,ze zawsze byla w jezyku wloskim. Formalnosci z odbiorem auta to jakies 5-10 minut. -W zaleznosci o firmy byly rozne depotyzyty wymagane. Ostatni depozyt byl rownowartosci 900 Euro (pieniadze nie sa pobierane, tylko zablokowane na karcie). Po zwrocie auta przewaznie zostaja odblokowane, chociaz raz zdarzylo sie ,ze trwalo to 2 m-ce ...chyba im sie zapomnialo :-) Depozyt tez jest pobierany na wypadek , jesli nie zwrocisz zatankowanego auta. Autoeurope.com np.w ogole nie pobiera depozytu za to ceny sa drozsze. Oferuja oni wprawdzie,ze pobija kazda oferte z innej firmy. Ale w praktyce wyglada to tak, ze wiekszosc firm pobiera jakis depozyt, wiec oferty automatycznie nie moga byc porownywalne. Odpowiedz Link Zgłoś