anethka 02.08.07, 11:43 poszukuję w miarę spokojnej miejscowości w rejonie Algarve. miła, spokojna, ładna, z piękną plażą, bez tłumów turystów, ale też nie dziura zabita dechami. jakieś propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Andi Re: spokojna miejscowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 12:10 Ja we wrześniu wybieram się do Carvoeiro i z tego,co poczytałam sobie na forach,tam właśnie tak jest.Ale może niech cię wypowie ktoś,kto tam był pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: spokojna miejscowość IP: *.jachpol.net 17.08.07, 02:20 w Portugalii nawet najglosniejsze miejscowosci sa o wiele spokojniejsze niz te np w Grecji I Hispzanii , ja wrocilamz Monte Gordo gdzie jest przepiekna szeroka plaza ( ale bez charakterystycznych klifow), sama miejscowosc jest 30 min od uroczego miasteczka Vila Real de San Antonio ( ostatnia portugalska miejscowosc , potem juz granica hiszpanska), jest bardzo spokojnie , jak dla mnie nawet za bardzo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: spokojna miejscowość IP: 195.205.24.* 17.08.07, 10:27 Odsyłam do postu "Portugalia na początku października" z dn.23.07.07 z godz. 20.17. Tam dosyć szczegółowo opisałam miejscowość w której byłam w ubiegłym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basiek Re: spokojna miejscowość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.07, 15:58 a ja od jutra bede w spokojnym Caroveiro wlasnie, wiec jak wroce to napisze jak bylo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: spokojna miejscowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 19:41 Spokojnego lotu i udanego urlopu. Mam nadzieję że Ci się tam spodoba. Pozdrów ode mnie Carvoeiro. Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henryk Re: spokojna miejscowość IP: *.dwtele.pl 17.08.07, 23:01 Wróciłem z Ferragudo k. Portimao. Ferragudo to jest właśnie taka mieścina, o którą pytasz. Po drugiej stronie rzeki jest duża miejscowość Portimao. Plaż wokół Ferragudo jest kilka, w tym jedna szcególna, bo klifowa o nazwie Caneiros. Widoki przepiękne, piasek czysty i przyjemny. Woda w oceanie cieplejsza niż w Bałtyku;21-23 stopnie. Nie zgodzę się z opinią, że Carvoeiro jest również małe i spokojne. Byłem tam również (byłem własnym samochodem)i zastałem tłumy głośnych turystów, szczególnie niemieckich i brytyjskich. Ciasno i tłoczno. Plaża bardzo mała i zatłoczona, aczkolwiek miasteczko przepiękne i urokliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andi Re: spokojna miejscowość IP: 80.51.92.* 19.08.07, 20:19 Ja wybieram się do Carvoeiro 22-go września,więc mam nadzieję,że aż tak tłoczno już tam nie będzie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
anethka Re: spokojna miejscowość 20.08.07, 08:29 Witam! Serdecznie dziękuję za odzew. Powiem szczerze, że poszukiwania skupiły się bardziej na dostępności noclegów, ale w oparciu na wyborze miejscowości. Ostatecznie zawieje nas do Olhos d´Água :) tj. ok. 6 km od Albufeiry. Liczę, że również poczuję tam klimat Portugalii. Chociaż pewnie nasycę się nim już wcześniej - lądując w Porto i zjeżdżając na południe :). Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: spokojna miejscowość - do Henryka IP: 195.205.24.* 20.08.07, 10:39 Drogi Henryku czytaj uważnie co kto pisze, ja byłam w Carvoeiro od 22.,09 - 7.10. A Ty byłeś teraz.Czyli szczyt, a więc tłumy ludzi. Pojedź pod koniec września to zobaczysz.Poza tym w Carvoeiro jest nie jedna plaża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andi Re: spokojna miejscowość - do Henryka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 08:04 Ewo-dokładnie tak.Wróciłam z Carvoeiro niecały tydzień temu i mogę z czystym sumieniem polecić każdemu,kto chce spędzić urlop w pięknym i w miarę spokojnym otoczeniu. To jeden z niewielu kurortów na Algarve nie oszpeconych wysoką zabudową (jak np.Portimao,czy częściowo Albufeira-choć Albufeira ma przynajmniej ładne stare miasto).Plaża miejska jest owszem,niewielka i w sezonie pewnie zatłoczona,ale w okolicy jest kilka innych,prawie pustych i bardzo pięknych-wszędzie można dojść pieszo.Dla miłośników spacerów są wspaniałe ścieżki wzdłuż klifów,po których można wędrować kilometrami.Jednym słowem,znaleźliśmy tam wszystko,czego szukamy na urlopie.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś