cmoksmok 18.06.06, 19:49 Cześć, jadę z Chorwacji do Wenecji a potem już na północ. Czy możecie polecić miejsce w Wenecji albo na trasie, gdzie mogę zjeść naprawdę dobrą tradycyjną włoską pizzę? pozdrawiam cmoksmok Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marghe_72 Re: pizza w Wenecji IP: *.acn.waw.pl 19.06.06, 15:24 nie jedz pizzy w Wenecji nie warto szkoda,ze nie zahaczysz o Padwę dałabym Ci namiary na b. przyjemną pizzerię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melchiorek Re: pizza w Wenecji IP: *.cable.wsm.wielun.pl 19.06.06, 16:48 ja będę w padwie przez okolo 2 tygodnie od początku lipca; mozesz podac namiary, ceny? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pizza Re: pizza w Wenecji IP: *.lubin.dialog.net.pl 19.06.06, 19:14 w każdej włoskiej pizzeri można zjeść "włoską pizzę ".... tradycyjną Margheritę .ceny są zależne od miejsca , w którym się tę pizzę je i oczywiście od rodzaju pizzy od 5 do 25 euro Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: pizza w Wenecji 19.06.06, 20:12 Chodzi o dobra pizze... Jadlam pizze przed laty niedaleko mostu Rialto / pizzaiolo-akrobata, czyli byla to tez rozrywka /. Nie pamietam czy pizza byla dobra. Pewnie tak, ale to byl poczatek mojego pobytu we Wloszech. Od tego czasu smak mi sie wyrobil. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: pizza w Wenecji 20.06.06, 13:07 Gość portalu: Pizza napisał(a): > w każdej włoskiej pizzeri można zjeść "włoską pizzę ".... tradycyjną > Margheritę .ceny są zależne od miejsca , w którym się tę pizzę je i oczywiście > od rodzaju pizzy od 5 do 25 euro a nieprawda w wielu miejscach mozna zjeśc bardzo kiepską pizzę między innymi w Wenecji uogólniam rzecz jasna Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: pizza we Wloszech 20.06.06, 13:32 Polowa wloskich pizzerii nie przestrzega zasad obowiazujacych w tej dziedzinie / skladniki, pieczenie, warunki sanitarne itp. /. Naprawde dobra pizze robi naprawde niewiele. Rada: zanim zamowi sie pizze dobrze jest rzucic okiem na piec, na pizze na stolikach itp. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: pizza w Padwie 20.06.06, 13:13 Al Borgo nieopodal Bazyliki Sw. Antoniego www.tiscover.it/it/guide/7698de,it,SCH1/objectId,CTR40213it,curr,EUR,parentId,RGN6303it,season,at1,selectedEntry,catering/intern.html Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: pizza w Wenecji 20.06.06, 13:14 dorzucam :Pizzeria w Abano Terme - La veneziana www.ilterzogirone.it/card.php? id=137905&nome=pizzerialavenezianapizzerieabanoterme(pd) Odpowiedz Link Zgłoś