Gość: miki IP: 194.42.116.* 12.07.07, 09:41 Witajcie, wybieram sie do hotelu Sol de Peniche. Jaki jest ten hotel i jakie jest Peniche - głośne?, spokojne? jest co zwiedzać? jak z zakupami w tej miejscowości? Pozdrawiam Wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oley1 Re: Peniche 12.07.07, 09:58 Witaj Wpadłem do Peniche na chwilę podzczas mojej podrózy po Portugalii jakies 2 tygodnie temu. Przypadkiem widziałem ten hotel bo jest blisko głownej drogi dojazdowej. Powoiem tak: gdybym leciał taki kawał do tak pieknego kraju jakim jest Portugalia, Peniche jest jednym z ostatnich miejsc w których spędził bym urlop. Peniche to odpowiednik naszego Władysławowa - w sumie nad morzem, ale ma się nijak do np. Juraty. Peniche to miasto portowe, co czuć non stop, ale na pewno plaża Cię nie zawiedzie - jest szeroka i ładna - jak wszystkie plaże w Portugalii. Sam hotel jest dośc blisko plaży, ale stoi na takim wygwizdowie niedaleko stacji benzynowej. Nie wiem jak ze sklepami obok, ale w Peniche jest ich na pewno wystarczająco duzo. Niedaleko widziałem też jakis aquapark. Pozdrawiam Przemek Odpowiedz Link Zgłoś
tanger_soto Re: Peniche 12.07.07, 10:03 Bylam w Peniche we wrzesniu i bylo juz bardzo wymarle :) ale mialo to swoj urok, bylo sennie i klimatycznie, ale ocean szalal. Trafilam do kilku fajnych lokali z pysznymi rybami i owocami morza. W sezonie byc moze tetni tam zycie. A w okolicy jest co zwiedzac - Obidos, Alcobaca, Batalha, Tomar, Fatima.. Odpowiedz Link Zgłoś