Dodaj do ulubionych

Urlop Portugalia - ceny

IP: *.sileman.net.pl 04.08.10, 20:17
Witam,

Mam pytanie odnośnie cen, które mogą mnie zastać na dany moment w Portugali.

Mam zamiar spędzić 11 dni w tym pięknym krajku. 7 dni w Algarve i 4 w Lizbonie. Czy kwota około 500eu powinna wystrczyć? - dodam, że Algarve mam zamiar wraz ze swoją dziewczyną głównie gotować sobie samemu.

Dziękuje z góry za informacje.
Obserwuj wątek
    • yavorius Re: Urlop Portugalia - ceny 05.08.10, 08:32
      Myślę, że powinna starczyć...
      • ericastefani Re: Urlop Portugalia - ceny 05.08.10, 12:54
        500 euro starczy za tyle dni w Lizbonie i tym drugim mieście? Ja bym chciała
        pojechać od Lizbony. Kto mi powie, jak się rzecz przedstawia jeśli chodzi o
        pogodę w październiku? Jest sens jechać tam na jesieni? Problem polega na tym,
        że wcześniej nie uda mi się wyrwać, a o Lizbonie marzę od dawna :)
        • Gość: nina104 Re: Urlop Portugalia - ceny IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.10, 14:09
          Wróciliśmy z Lizbony i Ericeiry tydzień temu. Ceny mnie mile zaskoczyły. Nie są wyzsze od naszych, może ryby. Piwo, kawa drozej w turystycznym miejscu, na uboczu w lokalnej knajpce 07-1,0 euro, Sklep:wino lokalne od 0,95 euro za butelkę do 6 euro za 5 litrów, whisky 7-10 euro, porto od 5 euro w górę, napoje pepsi 1,5 l- 1,40euro, chleb 0,8-1,3 euro, brzoswinie- 1,30, pomidory 0,9-1,40 euro.
          Tak więc tylko wycieczki z biurem podróży do Portugalii są drogię , sama Portugalia już nie:)
          • yavorius Re: Urlop Portugalia - ceny 05.08.10, 14:37
            Zawsze można na własną rękę;)
        • Gość: pik Re: Urlop Portugalia - ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 21:35
          W październiku masz pogodę ok. 26-30 st. C. Czyli takie lato w
          Polsce. Październik jest ok. W samym centrum Lizbony posiłki są
          tańsze niż w Algarve (zjesz konkretny obiadek za 7-10 EUR).
          Polecam
          • Gość: pik Re: Urlop Portugalia - ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 21:37
            A propos wybieram się tam również w październiku. :)
            Styczeń, luty też jest ok. Przepięknie....
            • Gość: Nina_w Re: Urlop Portugalia - ceny IP: *.icpnet.pl 20.12.11, 23:22
              myślę także, że ta kwota powinna starczyć, zwłaszcza, że ceny w Portugalii ostatnio raczej spadają, a nie rosną, trzeba to tylko dobrze zaplanować, hotele, przejazdy itp. Jeśli chodzi o hotele to najlepiej skorzystać z porównywarki cen hoteli i żeby nie przepłacić wybrać najtańszą rezerwację (możan to porównać na przykład na www.oHotele.pl)
    • aga72 Re: Urlop Portugalia - ceny 06.08.10, 18:22
      > dodam, że Algarve mam zamiar wraz ze swoją dziewczyną głównie
      > gotować sobie samemu.

wspolczuje dziewczynie! przez tydzien gotowanie tylko dla ciebie
      samego, a bidulka na diecie -:)
      a tak na powaznie, 500 eu powinno wystarczyc na samodzielne
      wyzywienie + male co nieco w knajpce
    • bajgus Re: Urlop Portugalia - ceny 18.07.11, 12:14
      Podaje kilka cen z tego roku z miasta Setubal, może się przydadzą:
      Litr mleka 2,6zł, Bochenek chleba 5,70 zł, kg sera żółtego ok 28 zł, lód rożek 4zł, snickers 4 zł, dwulitrowa Coca Cola 9,2 zł, paczka malboro 13,60 zł, benzyna ok 5,03 zł za litr, obiad dla 1 os ok 50 zl, Big Mac 9zł, ścięcie włosów mężczyzny ok 50zł

Co do cen to ostatnio w sieci widziałem stronkę odsyłam jakieceny.pl
      • raff1322 Re: Urlop Portugalia - ceny 28.07.11, 10:19
        Dla odwiedzających Lizbonę polecam chińską knajpkę przy Elevatore w dzielnicy Baixa. Za 8 euro per osoba mamy bufet "do syta" z deserem, owocami itp.

Pozdr.
    • wakacyjna_agentka Re: Urlop Portugalia - ceny 28.09.11, 12:18
      zostało 5 miejsc na wylot 3 października do Portugalii, hotel 3*, wyżywienie hb w fajnej cenie - 1590 zł
    • e-dom Re: Urlop Portugalia - ceny 27.02.12, 23:56
      W Algarve możesz spędzić tydzień w apartamencie wakacyjnym za 245 euro www.edom.pl/apartamenty/95942/apartament-wakacyjny-porches-porches-algarve-portugalia/ - do dyspozycji kuchnia więc spokojnie możesz gotować swojej drugiej połowie :)
      • Gość: Leo Re: Urlop Portugalia - ceny IP: *.cable.smsnet.pl 08.03.12, 14:24
        Rok temu byłem w Portugalii na przełomie października- listopada temp. ok. 25 stopni. W Lizbonie spałem w hostelu 9 euro/ doba + śniadanie. Wypożyczyłem samochód i zrobiłem objazdówkę: Fatima, wybrzeże Algarve: Przylądek Rocka, Faro, Lagos i wzdłuż wybrzeża. Miejsce bardzo piękne, plaże czyściutkie. Mam zamiar wybrać się również w tym roku o tej samej porze co rok temu. 500 euro powinno starczyć, ale szaleństw nie będzie :). Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka