assim 06.05.06, 13:22 czy ktos wie gdzie kupic to cudo w lizbonie? marzy mi sie tarta albo sernik z truskawkami i rabarbarem. pozdrawiam wiosenno-letnie a. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xavier111 Re: ruibarbo / rabarbar 06.05.06, 14:48 no tez ciekawym czy to tu znajdziesz. ale mysle ze watpie:) malo kto w pt wie co to ruibarbo, a jeszcze mniej kto toto jadl. w slowniku aurelio wyjasniaja ze ruibarbo to roslina stosowana w medycynie jako srodek przeczyszczajacy, o jedzeniu go nie wspominaja. wiec moze w aptece popytaj;) Odpowiedz Link Zgłoś
assim Re: ruibarbo / rabarbar 06.05.06, 14:53 dzis w moim naroznym warzywniaku zapytalem i nie wiedzieli co to, ale za to klientka ktora robila zakupy powiedziala mi ze jadla w niemczech tarte z ruibarbo i ze byla zachwycona :) powiedziala tez ze mozna od czasu do czasu spotkac to cudo w lizbonie, ale jest strasznie drogie. no i przynznala tez ze nie wie o ktorej porze roku jest sezon na rabarbar. a co do apteki to kazdy trop jest na wage zlota :) pozdr/a Odpowiedz Link Zgłoś
aska2000 Rabarbar w PL ;) 07.05.06, 14:45 W moim warzywniaku, a raczej w dziale warzywno-owocowym mojego osiedlowego 'SAM'a jeszcze nie mają ;) Jak tak grzebię w pamięci to mam wrażenie,że pojawiał się zwykle gdzieś z końcem maja - a w tym roku nieco wegetacja spóźniona z uwagi na dłuuugą zimę. A zatem nieco cierpliwości i można będzie upiec jakiś placek (np. spód z kruchego ciasta, na górze rzeczony rabarbar + truskawek trochę dla lepszego smaku a na wierzchu pianka, mmm ...;) Ślinka cieknie, prawda..? :) Odpowiedz Link Zgłoś