Dodaj do ulubionych

Monica Isabel Beach Club czy Pedra Dos Bicos?

IP: *.telpol.net.pl 21.08.10, 02:28
Witam! Który z wymienionych hoteli Albufeiry znajduje Się w ciekawszej
okolicy? Chodzi o okolicę rozrywkową, bliską centrum :)
Obserwuj wątek
    • Gość: x Re: Monica Isabel Beach Club czy Pedra Dos Bicos? IP: *.broadband.pl 21.08.10, 08:40
      rozumiem, że sprawdzenie tego na maps.google.pl przerasta twoje
      możliwości? opad rąk...
      • Gość: Anna Wanda Re: Monica Isabel Beach Club czy Pedra Dos Bicos? IP: *.telpol.net.pl 21.08.10, 10:24
        Na google.maps znalazłam lokalizację obu hoteli i nie tylko tych dwu ;),
        niestety ani słowa o urokach okolic w jakich się znajdują... Nie znam Albufeiry,
        chodzi mi o typowo rozrywkowe miejsca gdzie można się zabawić, lubię gwarne
        wakacyjne miejsca :)Pozdrawiam :)
    • yavorius Re: Monica Isabel Beach Club czy Pedra Dos Bicos? 22.08.10, 09:56
      Oba za daleko, choć ten pierwszy nieco bliżej...
      • Gość: Anna Wanda Re: Monica Isabel Beach Club czy Pedra Dos Bicos? IP: *.telpol.net.pl 22.08.10, 11:40
        Mowisz z wlasnego doświadczenia czy na podstawie google maps? Znasz Albufeirę?
        Chodzi mi o tętniącą życiem okolicę w dodatku fajne byłoby, żeby hotel znajdował
        się w centrum, niekoniecznie ścisłym ale nie lubię mieszkać na odludziu. Poza
        tym chcemy zwiedzać okolicę :)
        • yavorius Re: Monica Isabel Beach Club czy Pedra Dos Bicos? 22.08.10, 14:31
          Z własnego doświadczenia ;)

Nie wiem, czy jedziesz z biurem podróży, czy na własną rękę, ale
          Twoje oczekiwania spełniłby ten hotel:

tinyurl.com/2drj73v
          ino drogo sobie liczą w tym roku...
          • Gość: Anna Wanda Re: Monica Isabel Beach Club czy Pedra Dos Bicos? IP: *.telpol.net.pl 22.08.10, 19:36
            Fakt, ten hotel chyba każdemu się spodoba! :) Chyba żadne biuro nie ma go w
            swojej ofercie ale i tak zapewnie mnie nie stać ;) Wyjazd planuję z biurem,
            jeszcze nie wiem, czy zdecyduję się się na Alfę bo mają stosunkowo przystępne
            cenowo oferty czy inne...
            • yavorius Re: Monica Isabel Beach Club czy Pedra Dos Bicos? 23.08.10, 08:13
              Ja osobiście poleciłbym wyjazd na własną rękę ;-)
    • Gość: gosc Re: Monica Isabel Beach Club czy Pedra Dos Bicos? IP: *.cpe.netcabo.pt 24.08.10, 22:00
      oba te hotele sa polozone blisko centrum.
      pedra dos bicos blizej nowej czesci i ulicy imprezowej Strip, ok 15 min na
      piechote, z monica isabel ok 30 min na piechote. z pedra jest tez blizej do
      najbardziej znanej dyskoteki kiss.
      monica isabel jest blizje starej czesci , gdzie raczej chodzi sie na kolacje i
      drinka a nie koniecznie potanczyc. z monica isabel ok 25 min na piechote, z
      pedra ok 35 min.
      pedra dos bicos to nowy i desingerski hotel , ladnie urzadzony, blisko do plazy.
      ok 5 min.
      hotel monica isabel to hotel na all, stary dla niewymagajacych
      sugestia ze oba hotele sa daleko od centrum mija sie z prawda
      • yavorius Re: Monica Isabel Beach Club czy Pedra Dos Bicos? 25.08.10, 08:29
        Faktycznie, 2 kilometry to niedaleko...
        • Gość: do yavorius Re: Monica Isabel Beach Club czy Pedra Dos Bicos? IP: *.telpol.net.pl 26.08.10, 13:02
          "Ja osobiście poleciłbym wyjazd na własną rękę ;-)" ---> Chętnie się dowiem, jak to zrobić bez znajomości języka ;)
          • yavorius Re: Monica Isabel Beach Club czy Pedra Dos Bicos? 26.08.10, 13:20
            Wystarczy mieć bardzo podstawową znajomość angielskiego.
            • Gość: do yavorius Re: Monica Isabel Beach Club czy Pedra Dos Bicos? IP: *.telpol.net.pl 26.08.10, 14:53
              A co z przelotem? Nie każdy może zabukować z wyprzedzeniem lot za jakieś małe
              pieniążki, wtedy po przeliczeniu może się okazać, że owszem hotel tani ale
              przelot dużo droższy niż kwota za całość wczasów zorganizowanych przez biuro
              podróży.
              • yavorius Re: Monica Isabel Beach Club czy Pedra Dos Bicos? 26.08.10, 15:10
                Akurat biura podróży tak łupią, że bardziej się już nie da.

Weźmy taką ofertę:
                [url=http://www.itaka.pl/wczasy/portugalia/hotel_grande_santa_eulalia
                _941.php?SEARCH_HOTEL[wyloty]=WAW&SEARCH_HOTEL[pokoje]
                =DBL&SEARCH_HOTEL[wyzywienie]=F&SEARCH_HOTEL[month]=9&SEARCH_HOTEL
                [date]=2010-09-12&]link[/url]

Liczą sobie 6090 zł na 9 dni.
                No to policzmy:
                Przelot: WAW-LIS-WAW 650 zł (bilety kupione na wrzesień w marcu);
                Hotel: na ten okres można wynająć dzisiaj*pokój za 184 euro
                za noc dla dwóch osób, czyli 92 euro dla jednej osoby. Czyli 828
                euro. Po kursie - a niech tam - 4.1 zł: 3400 zł.

Bilety + samolot: 4050 zł.

OK, trzeba się dostać z Lizbony do Albufeiry - 40 euro pociągiem w
                dwie strony. Dodajemy 170 zł. Razem 4220. To po co przepłacać 1870
                zł DLA JEDNEJ OSOBY?

* - idę o zakład, że gdyby rezerwować w marcu, byłoby taniej, ale
                niech tam:)

Pomijam, że za pieniądze, które Itaka sobie woła za tę 9-dniową
                ofertę w jednym miejscu
                , można spędzić 19 dni, włączając w to
                tyogdniowy pobyt na Maderze...
                • yavorius poprawka linka 26.08.10, 15:11
                  tinyurl.com/3aa7k8c
                  • Gość: Anna Wanda Re: poprawka linka IP: *.telpol.net.pl 26.08.10, 15:56
                    Niestety bliżej mamy do lotniska w Katowicach a tam już chyba trudniej o wybór
                    lotów? I jeszcze jedno: czy Armacao de Pera lub Monte Gordo to NAPRAWDĘ takie za
                    przeproszeniem dziury? Rozumiem, że powstało kilka hoteli na bazie wioski ale
                    chyba kursują tam autobusy? W końcu miejscowi też jakoś muszą czasem podróżować ;)
                    • yavorius Re: poprawka linka 26.08.10, 16:12
                      > chyba kursują tam autobusy?

No pewnie, że kursują:
                      www.eva-bus.com/novo/index.php?lang=uk
                    • zuzaneczka1 Re: P.S. 26.08.10, 16:13
                      Z jakiej stronki ten lot? Oglądam na www.aero.pl nie wiem, czy to dobra stronka
                      czy są lepsze?
                      • yavorius Re: P.S. 26.08.10, 19:07
                        Z normalnej, airfrance.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka