Dodaj do ulubionych

Ceny na Sardynii

21.01.07, 20:43
Witam,
w kwietniu wybieramy sie cala rodzina w okoloce Cagliari. Przejazd,
zakwaterowanie i wyzywienie organizujemy sobie sami. Mamy pytanie dotyczace
podstawowych cen na Sardyni, tzn. cen w restauracjach, w supermarketach. Czy
ktos byl ostatnio w tym rejonie i moze nam cos podpowiedziec, bo nie mamy
pojecia jaka kwote mamy przeznaczyc na nasz wyjazd.
Pozdrawiam serdecznie,
Piotr
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzysztof Re: Ceny na Sardynii IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.01.07, 02:37
      Na Sardynii ceny zywnosci sa wyzsze niz na kontynecie . Najdrozej jest w malych
      sklepikach dla turystow otwieranych na sezon . Taniej jest w supermarketach ,
      gdzie takze zaopatruja sie miejscowi . Sardynia jest urocza , bardziej wiejska
      niz Sycylia i o wiele mniej zurbanizowana .Pieniadze jednak leca jak woda i
      warto miec wiecej , niz mniej .
      • p.fafera Re: Ceny na Sardynii 22.01.07, 22:57
        Krzysztof, dziekuje za wskazowki. Ale mozesz mi w przyblizeniu podac jaka suma
        powinnismy dysponowac na 2 osoby dorosle i dzieciaka 12-letniego. Wiem, ze
        dzieci to skarbonka bez dna, jednak nie chcielibysmy za bardzo sobie zalowac i
        wyprobowac wszystkiego mozliwie najwiecej. Mozesz mi np. podac ile kosztuje
        obiad w restauracji dla jednej osoby?
        • Gość: Krzysztof Re: Ceny na Sardynii IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.01.07, 23:56
          Na restauracjach sie za bardzo nie znam , gotowalismy we wlasnym zakresie .W
          najskromniejszej trzeba liczyc minimum 12 euro na osobe .
          Buon Viaggio i Bocca Lupo !
    • Gość: andzia Re: Ceny na Sardynii IP: *.gprspla.plusgsm.pl 07.02.07, 16:49
      Sardynia jest dość droga,chociaż południe wyspy jest tańsze.Obiad w przeciętnej
      restauracji w Cagliari 15-20EUR/osoba , pizza 6-12EUR,lody 1,5-2EUR[małe].Tanie
      zakupy można zrobić w marketach Auchan[w Cagliari są 2].Podane ceny są z lipca
      2006. Miłych wakacji!
    • Gość: Anonim Re: Ceny na Sardynii IP: *.ipt.aol.com 08.02.07, 00:21
      Cześć ,
      Właśnie wróciłem z Alghero z północnej części wyspy.
      Dość drogie zakwaterowanie i mały wybór o tej porze roku. Byli tacy co za 2 os
      BB wołali 60 E w kiepskich warunkach. Znaleźliśmy za 45E za 2 os za pokoj +
      łazienka w BB ześnidaniem , dobre warunki.

Wyzywienie w splepach ok 2x to co w Pl.

W kanajpkach ( nie tych najdroższych) ok 5-7 E za Paste albo Pizze , ok 12-14 E
      za mięso/rybę z dodakami . Samochód ok 40-50 E za dzień , paliwo 1.15 E . Kawa
      od 1E (expresso) po 1.50 Capuccino. Piro od 3E do 4,50 E za 0,5l w knajpce.

pozdrawiam !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka