Dodaj do ulubionych

Albufeira czy Vilamouda

IP: *.telpol.net.pl 23.06.10, 18:23
Witam! :) Zastanawiam się do której z tych miejscowości pojechać? Obie oferują
hotel w centrum i blisko plaży oraz knajpki i sklepiki. Nie wiem tylko, czy
Albufeira nie jest zbyt wielka i czy posiada atmosferę do wakacyjnego
odpoczynku. Równocześnie ma to być baza wypadowa dlatego interesuje mnie skąd
są lepsze połączenia autobusowe bądz pociągiem? A więc proszę o pomoc w
wyborze, Albufeira czy Vilamoura? Dziękuję i pozdrawiam! :)
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa Re: Albufeira czy Vilamouda IP: 195.205.24.* 25.06.10, 14:59
      Zdecydowanie Albuferia. Vilamura to nowoczesny moloch. Owszem ma
      ładną przystań jachtową i piękną plażę, ale nie ma tam klifów a na
      plaży niesamowicie wieje. Poza tym nic ciekawego.
      • Gość: Antosia Re: Albufeira czy Vilamouda IP: *.telpol.net.pl 25.06.10, 16:21
        Dziękuję! :) A konkretnie jakiś godny polecenia hotel w Albuferia?
        • moniczella Re: Albufeira czy Vilamouda 29.06.10, 21:27
          Nie polecę specjalnie żadnego hotelu bo byłam w apartamencie Torre da Aldeia w
          Albufeira. Dzielnica bardzo rozrywkowa, bardzo dużo młodzieży angielskiej
          hucznie się bawiącej ale nie tylko. Życie głównie nocne. Nam nie przeszkadzało
          ale zależy kto co lubi.

Byliśmy w zeszłym roku od połowy czerwca, temperatury w dzień oscylowały około
          28-30 stopni przez całe dwa tygodnie, w nocy przyjemny chłodek ale nie
          wymagający długiego rękawka. Ani razu nie padało. Ocean za to był taki zimny, że
          powyżej kolan nie dałam rady wejść.

Wycieczki są organizowane przez lokalne biura podróży lub nawet przez hotele.
          Praktycznie wszędzie. Ale warto poszukać bo są różnice w cenie.

To tyle o Albufeira. Jeśli jeszcze jakieś pytania to postaram się pomóc. W
          Vilamouda nie byłam.
          • Gość: hanuszka Re: Albufeira czy Vilamouda IP: 85.222.19.* 29.06.10, 22:14
            Mam pytanie: a jakie ceny za nocleg / apartament ?, czy wynajmowaliście na
            miejscu czy jest taka szansa ,czy może być wszystko pozajmowane - dodam ze
            wybieramy się w 4 osoby w sierpniu. pozdrawiam
            • moniczella Re: Albufeira czy Vilamouda 30.06.10, 08:55
              Zaskoczyłaś mnie, nie wiem jakie są ceny, my rezerwowaliśmy apartament
              praktycznie "last". Ale cena była od razu z przelotem z Amsterdamu (mieszkam w
              Holandii). Za dwa tygodnie wychodziło w zeszłym roku za osobę 250 euro więc
              niewiele. Tylko, że bez wyżywienia.

Ale jeśli chodzi o Albufeira to sugeruję rezerwować bo tam są naprawdę tłumy.
              Wszyscy jadą się wyszaleć i może być problem z miejscem.

Teraz sprawdzałam sierpień w biurze podróży, z którego jechałam. Mają ofertę na
              8 dni od 240 euro z przelotem. Ale im bliżej tym taniej.. Jeśli się komuś opłaca
              dojechać do np. Amsterdamu to polecam stronkę

www.jiba.nl/
              Jest po holendersku ale służę pomocą.
              • Gość: hanuszka Re: Albufeira czy Vilamouda IP: 85.222.19.* 30.06.10, 21:11
                dziękuję bardzo za odpowiedź :) bilety już mam do Malagi - trochę zwiedzę
                Hiszpanię i na wybrzeże Portugalii - tam na kilka dni chcę się zatrzymać -
                najchętniej w jakiejś małej miejscowości - może ktoś inny pomoże.??
                • Gość: Ania Re: Albufeira czy Vilamouda IP: *.chello.pl 04.07.10, 21:17
                  Malych, spokojnych miejscowosci, ktore zachowaly jeszcze swoj urok i
                  nie zostaly zeszpecone wielkimi, betonowymi hotelami jest na
                  szczescie w Portugalii calkiem sporo. Najladniejsze znajdziesz na
                  zachod od Faro - praktycznie wzdluz calego wybrzeza. Osobiscie moge
                  polecic Praia dla Luz albo nieco wieksze, ale urocze Carvoeiro.
                  Wejdz np. na strone www.ownersdirect.co.uk - tam znajdziesz
                  apartamenty i wille do wynajecia praktycznie we wszystkich
                  miejscowosciach Algarve (sama korzystalam 2 razy - za kazdym razem
                  byly to wspaniale wakacje). Polecam tez wynajac auto, zeby nie byc
                  uziemionym w jednym miejscu i na jednej plazy - szkoda by bylo nie
                  zobaczyc innych pieknych miejsc, ktorych na wybrzezu nie brakuje.

• Gość: Ewa Re: Albufeira czy Vilamouda IP: 195.205.24.* 05.07.10, 12:58
                    Potwierdzam Carvoreiro jest super.
                    • Gość: hanuszka Re: Albufeira czy Vilamouda IP: 85.222.19.* 13.07.10, 23:54
                      A czy macie jakieś info o tej miejscowości ? jakie plaże , noclegi itp.

pozdrawiam
                      • yavorius Re: Albufeira czy Vilamouda 14.07.10, 13:08
                        A gógle masz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka