Gość: Anna IP: *.telpol.net.pl 21.08.10, 02:28 Witam! Który z wymienionych hoteli Albufeiry znajduje Się w ciekawszej okolicy? Chodzi o okolicę rozrywkową, bliską centrum :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x Re: Monica Isabel Beach Club czy Pedra Dos Bicos? IP: *.broadband.pl 21.08.10, 08:40 rozumiem, że sprawdzenie tego na maps.google.pl przerasta twoje możliwości? opad rąk... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Wanda Re: Monica Isabel Beach Club czy Pedra Dos Bicos? IP: *.telpol.net.pl 21.08.10, 10:24 Na google.maps znalazłam lokalizację obu hoteli i nie tylko tych dwu ;), niestety ani słowa o urokach okolic w jakich się znajdują... Nie znam Albufeiry, chodzi mi o typowo rozrywkowe miejsca gdzie można się zabawić, lubię gwarne wakacyjne miejsca :)Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Monica Isabel Beach Club czy Pedra Dos Bicos? 22.08.10, 09:56 Oba za daleko, choć ten pierwszy nieco bliżej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Wanda Re: Monica Isabel Beach Club czy Pedra Dos Bicos? IP: *.telpol.net.pl 22.08.10, 11:40 Mowisz z wlasnego doświadczenia czy na podstawie google maps? Znasz Albufeirę? Chodzi mi o tętniącą życiem okolicę w dodatku fajne byłoby, żeby hotel znajdował się w centrum, niekoniecznie ścisłym ale nie lubię mieszkać na odludziu. Poza tym chcemy zwiedzać okolicę :) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Monica Isabel Beach Club czy Pedra Dos Bicos? 22.08.10, 14:31 Z własnego doświadczenia ;) Nie wiem, czy jedziesz z biurem podróży, czy na własną rękę, ale Twoje oczekiwania spełniłby ten hotel: tinyurl.com/2drj73v ino drogo sobie liczą w tym roku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Wanda Re: Monica Isabel Beach Club czy Pedra Dos Bicos? IP: *.telpol.net.pl 22.08.10, 19:36 Fakt, ten hotel chyba każdemu się spodoba! :) Chyba żadne biuro nie ma go w swojej ofercie ale i tak zapewnie mnie nie stać ;) Wyjazd planuję z biurem, jeszcze nie wiem, czy zdecyduję się się na Alfę bo mają stosunkowo przystępne cenowo oferty czy inne... Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Monica Isabel Beach Club czy Pedra Dos Bicos? 23.08.10, 08:13 Ja osobiście poleciłbym wyjazd na własną rękę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Monica Isabel Beach Club czy Pedra Dos Bicos? IP: *.cpe.netcabo.pt 24.08.10, 22:00 oba te hotele sa polozone blisko centrum. pedra dos bicos blizej nowej czesci i ulicy imprezowej Strip, ok 15 min na piechote, z monica isabel ok 30 min na piechote. z pedra jest tez blizej do najbardziej znanej dyskoteki kiss. monica isabel jest blizje starej czesci , gdzie raczej chodzi sie na kolacje i drinka a nie koniecznie potanczyc. z monica isabel ok 25 min na piechote, z pedra ok 35 min. pedra dos bicos to nowy i desingerski hotel , ladnie urzadzony, blisko do plazy. ok 5 min. hotel monica isabel to hotel na all, stary dla niewymagajacych sugestia ze oba hotele sa daleko od centrum mija sie z prawda Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Monica Isabel Beach Club czy Pedra Dos Bicos? 25.08.10, 08:29 Faktycznie, 2 kilometry to niedaleko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do yavorius Re: Monica Isabel Beach Club czy Pedra Dos Bicos? IP: *.telpol.net.pl 26.08.10, 13:02 "Ja osobiście poleciłbym wyjazd na własną rękę ;-)" ---> Chętnie się dowiem, jak to zrobić bez znajomości języka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Monica Isabel Beach Club czy Pedra Dos Bicos? 26.08.10, 13:20 Wystarczy mieć bardzo podstawową znajomość angielskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do yavorius Re: Monica Isabel Beach Club czy Pedra Dos Bicos? IP: *.telpol.net.pl 26.08.10, 14:53 A co z przelotem? Nie każdy może zabukować z wyprzedzeniem lot za jakieś małe pieniążki, wtedy po przeliczeniu może się okazać, że owszem hotel tani ale przelot dużo droższy niż kwota za całość wczasów zorganizowanych przez biuro podróży. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Monica Isabel Beach Club czy Pedra Dos Bicos? 26.08.10, 15:10 Akurat biura podróży tak łupią, że bardziej się już nie da. Weźmy taką ofertę: [url=http://www.itaka.pl/wczasy/portugalia/hotel_grande_santa_eulalia _941.php?SEARCH_HOTEL[wyloty]=WAW&SEARCH_HOTEL[pokoje] =DBL&SEARCH_HOTEL[wyzywienie]=F&SEARCH_HOTEL[month]=9&SEARCH_HOTEL [date]=2010-09-12&]link[/url] Liczą sobie 6090 zł na 9 dni. No to policzmy: Przelot: WAW-LIS-WAW 650 zł (bilety kupione na wrzesień w marcu); Hotel: na ten okres można wynająć dzisiaj*pokój za 184 euro za noc dla dwóch osób, czyli 92 euro dla jednej osoby. Czyli 828 euro. Po kursie - a niech tam - 4.1 zł: 3400 zł. Bilety + samolot: 4050 zł. OK, trzeba się dostać z Lizbony do Albufeiry - 40 euro pociągiem w dwie strony. Dodajemy 170 zł. Razem 4220. To po co przepłacać 1870 zł DLA JEDNEJ OSOBY? * - idę o zakład, że gdyby rezerwować w marcu, byłoby taniej, ale niech tam:) Pomijam, że za pieniądze, które Itaka sobie woła za tę 9-dniową ofertę w jednym miejscu, można spędzić 19 dni, włączając w to tyogdniowy pobyt na Maderze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Wanda Re: poprawka linka IP: *.telpol.net.pl 26.08.10, 15:56 Niestety bliżej mamy do lotniska w Katowicach a tam już chyba trudniej o wybór lotów? I jeszcze jedno: czy Armacao de Pera lub Monte Gordo to NAPRAWDĘ takie za przeproszeniem dziury? Rozumiem, że powstało kilka hoteli na bazie wioski ale chyba kursują tam autobusy? W końcu miejscowi też jakoś muszą czasem podróżować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: poprawka linka 26.08.10, 16:12 > chyba kursują tam autobusy? No pewnie, że kursują: www.eva-bus.com/novo/index.php?lang=uk Odpowiedz Link Zgłoś
zuzaneczka1 Re: P.S. 26.08.10, 16:13 Z jakiej stronki ten lot? Oglądam na www.aero.pl nie wiem, czy to dobra stronka czy są lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś