Dodaj do ulubionych

Co tu tyle o tej pilce?

29.06.04, 10:29
Wydaje sie ze to forum ostatnio stalo sie monotematyczne. A przeciez
Portugalia nie tylko pilka zyje, nawet podczas mistrzostw Europy. Mam wiec
pytanie z innej dziedziny - co sadzicie o wyborze José Durao Barroso na szefa
Komisji Europejskiej. W Portugalii ta wiadomosc spowodowala prawdziwe
polityczne trzesienie ziemii i podekscytowala wszystkich. Ja ze swej strony
sie zastanawiam czy z tej okazji zagraniczni (przede wszystkim polscy)
dziennikarze stana na wysokosci zadania i sie naucza ze imie José wymawia sie
po portugalsku Rzuzé, a nie Hosé jak w Hiszpanii. Ale obawiam sie ze Durao
zawsze bedzie Hosé...
Obserwuj wątek
    • chiara76 Re: Co tu tyle o tej pilce? 29.06.04, 10:47
      forum chętnie stanie się mniej monotematyczne, jesli tylko właśnie ktoś będzie
      pisał o czymś innym, do czego serdecznie zapraszamy:)
      • xavier111 Re: Co tu tyle o tej pilce? 02.07.04, 12:04
        Dziekuje za zaproszenie, postaram sie skorzystac, ale oczekuje wspolpracy:)
        Wydaje mi sie ze w najlepszym interesie tego forum jest zeby dyskusje nie
        ograniczaly sie do zachwytow nad nogami Deco i pieknem portugalskich
        krajobrazow:))
        • chiara76 do Xavier111 02.07.04, 12:23
          xavier111 napisał:

> Dziekuje za zaproszenie, postaram sie skorzystac, ale oczekuje wspolpracy:)
          > Wydaje mi sie ze w najlepszym interesie tego forum jest zeby dyskusje nie
          > ograniczaly sie do zachwytow nad nogami Deco i pieknem portugalskich
          > krajobrazow:))

Chętnie Xavier111, ale wybacz, sama nie dam rady:) I nic na to nie poradzę, że
          zamiast Madery większe emocje na forum wzbudza Deco.
          Może to też jest wyraz tego, czym teraz żyje Portugalia, bo nie przyansz mi
          racji, że obecnie nawet najmniej dotąd inetersujący się piłką Portugalczycy
          jednak się nią zainetersowali. Choćby dlatego, że wygrana byłaby jeszcze
          większą promocją ich pięknego i jak dla mnie, ciągle dość mało znanego kraju.

Uwierz mi, na forum turystycznym, międzynarodowym, na jakim jestem , na temat
          Portugalii posty zaczęły się dopiero masowo pojawiać wraz ze zbliżającym się
          Euro. Ja wyznaję zasadę, że wszelką drogą można promować kraj. Ktoś przyjedzie
          na piłkę, a przy okazji pozna coś innego, coś go zachwyci i może tam wróci. Ja
          jechałam z nastawieniem, o fajnie, poznam coś nowego, a teraz tęsknię do tego
          kraju i mam zamiar tam niebawem powrócić.
          Myślę też, że nasze forum cierpi na brak ludzi po prostu i Wiesz, jako od
          niedawna współadmin powiem Ci, że uważam, że nawet jeśli na razie większość
          dyskusji jest o piłce, to przynajmniej pojawia się nasze forum w ostatnio
          odwiedzanych, co więc może spowodować, że się więcj osób pojawi, bo powiem Ci,
          że niewiele osób o tym forum wie, co widać , jak są pytania na
          ogólnoturystycznym, a nie już tu. Dopiero potem ludzi się tu przekierowuje.
          Dobra, cały ten wywód miał na celu zachęcenie Cię do pisania, na pewno jak ktoś
          będzie miał coś na ten temat do powiedzenia, to się wypowie.
          Ja chętnie poczytam także wypowiedzi na tematy kulturalne, obyczajowe, czy
          polityczne.
          Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do ściagania do nas jak największej ilośc
          piszących. Chiara76.
          • chiara76 Re: do Xavier111 02.07.04, 12:24
            przepraszam za literówki na początku, to z emocji:))mam nadzieję, że jednak
            mnie rozczytałeś.
            >
    • brasilka2 Re: Co tu tyle o tej pilce? 29.06.04, 14:10
      Wiesz, trudno rozmawiać o bieżących wydarzeniach w Portugalii, nie będąc w
      tamtych realiach. Wybór Durao Barroso jest więcej niż lokalnym wydarzeniem, ale
      pomimo wszystko, wdzięczniejszym tematem do dyskusji jest np. transfer Deco z
      Porto, zwłaszcza, jak ktoś ma dosyć "poważnych" tematów w pracy.
      Oczywiście nie śmiałabym sugerować, że temat Deco jest niepoważny... :-))
      • xavier111 Re: Co tu tyle o tej pilce? 02.07.04, 11:51
        Czy ja wiem? W erze internetu mozna bez wiekszego wysilku wejsc nawet w realia
        Bora Bora... Wystarczy szczera chec i znajomosc lokalnego jezyka.

A kto to jest Deco?:))
        • brasilka2 Re: Co tu tyle o tej pilce? 02.07.04, 12:51
          Jasne, że można, ale dopóki tam nie jesteś, nie wiesz, jakie tematy są
          najbardziej "gorące". Samo przeczytanie nagłowków gazet nie zawsze wystarczy.
          Trzeba tam być, aby wiedzieć, czym się żyje naprawdę.

Deco to najgorętszy towarek na tym forum :-))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka