Dodaj do ulubionych

Algarve pogoda maj

16.09.15, 21:43
Planujemy wyjazd na przyszły rok. Ze względu na różnicę w cenach zastanawiamy się nad majem.
Widziałam już słupki z temperaturą i opadami i nie wygląda to ciekawie.
Mam pytanie, czy ktoś był może w Algarve w maju i może powiedzieć, czy ta temperatura ok 22 stopni to jest zimno, czy ciepło, czy bardzo wieje wiatr.
Generalnie, czy warto pojechać w maju, czy dzieciom nie będzie zimno na basenie, fanami plaży zbytnio nie jesteśmy, odwiedzamy ją 2-3 razy w ciągu 2 tygodni. Czy lepiej dołożyć trochę kasy i pojechać w czerwcu kiedy temperatura jest wyższa o kilka stopni?
Wielkie dzięki za opinie.
Obserwuj wątek
    • vimi77 Re: Algarve pogoda maj 21.10.15, 20:25
      Nikt nie był? Nikt nie wie?
    • j363 Re: Algarve pogoda maj 20.12.15, 21:05
      nie wiem czy ktoś ci na to pytanie odp.Któż to może wiedziec???
      ja tez lecę tam w maju,i pogoda nic a nic nam nie zepsuje gdyby padało i wiało od czasu do czasu..Czapkę i płaszczyk deszczowy chyba posiadasz,jak nie to proponuje zakupic i dobrze się bawic i podziwiac nawet w pochmurne i deszczowe dni.
    • justyna.kolodziejczyk Re: Algarve pogoda maj 30.01.16, 15:35
      Byłam na wybrzeżu na przełomie maja i czerwca w zeszłym roku (ostatni tydzień maja właściwie). Było około 25 stopni, ciepło, bez deszczu. jak najbardziej polecam na wypoczynek i zwiedzanie, ale nie jeśli chcecie się "smażyć na słońcu". :) Woda w oceanie dość chłodna, ale dało się kąpać, nie wiało zupełnie. :)
      • vimi77 Re: Algarve pogoda maj 30.01.16, 21:22
        Dzięki
    • Gość: wnieznany Re: Algarve pogoda maj IP: *.static.ip.netia.com.pl 04.03.16, 09:04
      Byliśmy w drugiej połowie czerwca i po prostu się spiekliśmy ;) Słońce jest już wówczas ostre, jest gorąco. Także maj wydaje się rozsądny. Na kąpiele w oceanie nie ma co się nastawiać, bo woda jest po prostu chłodna. Wiadomo - chłodne prądy morskie. Aczkolwiek jeśli jesteśmy zahartowani Bałtykiem, to pewnie dacie radę ;)
      Osobiście z optymizmem patrzyłbym na Wasz wyjazd w maju. Będzie dobrze.
      A tam jest tak: www.wnieznane.pl/algarve,14
      • j363 Re: Algarve pogoda maj 11.03.16, 08:39
        Będę w Portugali za dwa miesiące,więc poszukuje wszelkich info.wyszukalam taką fajną stronke.gdyby ktoś nie wiedział gdzie się zatrzymać;Algarve.net.pl

• beata.luczak.travel-time Re: Algarve pogoda maj 30.03.16, 13:12
      Zapraszamy do kontaktu:
      wawer@traveligo.pl
      beata.luczak@travel-time.pl
    • ja.s.i.u Znowu spamer swoje bzdury promuje. 20.01.19, 13:10
      A to ciekawe spostrzeżenie. Prawie bym uwierzył, gdyby nie to, że wiem, jak w rzeczywistości jest. Ocean lodowaty! Osiemnastu stopni na pewno nie będzie. Za to woda w basenach potrafi się nieźle nagrzać, szczególnie jeśli basen jest płytki, to po południu woda może mieć i ponad 22 stopnie, jeśli baseny są osłonięte. To nie jest różnica 1-2 stopnie. Problem w tym, że wieczory i noce chłodne. Nie zimne (koło 15 stopni), ale sweter czy bluza się przyda. Oczywiście Aqualand Algarve działa i można tam poszaleć. Woda zimna nie jest. Działa też Slide & Splash, a więc możliwości wypoczynku dla wodę lubiących są.

A ty spamerku, jeśli chcesz zareklamować linka do swoich wypocin, staraj się podawać konkretne dane, a nie wyobrażaj sobie, że różnica między oceanem i basenem, to będzie 12 stopnie. Będzie wyższa i to dużo wyższa. Plus maja - dużo muszli, minus, dużo atrakcji nie działa, niektóre wycieczki są zawieszone, bo jeszcze nie sezon. Sporo lokali jeszcze zamkniętych, w hotelu praktycznie sami angielscy emeryci i wszystkie atrakcje (menu też) robione są pod nich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka