Gość: lou IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 18:27 czy wystarczy jedna kamizelka (dla kierowcy) czy takze potrzebne są kamizelki dla pasażerów jadąc do włoch przez austrie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jackowski Re: kamizelka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 19:33 Obowiązuje po jednej kamizelce DLA KAŻDEGO PASAŻERA. Kup w Polsce, bo w Niemczech i Austrii są znacznie droższe ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lou Re: kamizelka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 19:50 oki, myslałem ,ze wystarczy tylko dla kierowcy. dzieki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
jot.be Re: kamizelka 29.07.06, 20:17 Zgodnie z prepisami wystarczy. Ale w razie awarii tylko kierowca może wtedy wyjść z auta.... I trzeba ją wozić wewnątrz auta, a nie w bagażniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dc Re: kamizelka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 17:32 Należy mieć kamizelkę dla każdego pasażera który w razie awarii planuje wyjście z samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
tanninka Re: kamizelka 01.08.06, 20:40 A ja mam jedno głupie pytanie związane z "kamizelką". Aż się wstydzę zadać, bo powiecie, że baba takie pytania zadaje;-) ale takie pytanie zadał mi Pan w sklepie.....samochodowym..... Nie wiem czy też z powodu mojej płci, że nawet nazwę płci pięknej...Hihihihih a więc uwaga zadaje pytanie, „jakiego koloru ma być kamizelka - bo jest kilka i podobno ma to znaczenie, do jakiego kraju sie jedzie"..... No właśnie też tak zareagowałam na to pytanie..... dobrze, że nie musi to być biała kamizelka z rękawami wiązanymi na plecach ;-) będę wdzięczna za rozwianie kolorystycznych wątpliwości :-) dzięki :-) Odpowiedz Link Zgłoś