IP: *.multimo.gtsenergis.pl 07.04.07, 22:20
Witam,wlasnie sie zastanawiam czy dobrze zrobilam - wykupilam wycieczke na
Sycyli?Bardzo prosze o jakies info od ludzi co zwiedzili ta czesc Europy.
Dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewelina Re: Sycylia IP: *.szwajcarska.pl 07.04.07, 23:56
      Nie mogłaś zrobić nic lepszego :)
      Jakie info?
      • Gość: Ewelina Re: Sycylia IP: *.szwajcarska.pl 07.04.07, 23:57
        Chyba, że biuro podróży cię oszuka.
        Czy to wycieczka razem ze zwiedzaniem?
    • Gość: 11 Re: Sycylia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 00:00
    • Gość: 11angela11 Re: Sycylia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 00:05
      bardzo dobrze zrobiłas. Polecam przede wszystkim Taormine,Wyspy Eolskie i Etne
      ( wjedz na sam szczyt, co prawda kosztuje to sporo ale naprawde warto,
      niezapomniane widoki i wrazenia). Warto zobaczyc Cefalu, sliczne miasteczko. Na
      mnie osobiscie Palermo nie zrobilo wrazenia, mnostwo samochodow,
      klaksony,halas..nic fajnego.
      • Gość: Ewelina Re: Sycylia IP: *.szwajcarska.pl 08.04.07, 00:29
        A ja Ci polecam wejść na własnych nogach, wtedy doświadczysz tego czym jest
        Etna, zdobędziesz ją sama a wjazd zostaw starszym ludziom.
        • Gość: Ewelina Re: Sycylia IP: *.szwajcarska.pl 08.04.07, 00:34
          A co do Palermo to wejdź w głąb tego miasta a nie tylko zabytki z przewodnika,
          zobaczysz wtedy m.in. dzielnicę arabską, może spotkasz tak jak ja fajnych
          facetów z dredami, którzy grają na ulicy na instrumentach, jak na Jamajce :),
          zajrzysz do domów bo jak się wgłębisz w te wąskie uliczki to nie sposób nie
          zauważyć, że każde drzwi i okna są pootwierane szeroko więc można podglądać
          prawdziwe życie tamtejszych ludzi. Idź na targ. Przejedź się tamtejszą
          komunikacją miejską :) No coś niezwykłego! :)
    • marghe_72 Re: Sycylia 08.04.07, 00:13
      Gość portalu: Anuta napisał(a):

> Witam,wlasnie sie zastanawiam czy dobrze zrobilam - wykupilam wycieczke na
      > Sycyli?Bardzo prosze o jakies info od ludzi co zwiedzili ta czesc Europy.
      > Dziekuje.

Nie bardzo rozumiem.
      Wykupiłas wycieczkę i dopiero teraz sie zastanawiasz czy warto?
      Co bys chciała wiedziec?
      • Gość: Anuta Re: Sycylia IP: *.multimo.gtsenergis.pl 08.04.07, 20:51
        Bardzo Wam wszystkim dziękuję za cenne informacje.Tak się właśnie złożyło w tym
        roku,że jedyny pasujący mi termin żeby gdziekolwiek wyjechać to była Sycylia i
        najpierw ją wykupiłam a teraz mam czas na myślenie.
        Bardzo dziękuję.
      • Gość: 11angela11 Re: Sycylia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 11:46
        Po pierwsze jesli jedziesz z grupa zorganizowana, a raczej tak jredziesz to na
        pewno nie bedziesz miala czasu na to zeby wchodzic na etne, po drugie jesli
        lubisz chodzenie np. chodzenie po gorach czy generalnie turystyke piesza to
        bedzie mila wyprawa ale jesli nie to nie porywaj sie z motyka na slonce.Takie
        jest moje osobiste zdanie zreszta przekonasz sie jak zobaczysz, a zobaczyc
        musisz koniecznie :) Po trzecie, przyznaje nie zaglebialam sie w Palermo,
        pewnie faktycznie jest piekne. Ja weszlam "w inna" Catanie, zewnatrz
        turystyczna i zwykla, wewnatrz stara, zabytkowa, malutenkie uliczki, strare
        zaniedbane domy( moze to glubie ale takie domyy maja naprawde swoj urok)i
        faktycznie widzisz jak ludzie mieszkaja, piekne! a i obserwuj balkony, czasami
        mozna jeszcze zobaczyc typowa "mamma italiana"kobiety wychylaja sie z balkonow,
        spuszczaja koszyk na zakupy i mily pan w malutkim obwoznym slepiku w
        samochodzie pakuje tam zakupy dla nich. Niesamowity widok, taki prwdziwy :)
        Dobrze byloby gdybys zobaczyla jeszcze Corleone, miasteczko gdzie
        nagrywali "Ojca Chrzestnego" ja niestety nie widzialam, bo pilotka nie chciala
        troche zmienic trasy wycieczki, zaluje ale na pewno sobie to odbije.
      • Gość: 11angela11 Re: Sycylia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 11:48
        wlasciwie to nie napisalas czy jest to wycieczka odbjazdowa czy wypoczynek, bo
        to tez ma znaczenie przy zwiedzaniu. Jesli bedziesz potrzebowala jakis
        informacji sluze pomoca :) Pozdrawiam!
        • Gość: Anuta Re: Sycylia IP: *.multimo.gtsenergis.pl 09.04.07, 15:31
          Jadę na tygodniowy wypoczynek z Triadą.Chcę trochę odpoczząć i coś zobaczyć.
          Triada ma bardzo informacji i dlatego tu się posiłkuję.Zresztą i tak uważam,że
          najlepsze są opinie nie z biura tylko od ludzi co tam byli.
          Jeszcze raz wielkie dzięki.
          • Gość: Ewelina Re: Sycylia IP: *.szwajcarska.pl 09.04.07, 15:46
            A gdzie konkretnie jedziesz? Tydzień to bardzo mało, w sumie to trzeba odliczyć
            pierwszy i ostatni dzień na podróż bo może akurat wylatujesz rano i wracasz
            rano, zresztą tak się tylko mówi - samolot i 4 godziny loty a jeszcze czas na
            lotnisku, potem dojazd do hotelu itd. Niewiele zobaczysz ale zawsze to coś,
            napisz konkretnie gdzie jedziesz.
            • Gość: Ewelina Re: Sycylia IP: *.szwajcarska.pl 09.04.07, 15:50
              Chodziło, że może wylatujsz wieczorem i rano wracasz więc 2 dni jak nic w plecy.
              • Gość: Anuta Re: Sycylia IP: *.multimo.gtsenergis.pl 09.04.07, 19:00
                Nie wiem jeszcze o której wylot,jadę w okolicę Campobello ,wiem że tydzień to
                mało, ale cóż lepsze to niż nic.
                • Gość: Ewelina Re: Sycylia IP: *.szwajcarska.pl 09.04.07, 21:45
                  A gdzie jest Campobello???
                  • Gość: Anuta Re: Sycylia IP: *.multimo.gtsenergis.pl 10.04.07, 17:59
                    Campobello - przynajmniej na mapie z katalogu leży nad samym morzem ok.40 km od
                    Palermo, a jak jest w rzeczywistości okaże się w czerwcu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka