Dodaj do ulubionych

Parasol i dwa leżaki

28.09.05, 20:41
Wie biur podróży oferuje apartamenty 4-ro osobowe .W cene wliczone jest na
plaży parasol i dwa leżaki. A gdzie mają leżeć na plaży pozostałe 2 osoby z
tego apartamentu. A może chodzą na plażę na zmiany???
Obserwuj wątek
    • basia553 Re: Parasol i dwa leżaki 28.09.05, 21:16
      dla tych dwöch pozostalych trzeba zamawiac samemu, co oczywiscie kosztuje. Ale
      to normalna praktyka, trzeba to przelknac.
      • wielaw Re: Parasol i dwa leżaki 28.09.05, 21:17
        OK. jasne, a ile to kosztuje???
        • linn_linn Re: Parasol i dwa leżaki 28.09.05, 21:18
          Zalezy gdzie. Np. 5 euro za pol dnia.
          • wielaw Re: Parasol i dwa leżaki 28.09.05, 21:20
            We Włoszech.
            • linn_linn Re: Parasol i dwa leżaki 28.09.05, 21:25
              O Wloszech tu mowimy. Zalezy od regionu, plazy itp.
              • wielaw Re: Parasol i dwa leżaki 28.09.05, 21:28
                Pewnie że o Wloszech przepraszam. Myślę o Bibione.
                • linn_linn Re: Parasol i dwa leżaki 28.09.05, 21:43
                  No to powinno byc taniej. Moze znajdziesz w watkach o Bibione. Ja tam nie bylam.
                  • ennka Re: Parasol i dwa leżaki 28.09.05, 23:25
                    W Włoszech , nad Adriatykiem , dwa leżaki lub łóżka i parasol , kosztują od 10
                    do 15 euro.Cena zależy od miejscowości i terminu pobytu.
                    Płaci się za dzień, bez względu na to ile się na plaży było.
                    Po prostu płacimy za miejsce.
                    Wróciłam parę dni temu z Cattolici,więc ceny aktualne.
                    • Gość: ania Re: Parasol i dwa leżaki IP: 212.160.191.* 29.09.05, 09:32
                      przy wielu hotelach 2 lezaki + parasol koztuja 7-8 Euro za dzień.
                      • Gość: stasio Re: Parasol i dwa leżaki IP: *.mofnet.gov.pl 30.09.05, 08:28
                        W Tunezji czy Turcji lezak od 0,5 do 1,5 euro, poza tym o lezak mozna poprosic
                        w jezyku angielskim, niemieckim, ktorego Italiano mamma mia nie zrozumie. Poza
                        tym w Turcji czy Tunezji we wrzesniu parasol sluzy do ochrony przed sloncem, we
                        Wloszech - przed deszczem. Jak Kuba Bogu... Jak Włochy Stasiowi, tak Stasio
                        Włochom...
                        • linn_linn Re: Parasol i dwa leżaki 30.09.05, 08:34
                          Szukasz dziury w calym. Na szczescie jest jeszcze Jasio, Tadzio ecc. Jesli masz
                          problemy z wynajeciem lezaka we Wloszech, to faktycznie jedz gdzie indziej.
                          Wlochy to naprawde duzo wiecej noz lezak i parasol. Jedni to widza, inni nie.
                          Wlasciwie nic w tym zlego. Kazdy spedza wakacje tak, jak lubi.
    • Gość: marghe_72 Re: Parasol i dwa leżaki IP: *.acn.waw.pl 30.09.05, 08:47
      Stasiu,oj Stasiu..Pogłaskac po główce?

Na przyszlość

parasol = ombrellone
      lezak = sdraio
      2 leżaki = due sdraio

• Gość: stasio Re: Parasol i dwa leżaki IP: *.mofnet.gov.pl 30.09.05, 13:08
        ja nie pisze o sobie, ze moge miec problem z lezakiem, tylko ogolniej. Przede
        wszystkim o tym, ze 20 zl za lezak w zyciu nie zaplace. I niech Włosi nie
        chrzanią, ze u nich jest bieda na poludniu. Lenie i nieuki, nie jak w Polsce ze
        czlowiek zarabia 350-400 euro po wyzszych studiach prawniczych.
        • linn_linn Re: Parasol i dwa leżaki 30.09.05, 15:26
          Nie musisz placic: sa takze plaze bezplatne: nawet na Sardynii.
        • marghe_72 Re: Parasol i dwa leżaki 03.10.05, 11:34
          Stasiu, czy Ty musisz sie akurat kosztem Włochów dowartosciowywac?

a. mozesz nie "kupowac" lezaków.. tylko sie rozłozyć bliżej morza
          b. mozesz chodzić na plaże "dzikie"

ps. Francja jest znacznie drozsza opd Włoch, moze i na niej psy powieszasz?
          • linn_linn Re: Parasol i dwa leżaki 03.10.05, 11:56
            Francja jest drozsza poczynajac od znaczka na widokowke.
          • Gość: stasio Re: Parasol i dwa leżaki IP: *.mofnet.gov.pl 03.10.05, 13:34
            tak, Francja jest za malo egzotyczna i nawet w lipcu czy sierpniu mozna sie
            spodziewac deszczu, nawet ze 2-3 dni pod rzad. Francuzi tez zarozumiale lenie -
            nieuki obcych jezykow. Co do lezakow - ja nie lubie lezakow czy parasoli, nawet
            jak zdarzaja sie gdzies bezplatne. Chodzilo mi tylko o pewne porownanie. Wlosi
            sie np. wywyzszaja nad Tunezyjczykami, oferujac niekiedy gorszy standard za
            duzo wyzsza cene, sa nietolerancyjni wobec Tunezyjczykow, gdy sami czesto znaja
            tylko wloski, a Tunezyjczycy arabski i francuski i komunikatywnie, przynajmniej
            podstawy angielskiego, niemieckiego i ...włoskiego. Poza tym Wlosi uwazaja ze
            sa najlepsi na swiecie - takie podejscie u nas by od razu uznano za nacjonalizm.
            • linn_linn Re: Parasol i dwa leżaki 03.10.05, 13:38
              Nie lubisz Wlochow czy wakacji we Wloszech? Na to pierwsze leku raczej nie
              znajdziesz, na to drugie bardzo prosty. Jedz gdzie indziej.
              • Gość: agnieszka Re: Parasol i dwa leżaki IP: *.c206.msk.pl 03.10.05, 13:43
                Stasio stasio...Włosi nieuki, Francuzi nieuki... aż się głosu nie chce zabierać
                w dyskusji jak się czyta te Twoje bzdety. Z całym szacunkiem
                • marghe_72 Re: Parasol i dwa leżaki 03.10.05, 13:47
                  za to my, Polacy mamy klasę, oj mamy
                  jak widać na wyzej załaczonym obrazku
                  • Gość: stasio Re: Parasol i dwa leżaki IP: *.mofnet.gov.pl 03.10.05, 14:01
                    jesli kogos urazilem, to przepraszam, nie ma sensu ciagnac glupiej dyskusji.
                    Mnie poniosly nerwy, to fakt, ale mozna by tez krytykowac moje wypowiedzi
                    bardziej konstruktywnie.
                    • marghe_72 Re: Parasol i dwa leżaki 03.10.05, 14:10
                      Jak bardziej konstruktwnie komentować coś co napisałeś pod wpływem zosci i bez
                      przemyslenia (tak ja to widzę)?
            • Gość: bah7 Re: Parasol i dwa leżaki IP: *.crowley.pl 03.10.05, 15:08
              > tak, Francja jest za malo egzotyczna...

Poznałeś wszystkie regiony Francji?

Włosi sprzedali dużą część wybrzeża w prywatne ręce, więc wiele
              najpiękniejszych plaż to dość droga frajda, np. pobyt w Baia delle Zagare na
              Gargano...

community.webshots.com/photo/201021768/201021768gjSwjw

Ale to jednak bardzo ciekawy kraj do zwiedzania, Francja też...

W/g mnie, obu tym krajom _prawie niczego_ z europejskich turystycznych atrakcji
              nie brakuje...

bah7

• Gość: stasio Re: Parasol i dwa leżaki IP: *.unreg.w-w.pl 03.10.05, 18:18
                Wybrzeze Gargano nie dorównuje adriatyckiemu wybrzezu Makarskiej...
                • linn_linn Re: Parasol i dwa leżaki 03.10.05, 19:23
                  No to masz problem z glowy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka