Dodaj do ulubionych

wybory 9.10

06.10.05, 22:20
Jesli ktos chcialby wziasc udzial w wyborach prezydenckich 9.10 to juz
ostatni dzwonek, aby zglosic sie do spisu wyborcow w Konsulacie RP w Lisbonie.
Szczegoly mozna znalezc pod linkiem: www.emb-polonia.pt/.
To tak dla zainteresowanych, ale czuje ze bedzie szansa na niespodziewane
spotkanie w konsulacie;-)
Pozdrowionka
Obserwuj wątek
    • anjos ja nie jade, ale gdybym jechal to naprawde 06.10.05, 22:50
      nie wiedzialbym na kogo glosowac.....
      • ulinha Re: ja nie jade, ale gdybym jechal to naprawde 06.10.05, 23:01
        Ja akurat bede w ten weekend w Lizbonie, wiec nawet z przyjemnoscia odwiedze
        Konsulat:-) i moze nawet natkne sie na jakiegos mowiacego "po ludzku" osobnika;-
        ) cierpie na straszliwy glod rozmowy po polsku...
        A co do glosowania... coz...
      • keepersmaid Re: ja nie jade, ale gdybym jechal to naprawde 07.10.05, 12:14
        Tez mam ten problem, ze malo sie znam na polskich wojenkach podjazdowych.
        Tu mieszkam, tu place podatki - glosuje w portugalskich wyborach, bo to mnie
        bardziej dotyczy i przynajmniej wiem (?) o co chodzi.
        Chociaz z ta Fatima Felgueiras et al - to jako zywo, nie wiem o co chodzi...
        • xavier111 Re: ja nie jade, ale gdybym jechal to naprawde 08.10.05, 19:24
          a ja sie wybieram, i owszem. chociaz bardziej niz obowiazkiem obywatelskim
          pojscie na wybory na obczyznie jest dla mnie rozrywka, pretekstem do spotkania
          towarzyskiego i sprawdzeniem co nowego w ambasadzie:) ciesze sie ze mam takie
          prawo, chociaz jakby mi je odebrano, to wcale bym nie pyskowal i przyjalbym to
          ze zrozumieniem. bo tak szczerze mowiac, to uwazam ze ludzie mieszkajacy na
          stale poza swoja ojczyzna nie powinni byc dopuszczani do wybierania
          prezydenta/parlamentu/wladz lokalnych w wyborach w kraju swojego pochodzenia.
          skoro zdecydowali sie mieszkac gdzaie indziej, to niech glosuja tez gdzie
          indziej, o ile kraj w ktorym mieszkaja dal im takie prawo. smieszne jest gdy
          amerykanski polonus, ktory urodzil sie w usa albo przyjechal do usa gdy byl
          dzieckiem i byl w polsce potem raz czy dwa w zyciu, wybiera polskiego
          prezydenta.

• ulinha Re: ja nie jade, ale gdybym jechal to naprawde 08.10.05, 23:22
            Do zobaczenia w ambasadzie;-)
    • anjos Re: wybory 9.10 08.10.05, 20:02
      Howgh

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka