Gość: Małga IP: *.ols.vectranet.pl 22.06.07, 20:53 Czy ktoś zna jakieś kempingi z mobil houmami na Sycyli lub tanie hotele? Jadę tam we wrześniu i chcę zobaczyć Catanię ,Taorminę,Syrakuzy i Cefalu,a może coś jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Malga Re: Sycylia IP: *.ols.vectranet.pl 15.07.07, 21:37 czy nikt nie jest wstanie mi pomóc??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Sycylia IP: *.szwajcarska.pl 17.07.07, 01:21 Mobile home :) Co to znaczy tanie? Np. najtańszy hostel w Katanii kosztuje 18 E w pok. 6-os., nie ma tańszego. Po za tym nie licz na tanie noclegi na Sycylii bo takich nie ma, chyba, że poza sezonem ale na Sycylii jest bardzo mało hosteli. Chyba, że interesuje Cię B&B, to owszem, są ale po ok. 25-35 euro za osobę, choć może coś się zmieniło od zeszłego roku. Radzę przejrzeć strony z tanimi hotelami, np. www.hostelworld.com i wiele innych podobnych. Co do kempingów to jest ich dużo ale nie powiedziałabym, że są tanie. W zeszłym roku nocowałam na paru, byłyśmy we trzy i co noc wydawałyśmy ok. 10 euro/os./namiot/auto. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia25251 Re: Sycylia 14.09.07, 03:02 A czy 10 E to wg ciebie duzo,przecież tyle płaciłam w tym roku w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Sycylia 14.09.07, 18:48 Jak na Sycylię, Włochy to niewiele, ale sądzę, że to bardzo skromny camping. Jak na Polskę, to dałaś się oskubać chyba, że to camping typu all-inclusive ... . Przeciętny, porównywalny do najtańszych na Sycylii, camping na Mazurach kosztuje w granicach 10-15 zł za osobę/namiot/samochód. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga61@tlen.pl Re: Sycylia IP: 82.160.81.* 02.08.07, 14:40 Jeżdzę od ośmiu lat na Sycylię służę pomocą Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita15 Re: Sycylia 06.08.07, 14:11 Witam, Przeczytała, że od wielu lat jeździsz na Sycylie, i pewnie masz dużą wiedzę na temat wyspy. Mam pytanie czy dwutygodniowy wyjazd pod koniec września jest odpowiedni? Chodzi mi o pogodę i miejsca, które warto zobaczy, a które mogą być już po sezonie zamknięte lub niedostępne? Chcieliśmy pojechać tam, jednak jeśli okaże się że ten okres jest już zupełnie po sezonie, to z przykrością zmienimy kierunek. Będę wdzięczna za informację. Pozdrawia, MK Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita15 Re: Sycylia 06.08.07, 14:12 dolcevita15 napisała: > Witam, > Przeczytała, że od wielu lat jeździsz na Sycylie, i pewnie masz dużą wiedzę na > temat wyspy. Mam pytanie czy dwutygodniowy wyjazd pod koniec września jest > odpowiedni? Chodzi mi o pogodę i miejsca, które warto zobaczy, a które mogą być > > już po sezonie zamknięte lub niedostępne? Chcieliśmy pojechać tam, jednak jeśli > > okaże się że ten okres jest już zupełnie po sezonie, to z przykrością zmienimy > kierunek. > Będę wdzięczna za informację. > Pozdrawia, > MK podaje swój adres : mkmonika@go2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bosman Re: Sycylia IP: 217.153.131.* 02.08.07, 15:52 Miesiąc temu wróciłem z Sycylii. Noclegi w B&B zaczynaja się od 30 euro za osobę. Trudno znaleźć coś taniego w atrakcyjnych okolicach, jak na przykład Taormina. Ja w Taoraminie polecam B&B www.fillafloresta.it Jadąć na Sycylie bardzo warto zobaczyć wyspy liparyjskie, szczególnie Canneto na Lipari. I wyspy Egadzkie (Favignana) - pół godziny promem od Trapani. Więcej o niektórych campingach i miejscach napiałem na www.bosman.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Sycylia IP: *.ols.vectranet.pl 04.08.07, 18:48 też interesuje mnie ten temat Odpowiedz Link Zgłoś